Skip to main content

sekejapnya... dah 29 minggu


Your baby is growing rapidly now. This week he weighs about 2 1/2 pounds (like a butternut squash) and is a tad over 15 inches long from head to heel. His muscles and lungs are continuing to mature, and his head is getting bigger to accommodate his growing brain — which is busy developing billions of neurons. Every day, about 200 milligrams of calcium is deposited in your baby's skeleton, which is now hardening. With this rapid growth, it's no surprise that your baby's nutritional needs reach their peak during this trimester.

Ya allah kejap je masa berlalu...
dah masuk minggu ke 29...
tak lama mana dah lagi...

hehe...
hopefully baby akan stay dalam perut sampai cukup tempohnya..
insyaallah pertengahan june... 
or maybe kalau nak awal pun jangan ler awal sangat ye sayang...

tapi aku berdoa sangat supaya biarlah cukup tempoh masanya...
sebab aku sangat berharap agar dapat melahirkan baby nih secara normal...
itu impian aku...
dah aku dan Hn dah sebulat suara memilih Pusat Rawatan Mahsuri, Jitra Kedah...
aku dah ke sana aritu tuh buat scan...
insyaallah di situ lah aku harap dapat melahirkan putera kami...

hehe...
sekarang nih preparation tuk baby.. 
maybe dah 70% kot...
pelan2 lah... insyaallah yang penting2 macam baju tuh aku rasa dah cukup kot...
cuma mungkin diapers jer yang belum..


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata