Skip to main content

satu masa dahulu... dan aku telah menyesal

okeh aku nak tulis nih sekadar nak melepaskan apa yang aku rasa dalam hati aku..
u are welcome to read...
tapi tak yah ler take it too serious ek...

sebab aku cuma nak luahkan kat sini jer..

okeh...
4 years ago i guessed i have mad a very terrible decision..
aku buat personal loan dengan satu bank nih..
Hn mmg sampai arini cukup suka kalau nak kenakan aku berkenaan isu nih..
yelah aku yang silap...

tapi alhamdulillah dengan adanya duit yang aku pinjam tuh aku
dapat bayar balik duit kepada kolej sebab 
aku berhutang dengan dorang duit perubatan sebab 
aku deliver twin dekat private...
and costnya mencecah 10K..
yup... hampir 10K..
company cuma tanggung around 2K jer...
masa tuh mana nak cekau lagi 8K.. aku mengaku aku belum ada saving lagi time tuh..
so mujur ada duit hasil buat loan...

n bebaru nih.. 
aku buat personal loan dengan tujuan tertentu..
ada projek besar..
insyaallah satu hari nanti akan aku reveal kan..
so dengan duit yang aku pinjam tuh aku settle personal loan aku yang lama...

terkejut jugak aku sebab amount tuh macam tak surut jer...
aku nak kata ada sangkut payment...
alhamdulillah rasanya takdak...
tapi bila buat full settlement tuh..
aku tidak menjangkakan amountnya masih sebanyak itu...

dah ler tuh.. setahu aku setiap kali buat settlement..
mungkin ada tak byk pun skit.. rebet yang diberi
(ini aku tahu dari Hn dan org yang uruskan loan lama aku)
tapi tadi aku gi update statement ...
nan ada sebarang duit rebet...
confuse jugak aku...

errrggghh memeningkan kepala jer fikir bab duit nih...
so aku dah buat keputusan aku malas nak fikir lagi pasal duit rebet nih...
walaupun dia cakap ada tapi aku dah segan nak fikir...
kalau ada adalah nanti... kalau tak ada apa boleh buat bukan rezeki aku...

insyaallah apa yang aku buat kali nih adalah untuk 
kesenangan dan kesempurnaan keluarga kecil aku...
hopefully pasnih hutang aku hanyalah personal loan yang aku buat nih..
sebab aku dah cancel 2 kad kredit aku...
aku dah settle banyak benda dah...

tolong doakan semoga aku kuat semangat dan tidak lagi membuat sebarang keputusan 
bodoh dalam hidup aku...

dan aku sesungguhnya amat kesal dengan layanan bank personal loan aku yang pertama...
dan aku juga kesal kerana tidak berfikir panjang sebelum buat personal loan dulu...

tapi takpelah..
aku belajar dari kesilapan..
semoga kehidupan aku selepas nih akan lebih baik...

Comments

  1. kalau bab PS nie mmg x habis bank2 ni ada jer trick dorg .. time buat offer janji2 manis .. sebab tu kami dah kancel CC dan x layan ler promo2 PS ker hapa ker bank buat .. lg saut dah geram masa nk buat loan umh sumer bank reject .. jdnya dah BLACKLIST sumer bank2 mesia nie ...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..