Skip to main content

satu masa dahulu... dan aku telah menyesal

okeh aku nak tulis nih sekadar nak melepaskan apa yang aku rasa dalam hati aku..
u are welcome to read...
tapi tak yah ler take it too serious ek...

sebab aku cuma nak luahkan kat sini jer..

okeh...
4 years ago i guessed i have mad a very terrible decision..
aku buat personal loan dengan satu bank nih..
Hn mmg sampai arini cukup suka kalau nak kenakan aku berkenaan isu nih..
yelah aku yang silap...

tapi alhamdulillah dengan adanya duit yang aku pinjam tuh aku
dapat bayar balik duit kepada kolej sebab 
aku berhutang dengan dorang duit perubatan sebab 
aku deliver twin dekat private...
and costnya mencecah 10K..
yup... hampir 10K..
company cuma tanggung around 2K jer...
masa tuh mana nak cekau lagi 8K.. aku mengaku aku belum ada saving lagi time tuh..
so mujur ada duit hasil buat loan...

n bebaru nih.. 
aku buat personal loan dengan tujuan tertentu..
ada projek besar..
insyaallah satu hari nanti akan aku reveal kan..
so dengan duit yang aku pinjam tuh aku settle personal loan aku yang lama...

terkejut jugak aku sebab amount tuh macam tak surut jer...
aku nak kata ada sangkut payment...
alhamdulillah rasanya takdak...
tapi bila buat full settlement tuh..
aku tidak menjangkakan amountnya masih sebanyak itu...

dah ler tuh.. setahu aku setiap kali buat settlement..
mungkin ada tak byk pun skit.. rebet yang diberi
(ini aku tahu dari Hn dan org yang uruskan loan lama aku)
tapi tadi aku gi update statement ...
nan ada sebarang duit rebet...
confuse jugak aku...

errrggghh memeningkan kepala jer fikir bab duit nih...
so aku dah buat keputusan aku malas nak fikir lagi pasal duit rebet nih...
walaupun dia cakap ada tapi aku dah segan nak fikir...
kalau ada adalah nanti... kalau tak ada apa boleh buat bukan rezeki aku...

insyaallah apa yang aku buat kali nih adalah untuk 
kesenangan dan kesempurnaan keluarga kecil aku...
hopefully pasnih hutang aku hanyalah personal loan yang aku buat nih..
sebab aku dah cancel 2 kad kredit aku...
aku dah settle banyak benda dah...

tolong doakan semoga aku kuat semangat dan tidak lagi membuat sebarang keputusan 
bodoh dalam hidup aku...

dan aku sesungguhnya amat kesal dengan layanan bank personal loan aku yang pertama...
dan aku juga kesal kerana tidak berfikir panjang sebelum buat personal loan dulu...

tapi takpelah..
aku belajar dari kesilapan..
semoga kehidupan aku selepas nih akan lebih baik...

Comments

  1. kalau bab PS nie mmg x habis bank2 ni ada jer trick dorg .. time buat offer janji2 manis .. sebab tu kami dah kancel CC dan x layan ler promo2 PS ker hapa ker bank buat .. lg saut dah geram masa nk buat loan umh sumer bank reject .. jdnya dah BLACKLIST sumer bank2 mesia nie ...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…