Skip to main content

ujan yang turun... gagah jugak...

nak citer pasal petang tadi..
eh dimulakan dengan citer pagi tadi lah..

pagi tadi pas mandi, breakfast segala... aku angkut twin gi sekolah aku..
sebabnya aku ingat nak kemas kelas aku..
yolah..
kalau nak diharapkan budak darjah 3 mengemas kelas..
hmm.. buat abis sora tekak aku jer..

so sebab semalam cam semalaman aku mengumpul idea camner nak buat kelas aku..
so pagi tadi Hn gi jadi referree tuk game rugby aku gi lah ke sekolah...

kemas2 pape yang patut..
sempat jugak tampal beberapa chart dah berkurun aku beli..
hehe..

musti bebudak terkujat tengok ari Isnin nanti..

around 11 am aku balik..
sebab nak gi kenduri rumah mak sedara Hn..
kami pun tak tau kenduri pe sebenarnya..
so pegi lenggang je lah..
ropanya kenduri cukur rambut..
2 baby baru..
hehe..
bukan kembar sebab mak dorang berbeza..
haha..
pe punya ayat daaa..


pastu pastu..
around 345pm.. seperti yang dirancang kami ke Padang Besar..
hehe..
baru jer aritu aku cakap aku susah nak ke sana kan..
tapi dek kerana aku nak beli beberapa baju tuk di pakai ke sekolah..
so Hn bawak jugak ler aku pergi..

mana de muat dah nak sarung baju kurung..
maxi or jubah..
adehhh mmg tak masuk dalam senarai aku langsung..
tak tahulah kenapa..
pregnant kalinih aku tak de keinginan langsung nak pakai maxi..
korang tunjukler cantik macam mana pun..
huhu..
soheh aku reject.. Hn pun poning ngan tebiat aku nih..

so dijadikan citer..
otw tuh ujan punyalah lebat..
tapi gagah jugak nak pi..
Hn siap cakap..
kalau tak boleh turun pun kira oklah kan..
sebab dapat jugak p Pdg Besar..

mujur sewaktu sampai tuh tak ujan lebat lagi di sana..
hehe..
sempat ler turun dengan selamatnya..
dan aku sempat ler membeli 2 lai blouse n skirt tuk di pakai..
Hn belikan twin bag sekolah baru.. sebab bag yang dok guna pi Pasti tuh..
dah putus talinya..

tarak hal..



Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...