Skip to main content

kelas.. penat.. dan seronoknya



alhamdulillah..
so far Kancil ku yang seekor tuh masih dalam kondisi yang memuaskan..
harapnya.. 
tiada lagi masalah yang timbul...

harini aku ada kelas SBT lagi..
direct 2 jam..
1st kelas agak membara sikit sebabnya..
dan sampai kelas yang ke 5-6 budak masih tak bawak buku..
walhal bukan pertama kali datang ke kelas..

aku bukan English teacher dorang...
tapi hanya tuk SBT..
walaupun tahun lepas aku ngajar dorang..
tapi tahun nih depa buat tak kisah jer ngan aku...
eh tak cukup garang ke aku nih ek..
hmmm...

masuk kelas kedua aku dah cam takdak keinginan nak bagi lesson..
aku cuma buat game ngan dorang..
lagipun aku kesian tengok dorang pun cam dah tepu jer..
it's a number game..
ala2 sudoku..
seronok dorang..
setiap kali aku cakap salah...
dorang lagi bersemangat nak betulkan..
haha...

2 set of number games pun dah sejam..
lagipun aku pun dah tak larat nak mengajar..
dah rasa sakit2 badan..

balik tadi around 3 pm..
keadaan temp boleh ler..
tidak ler menakutkan aku..

then amik twin kat Pasti..
belikan dorang aiskrim..
terus balik umah..

ohye..
ni sampai masa aku nak balik tadi...
bukan gambar atas tuh..
tu gambar temp Kancil..
kejap je mencecah setengah tuh..
lepas pasang air cond dia turun semula..


hehe package bawah tuh...
dari sapa lagi kalau bukan..

ni kali ke berapa tah aku menyopping dari An..
aku suka beli baju dari dia sebab..
material dia mmg sesuai sangat dengan aku sekarang..
lagipun rega dia quite reasonable..

aku suka..
kalinih aku beli..


barang-barang nih...
memula ingat baju kelabu tuh.. aku takleh pakai..
yelah cuba korang tengok perut aku..
dah cam gitu ropanya...
tapi kira boleh ler tuh kan.. haha..

baju yang turqoise nih pun..
nasib baik cutting dia ala2 kembang kat bawah..
so aku boleh ler pakai..
dan aku beli dua lai inner dari An..

thanks alot An..
siap dapat gelang tangan lagi tuh..
(An, iena lawak jer pasal adiah tuh.. tak sangka An bagi sungguh)





Comments

  1. thanks iena. wt entry ni. saya suka!! kekeke. senang2 leh jenguk item lain lak. keke..

    ReplyDelete
  2. semuanya cantik2..

    harap si kancil tak meragam la lg kan

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...