Skip to main content

hm.. takdak yang berkenan di hati

nak update blog pun cam segan dah..
yolah takleh nak amik gambar...
hp tadak bateri...
skrg dok guna hp tadak kamera...

hehe...
mengeluh pulak..
arituh cakap takpa...

pape lah aku nih..
okeh aku update le sikit..

arini ari Isnin kan..
okeh so alkisah kemarin Hn bawak kitaorang gi Alor Star...
tujuan sebenar nak gi carik baby cot@playpen and oso stroller...
so...

lepas zuhur kami gerak... then singgah makan dekat Stadium Darul Aman..
pastu terus gerak ke Pacific...
nak dijadikan citer... ada baby fair dekat ground floor tuh..
so terus terpa ke situ..
amik banyak gak barang..

seperti baju, wet tissues, baby bath, blanket n feeding bottle...
walaupun mulanya aku cam takmo beli bottle..
tapi yolah kalaupun aku nak bfeed kan...
musti kena sedia gak bottle tuk storage..
napelah aku tak terpikio sebelum nih..
haha...

Hn terus gi tengok playpen n stroller yang ada kat situ...
duhhhh... tadak yang berkenan di hati...
terus bayar dulu bebarang tuh n Hn gi simpan dalam kereta..

terus naik 2/3rd floor... ada kedai Kasih Ibu..
sebelum tuh aku masuk Anakku..
ada playpen yang agak menarik...
tapi saja je nak gi tengok dekat Kasih Ibu...

mmg banyak sikit pilihan...
adalah dalam 3-4 jenis.. tapi aku tak berkenan le pulak.. 
cam banyak sangat decorationnya...
tengok stroller pun cam tak berkenan jugak...
so aku gi tengok baby punya barut n bebarang lain.. 

dapatler beli baby bath tub, barut n dsb..
sebab nak jugak carik stroller n baby cot/playpen...
terus masuk pacific...
tapi nan ada yang sesuai...

alkisahnya aku n Hn dah berkenan dengan satu playpen di Jusco Sbrg Prai...
so bila dah semua yang di survey tidak berkenan di hati..
we decided that we need to buy those two things dekat sana jelah..

kalini ada ke takdak ke yang menarik harus kena carik jugak..
yolah aku dah nak masuk 8 bulan maaa..
walaupun masih gagah kalau bab nak g shopping..
tapi ..
aku harap2 benda2 cam tuh tidak perlu sampai last minute baru
kena gi carik..



Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...