Skip to main content

serba ringkas dulu..

okeh..
ni sedikit summary apa yang aku buat kemarin aka Saturday..


- bangun solat Subuh...
- tido balik..
- bangun semula .. then mandi sebab alkisahnya mama cakap maybe takdak air harini.
- at 8 am.. takdak letrik ler pulak..
- check balik notis rupanya bukan takdak air tapi takdak letrik...
- tunggu Hn balik dari jog...
- twin mandi..

at 10.40 am..
- siap2 nak kuar gi Jusco..
- sampai Jusco dekat kul 11 lebih..
- park kereta..
- terus gi ke TGV... beli tiket Geng..
- movie kul 1230.. so sempat ronda dulu seround..
- gi buat kad Jusco.. supplement for Hn..
- naik balik gi tengok Geng..


- solat dulu..
- start shopping bebarang baby..
- twin letak dekat playground..
- tawaf baby punya department.. sebab ada baby fair..
- dapatler beberapa (erkss banyak jugak) barang.. nanti upload gambar..
- Hn sempat cekau baju twin beberapa helai..
- aku bayar...


- then on the way ke playground (kawasan tu jugak)
- nampak baju budak2 ada sale.. (mmg tengah sale sekarang kat Jusco)
- Hn pulak borong beberapa helai..
- Hn pulak bayar..

- kuarkan twin dari playground..
- adik aku yg ntah ke mana sebelumnya.. tetiba muncul..
- makan...

- call umah .. masih takdak letrik dan air sekali.. huhu..
- so pusing lg dalam Jusco..
- sempat cekau baju kerja, suar n shirt tuk Hn n aku..
- tanya adik aku nak apa.. dia pun tak tau nak apa...


- ingat nak gi grocery punya department..
- tapi Hn ajak gi Sunway City pulak..
- haha.. dek kerana takdak letrik so we decide to watch another movie tapi dekat GSC..
- berangkat ke Sunway City..
- sampai.. then park kereta..
- terpa ke GSC dulu.. tapi takdak citer yang membolehkan twin masuk sekali except for Geng (takkan nak tengok sekali lagi kot)..
- so jalan2 kejap..
- beli bantal kecik n cover tuk cushion dalam GL..
- decide to head to my grandma.. sebab mom n dad gi sana..

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..