Skip to main content

checkup.. suka ati aku jer..


owh ye..
tadi pagi aku gi klinik tu checkup..
dah 32 minggu 2 hari..



alhamdulillah semuanya ok..
cuma kaki aku dah sedikit bengkak..
ada nurse cakap dah bengkak..
ada yang cakap sedikit bengkak..
so kiranya bengkak lah kan..

masa memula sampai..
nombor aku no 5..
kira awal jugak ler kan..
then timbang..
aku cukup suspen bila tiba bab timbang nih..

and my current weight is 79 kg..
adehhhh..
sungguh melampau naiknya..



serius...
the first time i had my check up my weight was 58.5kg..
so korang pandai2 lah kira sendiri dah bape kg naik..
huhu..
poning kepala den..

lepas tuh..
terus buat routine check up..
urine and blood test..
tapi sebelum sempat gi amik darah..
kumpulan kami seramai 5 orang dipanggil utk dengar ceramah..

huhu..
tajuk Pemakanan seimbang bagi ibu mengandung..
barulah aku tahu apa yang sepatutnya diambil dan sebanyak mana..

cerita-ceriti tengok jam dah kul 8 lebih..
then terus gi amik darah..
antar ke makmal..
then balik semula ke tempat check up..

baby tengah aktif waktu nih..
so masa nak check tuh..
mmg dia dok menendang sakan..
hehe..
takpa mama tahu baby sihat..
dan baby suka main tendang2..

kira selesai semua around 9am..
pastu kena tunggu Hn pulak..
sebabnya sekarang aku dah tak drive ke sekolah..
melainkan waktu dia takdak..

so aku sampai sekolah dekat kul 10 lebih jugak lah..
aku masuk sekolah harini 10.44 am ye tuan2 dan puan2..

macam sekolah aku pulak..
ikut suka jer kul baper nak masuk..

haha..





Comments

  1. heheheh kan ader lg yg belum di beli..minyak2 utk bby dah beli ker??

    ReplyDelete
  2. hi iena, 58kg tu sangat la rendah nilainye if compared to mine..my weight gain sangat xleh dicontrol2 ye!

    ReplyDelete
  3. lg 2 weeks kena check-up di klinik balik .. he..he.. takper nanti lps bersalin leh turun balik

    ReplyDelete
  4. Ena.. ada ler alasan tuk bershopping lagi.. emmm minyak pe ek.. kalau minyak telon tuh.. dia dah ada sekali dengan set confinement yang iena nak beli tuh...

    miszchaon.. hehe.. welcome to my blog.. am going to read your blog too... hehe samalah kita noo berat badan naik bagai di pam2

    nurul.. hehe.. selamat gi check up ye lepas nih

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..