Skip to main content

kelas.. penat.. dan seronoknya



alhamdulillah..
so far Kancil ku yang seekor tuh masih dalam kondisi yang memuaskan..
harapnya.. 
tiada lagi masalah yang timbul...

harini aku ada kelas SBT lagi..
direct 2 jam..
1st kelas agak membara sikit sebabnya..
dan sampai kelas yang ke 5-6 budak masih tak bawak buku..
walhal bukan pertama kali datang ke kelas..

aku bukan English teacher dorang...
tapi hanya tuk SBT..
walaupun tahun lepas aku ngajar dorang..
tapi tahun nih depa buat tak kisah jer ngan aku...
eh tak cukup garang ke aku nih ek..
hmmm...

masuk kelas kedua aku dah cam takdak keinginan nak bagi lesson..
aku cuma buat game ngan dorang..
lagipun aku kesian tengok dorang pun cam dah tepu jer..
it's a number game..
ala2 sudoku..
seronok dorang..
setiap kali aku cakap salah...
dorang lagi bersemangat nak betulkan..
haha...

2 set of number games pun dah sejam..
lagipun aku pun dah tak larat nak mengajar..
dah rasa sakit2 badan..

balik tadi around 3 pm..
keadaan temp boleh ler..
tidak ler menakutkan aku..

then amik twin kat Pasti..
belikan dorang aiskrim..
terus balik umah..

ohye..
ni sampai masa aku nak balik tadi...
bukan gambar atas tuh..
tu gambar temp Kancil..
kejap je mencecah setengah tuh..
lepas pasang air cond dia turun semula..


hehe package bawah tuh...
dari sapa lagi kalau bukan..

ni kali ke berapa tah aku menyopping dari An..
aku suka beli baju dari dia sebab..
material dia mmg sesuai sangat dengan aku sekarang..
lagipun rega dia quite reasonable..

aku suka..
kalinih aku beli..


barang-barang nih...
memula ingat baju kelabu tuh.. aku takleh pakai..
yelah cuba korang tengok perut aku..
dah cam gitu ropanya...
tapi kira boleh ler tuh kan.. haha..

baju yang turqoise nih pun..
nasib baik cutting dia ala2 kembang kat bawah..
so aku boleh ler pakai..
dan aku beli dua lai inner dari An..

thanks alot An..
siap dapat gelang tangan lagi tuh..
(An, iena lawak jer pasal adiah tuh.. tak sangka An bagi sungguh)





Comments

  1. thanks iena. wt entry ni. saya suka!! kekeke. senang2 leh jenguk item lain lak. keke..

    ReplyDelete
  2. semuanya cantik2..

    harap si kancil tak meragam la lg kan

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…