Skip to main content

ujan yang turun... gagah jugak...

nak citer pasal petang tadi..
eh dimulakan dengan citer pagi tadi lah..

pagi tadi pas mandi, breakfast segala... aku angkut twin gi sekolah aku..
sebabnya aku ingat nak kemas kelas aku..
yolah..
kalau nak diharapkan budak darjah 3 mengemas kelas..
hmm.. buat abis sora tekak aku jer..

so sebab semalam cam semalaman aku mengumpul idea camner nak buat kelas aku..
so pagi tadi Hn gi jadi referree tuk game rugby aku gi lah ke sekolah...

kemas2 pape yang patut..
sempat jugak tampal beberapa chart dah berkurun aku beli..
hehe..

musti bebudak terkujat tengok ari Isnin nanti..

around 11 am aku balik..
sebab nak gi kenduri rumah mak sedara Hn..
kami pun tak tau kenduri pe sebenarnya..
so pegi lenggang je lah..
ropanya kenduri cukur rambut..
2 baby baru..
hehe..
bukan kembar sebab mak dorang berbeza..
haha..
pe punya ayat daaa..


pastu pastu..
around 345pm.. seperti yang dirancang kami ke Padang Besar..
hehe..
baru jer aritu aku cakap aku susah nak ke sana kan..
tapi dek kerana aku nak beli beberapa baju tuk di pakai ke sekolah..
so Hn bawak jugak ler aku pergi..

mana de muat dah nak sarung baju kurung..
maxi or jubah..
adehhh mmg tak masuk dalam senarai aku langsung..
tak tahulah kenapa..
pregnant kalinih aku tak de keinginan langsung nak pakai maxi..
korang tunjukler cantik macam mana pun..
huhu..
soheh aku reject.. Hn pun poning ngan tebiat aku nih..

so dijadikan citer..
otw tuh ujan punyalah lebat..
tapi gagah jugak nak pi..
Hn siap cakap..
kalau tak boleh turun pun kira oklah kan..
sebab dapat jugak p Pdg Besar..

mujur sewaktu sampai tuh tak ujan lebat lagi di sana..
hehe..
sempat ler turun dengan selamatnya..
dan aku sempat ler membeli 2 lai blouse n skirt tuk di pakai..
Hn belikan twin bag sekolah baru.. sebab bag yang dok guna pi Pasti tuh..
dah putus talinya..

tarak hal..



Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…