Skip to main content

kelas.. penat.. dan seronoknya



alhamdulillah..
so far Kancil ku yang seekor tuh masih dalam kondisi yang memuaskan..
harapnya.. 
tiada lagi masalah yang timbul...

harini aku ada kelas SBT lagi..
direct 2 jam..
1st kelas agak membara sikit sebabnya..
dan sampai kelas yang ke 5-6 budak masih tak bawak buku..
walhal bukan pertama kali datang ke kelas..

aku bukan English teacher dorang...
tapi hanya tuk SBT..
walaupun tahun lepas aku ngajar dorang..
tapi tahun nih depa buat tak kisah jer ngan aku...
eh tak cukup garang ke aku nih ek..
hmmm...

masuk kelas kedua aku dah cam takdak keinginan nak bagi lesson..
aku cuma buat game ngan dorang..
lagipun aku kesian tengok dorang pun cam dah tepu jer..
it's a number game..
ala2 sudoku..
seronok dorang..
setiap kali aku cakap salah...
dorang lagi bersemangat nak betulkan..
haha...

2 set of number games pun dah sejam..
lagipun aku pun dah tak larat nak mengajar..
dah rasa sakit2 badan..

balik tadi around 3 pm..
keadaan temp boleh ler..
tidak ler menakutkan aku..

then amik twin kat Pasti..
belikan dorang aiskrim..
terus balik umah..

ohye..
ni sampai masa aku nak balik tadi...
bukan gambar atas tuh..
tu gambar temp Kancil..
kejap je mencecah setengah tuh..
lepas pasang air cond dia turun semula..


hehe package bawah tuh...
dari sapa lagi kalau bukan..

ni kali ke berapa tah aku menyopping dari An..
aku suka beli baju dari dia sebab..
material dia mmg sesuai sangat dengan aku sekarang..
lagipun rega dia quite reasonable..

aku suka..
kalinih aku beli..


barang-barang nih...
memula ingat baju kelabu tuh.. aku takleh pakai..
yelah cuba korang tengok perut aku..
dah cam gitu ropanya...
tapi kira boleh ler tuh kan.. haha..

baju yang turqoise nih pun..
nasib baik cutting dia ala2 kembang kat bawah..
so aku boleh ler pakai..
dan aku beli dua lai inner dari An..

thanks alot An..
siap dapat gelang tangan lagi tuh..
(An, iena lawak jer pasal adiah tuh.. tak sangka An bagi sungguh)





Comments

  1. thanks iena. wt entry ni. saya suka!! kekeke. senang2 leh jenguk item lain lak. keke..

    ReplyDelete
  2. semuanya cantik2..

    harap si kancil tak meragam la lg kan

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..