Skip to main content

Perihal Kasut...



cuba korang tengok kasut anak dara aku nih..
ya Allah... mengucap panjang aku masa balik sekolah tadi tengok kan 
rupa kasut dorang..

huhu pastu pas dorang balik sekolah Pasti..
aku dengar Hn tanya... pasal kasut..
ropanya depa bersukan di sekolah tu pasal sampai gitu sekali kasutnya


ni pulak citer kasut baru Hn.. 
hehe... kan dia dok training bebudak rugby dia..
so itu hari dia adalah cakap ngan aku yang dia nak beli boot baru...

aku iyakan jer..
yolah nak beli.. beli jelah kan..
sebab aku tahu dia mmg jenih yang baper tahun sekali baru beli kasut..

bukan cam aku yang pantang nampak kasut...
nak beli jer...

so kemarin pas balik dari sekolah..
kami ke Kangar lagi...
utk pi tengok n beli terus kalau ada ..

so inilah hasilnya..
aku top up sikit..
kiranya cam adiah ler dari aku...
eh banyak pulak aku bagi adiah dekat Hn..
haha...

yolah sebelum ni baper banyak dah dia bagi dekat aku..
broadband lah... hp baru lah.. kasut lah.. itulah.. inilah..

so sekali sekala bagi dia pulak merasa..




Comments

  1. mmg kotor tak hengat kasut twins..

    sekali sekala kena la kita memberi plak kan..supaya suami bertambah sayang kat kita :D

    ReplyDelete
  2. betul tuh ena..
    ishhh tak sanggup nak suruh pakai p sekolah esok..
    kenalah pakai kasut lain..

    yup...
    orang kata give n take

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata