Skip to main content

ujan yang turun... gagah jugak...

nak citer pasal petang tadi..
eh dimulakan dengan citer pagi tadi lah..

pagi tadi pas mandi, breakfast segala... aku angkut twin gi sekolah aku..
sebabnya aku ingat nak kemas kelas aku..
yolah..
kalau nak diharapkan budak darjah 3 mengemas kelas..
hmm.. buat abis sora tekak aku jer..

so sebab semalam cam semalaman aku mengumpul idea camner nak buat kelas aku..
so pagi tadi Hn gi jadi referree tuk game rugby aku gi lah ke sekolah...

kemas2 pape yang patut..
sempat jugak tampal beberapa chart dah berkurun aku beli..
hehe..

musti bebudak terkujat tengok ari Isnin nanti..

around 11 am aku balik..
sebab nak gi kenduri rumah mak sedara Hn..
kami pun tak tau kenduri pe sebenarnya..
so pegi lenggang je lah..
ropanya kenduri cukur rambut..
2 baby baru..
hehe..
bukan kembar sebab mak dorang berbeza..
haha..
pe punya ayat daaa..


pastu pastu..
around 345pm.. seperti yang dirancang kami ke Padang Besar..
hehe..
baru jer aritu aku cakap aku susah nak ke sana kan..
tapi dek kerana aku nak beli beberapa baju tuk di pakai ke sekolah..
so Hn bawak jugak ler aku pergi..

mana de muat dah nak sarung baju kurung..
maxi or jubah..
adehhh mmg tak masuk dalam senarai aku langsung..
tak tahulah kenapa..
pregnant kalinih aku tak de keinginan langsung nak pakai maxi..
korang tunjukler cantik macam mana pun..
huhu..
soheh aku reject.. Hn pun poning ngan tebiat aku nih..

so dijadikan citer..
otw tuh ujan punyalah lebat..
tapi gagah jugak nak pi..
Hn siap cakap..
kalau tak boleh turun pun kira oklah kan..
sebab dapat jugak p Pdg Besar..

mujur sewaktu sampai tuh tak ujan lebat lagi di sana..
hehe..
sempat ler turun dengan selamatnya..
dan aku sempat ler membeli 2 lai blouse n skirt tuk di pakai..
Hn belikan twin bag sekolah baru.. sebab bag yang dok guna pi Pasti tuh..
dah putus talinya..

tarak hal..



Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata