Skip to main content

sekejapnya... dah 29 minggu


Your baby is growing rapidly now. This week he weighs about 2 1/2 pounds (like a butternut squash) and is a tad over 15 inches long from head to heel. His muscles and lungs are continuing to mature, and his head is getting bigger to accommodate his growing brain — which is busy developing billions of neurons. Every day, about 200 milligrams of calcium is deposited in your baby's skeleton, which is now hardening. With this rapid growth, it's no surprise that your baby's nutritional needs reach their peak during this trimester.

Ya allah kejap je masa berlalu...
dah masuk minggu ke 29...
tak lama mana dah lagi...

hehe...
hopefully baby akan stay dalam perut sampai cukup tempohnya..
insyaallah pertengahan june... 
or maybe kalau nak awal pun jangan ler awal sangat ye sayang...

tapi aku berdoa sangat supaya biarlah cukup tempoh masanya...
sebab aku sangat berharap agar dapat melahirkan baby nih secara normal...
itu impian aku...
dah aku dan Hn dah sebulat suara memilih Pusat Rawatan Mahsuri, Jitra Kedah...
aku dah ke sana aritu tuh buat scan...
insyaallah di situ lah aku harap dapat melahirkan putera kami...

hehe...
sekarang nih preparation tuk baby.. 
maybe dah 70% kot...
pelan2 lah... insyaallah yang penting2 macam baju tuh aku rasa dah cukup kot...
cuma mungkin diapers jer yang belum..


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..