Skip to main content

serba ringkas dulu..

okeh..
ni sedikit summary apa yang aku buat kemarin aka Saturday..


- bangun solat Subuh...
- tido balik..
- bangun semula .. then mandi sebab alkisahnya mama cakap maybe takdak air harini.
- at 8 am.. takdak letrik ler pulak..
- check balik notis rupanya bukan takdak air tapi takdak letrik...
- tunggu Hn balik dari jog...
- twin mandi..

at 10.40 am..
- siap2 nak kuar gi Jusco..
- sampai Jusco dekat kul 11 lebih..
- park kereta..
- terus gi ke TGV... beli tiket Geng..
- movie kul 1230.. so sempat ronda dulu seround..
- gi buat kad Jusco.. supplement for Hn..
- naik balik gi tengok Geng..


- solat dulu..
- start shopping bebarang baby..
- twin letak dekat playground..
- tawaf baby punya department.. sebab ada baby fair..
- dapatler beberapa (erkss banyak jugak) barang.. nanti upload gambar..
- Hn sempat cekau baju twin beberapa helai..
- aku bayar...


- then on the way ke playground (kawasan tu jugak)
- nampak baju budak2 ada sale.. (mmg tengah sale sekarang kat Jusco)
- Hn pulak borong beberapa helai..
- Hn pulak bayar..

- kuarkan twin dari playground..
- adik aku yg ntah ke mana sebelumnya.. tetiba muncul..
- makan...

- call umah .. masih takdak letrik dan air sekali.. huhu..
- so pusing lg dalam Jusco..
- sempat cekau baju kerja, suar n shirt tuk Hn n aku..
- tanya adik aku nak apa.. dia pun tak tau nak apa...


- ingat nak gi grocery punya department..
- tapi Hn ajak gi Sunway City pulak..
- haha.. dek kerana takdak letrik so we decide to watch another movie tapi dekat GSC..
- berangkat ke Sunway City..
- sampai.. then park kereta..
- terpa ke GSC dulu.. tapi takdak citer yang membolehkan twin masuk sekali except for Geng (takkan nak tengok sekali lagi kot)..
- so jalan2 kejap..
- beli bantal kecik n cover tuk cushion dalam GL..
- decide to head to my grandma.. sebab mom n dad gi sana..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata