Skip to main content

sekejapnya... dah 29 minggu


Your baby is growing rapidly now. This week he weighs about 2 1/2 pounds (like a butternut squash) and is a tad over 15 inches long from head to heel. His muscles and lungs are continuing to mature, and his head is getting bigger to accommodate his growing brain — which is busy developing billions of neurons. Every day, about 200 milligrams of calcium is deposited in your baby's skeleton, which is now hardening. With this rapid growth, it's no surprise that your baby's nutritional needs reach their peak during this trimester.

Ya allah kejap je masa berlalu...
dah masuk minggu ke 29...
tak lama mana dah lagi...

hehe...
hopefully baby akan stay dalam perut sampai cukup tempohnya..
insyaallah pertengahan june... 
or maybe kalau nak awal pun jangan ler awal sangat ye sayang...

tapi aku berdoa sangat supaya biarlah cukup tempoh masanya...
sebab aku sangat berharap agar dapat melahirkan baby nih secara normal...
itu impian aku...
dah aku dan Hn dah sebulat suara memilih Pusat Rawatan Mahsuri, Jitra Kedah...
aku dah ke sana aritu tuh buat scan...
insyaallah di situ lah aku harap dapat melahirkan putera kami...

hehe...
sekarang nih preparation tuk baby.. 
maybe dah 70% kot...
pelan2 lah... insyaallah yang penting2 macam baju tuh aku rasa dah cukup kot...
cuma mungkin diapers jer yang belum..


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...