Skip to main content

checkup.. suka ati aku jer..


owh ye..
tadi pagi aku gi klinik tu checkup..
dah 32 minggu 2 hari..



alhamdulillah semuanya ok..
cuma kaki aku dah sedikit bengkak..
ada nurse cakap dah bengkak..
ada yang cakap sedikit bengkak..
so kiranya bengkak lah kan..

masa memula sampai..
nombor aku no 5..
kira awal jugak ler kan..
then timbang..
aku cukup suspen bila tiba bab timbang nih..

and my current weight is 79 kg..
adehhhh..
sungguh melampau naiknya..



serius...
the first time i had my check up my weight was 58.5kg..
so korang pandai2 lah kira sendiri dah bape kg naik..
huhu..
poning kepala den..

lepas tuh..
terus buat routine check up..
urine and blood test..
tapi sebelum sempat gi amik darah..
kumpulan kami seramai 5 orang dipanggil utk dengar ceramah..

huhu..
tajuk Pemakanan seimbang bagi ibu mengandung..
barulah aku tahu apa yang sepatutnya diambil dan sebanyak mana..

cerita-ceriti tengok jam dah kul 8 lebih..
then terus gi amik darah..
antar ke makmal..
then balik semula ke tempat check up..

baby tengah aktif waktu nih..
so masa nak check tuh..
mmg dia dok menendang sakan..
hehe..
takpa mama tahu baby sihat..
dan baby suka main tendang2..

kira selesai semua around 9am..
pastu kena tunggu Hn pulak..
sebabnya sekarang aku dah tak drive ke sekolah..
melainkan waktu dia takdak..

so aku sampai sekolah dekat kul 10 lebih jugak lah..
aku masuk sekolah harini 10.44 am ye tuan2 dan puan2..

macam sekolah aku pulak..
ikut suka jer kul baper nak masuk..

haha..





Comments

  1. heheheh kan ader lg yg belum di beli..minyak2 utk bby dah beli ker??

    ReplyDelete
  2. hi iena, 58kg tu sangat la rendah nilainye if compared to mine..my weight gain sangat xleh dicontrol2 ye!

    ReplyDelete
  3. lg 2 weeks kena check-up di klinik balik .. he..he.. takper nanti lps bersalin leh turun balik

    ReplyDelete
  4. Ena.. ada ler alasan tuk bershopping lagi.. emmm minyak pe ek.. kalau minyak telon tuh.. dia dah ada sekali dengan set confinement yang iena nak beli tuh...

    miszchaon.. hehe.. welcome to my blog.. am going to read your blog too... hehe samalah kita noo berat badan naik bagai di pam2

    nurul.. hehe.. selamat gi check up ye lepas nih

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata