Skip to main content

checkup.. suka ati aku jer..


owh ye..
tadi pagi aku gi klinik tu checkup..
dah 32 minggu 2 hari..



alhamdulillah semuanya ok..
cuma kaki aku dah sedikit bengkak..
ada nurse cakap dah bengkak..
ada yang cakap sedikit bengkak..
so kiranya bengkak lah kan..

masa memula sampai..
nombor aku no 5..
kira awal jugak ler kan..
then timbang..
aku cukup suspen bila tiba bab timbang nih..

and my current weight is 79 kg..
adehhhh..
sungguh melampau naiknya..



serius...
the first time i had my check up my weight was 58.5kg..
so korang pandai2 lah kira sendiri dah bape kg naik..
huhu..
poning kepala den..

lepas tuh..
terus buat routine check up..
urine and blood test..
tapi sebelum sempat gi amik darah..
kumpulan kami seramai 5 orang dipanggil utk dengar ceramah..

huhu..
tajuk Pemakanan seimbang bagi ibu mengandung..
barulah aku tahu apa yang sepatutnya diambil dan sebanyak mana..

cerita-ceriti tengok jam dah kul 8 lebih..
then terus gi amik darah..
antar ke makmal..
then balik semula ke tempat check up..

baby tengah aktif waktu nih..
so masa nak check tuh..
mmg dia dok menendang sakan..
hehe..
takpa mama tahu baby sihat..
dan baby suka main tendang2..

kira selesai semua around 9am..
pastu kena tunggu Hn pulak..
sebabnya sekarang aku dah tak drive ke sekolah..
melainkan waktu dia takdak..

so aku sampai sekolah dekat kul 10 lebih jugak lah..
aku masuk sekolah harini 10.44 am ye tuan2 dan puan2..

macam sekolah aku pulak..
ikut suka jer kul baper nak masuk..

haha..





Comments

  1. heheheh kan ader lg yg belum di beli..minyak2 utk bby dah beli ker??

    ReplyDelete
  2. hi iena, 58kg tu sangat la rendah nilainye if compared to mine..my weight gain sangat xleh dicontrol2 ye!

    ReplyDelete
  3. lg 2 weeks kena check-up di klinik balik .. he..he.. takper nanti lps bersalin leh turun balik

    ReplyDelete
  4. Ena.. ada ler alasan tuk bershopping lagi.. emmm minyak pe ek.. kalau minyak telon tuh.. dia dah ada sekali dengan set confinement yang iena nak beli tuh...

    miszchaon.. hehe.. welcome to my blog.. am going to read your blog too... hehe samalah kita noo berat badan naik bagai di pam2

    nurul.. hehe.. selamat gi check up ye lepas nih

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...