Skip to main content

hm.. takdak yang berkenan di hati

nak update blog pun cam segan dah..
yolah takleh nak amik gambar...
hp tadak bateri...
skrg dok guna hp tadak kamera...

hehe...
mengeluh pulak..
arituh cakap takpa...

pape lah aku nih..
okeh aku update le sikit..

arini ari Isnin kan..
okeh so alkisah kemarin Hn bawak kitaorang gi Alor Star...
tujuan sebenar nak gi carik baby cot@playpen and oso stroller...
so...

lepas zuhur kami gerak... then singgah makan dekat Stadium Darul Aman..
pastu terus gerak ke Pacific...
nak dijadikan citer... ada baby fair dekat ground floor tuh..
so terus terpa ke situ..
amik banyak gak barang..

seperti baju, wet tissues, baby bath, blanket n feeding bottle...
walaupun mulanya aku cam takmo beli bottle..
tapi yolah kalaupun aku nak bfeed kan...
musti kena sedia gak bottle tuk storage..
napelah aku tak terpikio sebelum nih..
haha...

Hn terus gi tengok playpen n stroller yang ada kat situ...
duhhhh... tadak yang berkenan di hati...
terus bayar dulu bebarang tuh n Hn gi simpan dalam kereta..

terus naik 2/3rd floor... ada kedai Kasih Ibu..
sebelum tuh aku masuk Anakku..
ada playpen yang agak menarik...
tapi saja je nak gi tengok dekat Kasih Ibu...

mmg banyak sikit pilihan...
adalah dalam 3-4 jenis.. tapi aku tak berkenan le pulak.. 
cam banyak sangat decorationnya...
tengok stroller pun cam tak berkenan jugak...
so aku gi tengok baby punya barut n bebarang lain.. 

dapatler beli baby bath tub, barut n dsb..
sebab nak jugak carik stroller n baby cot/playpen...
terus masuk pacific...
tapi nan ada yang sesuai...

alkisahnya aku n Hn dah berkenan dengan satu playpen di Jusco Sbrg Prai...
so bila dah semua yang di survey tidak berkenan di hati..
we decided that we need to buy those two things dekat sana jelah..

kalini ada ke takdak ke yang menarik harus kena carik jugak..
yolah aku dah nak masuk 8 bulan maaa..
walaupun masih gagah kalau bab nak g shopping..
tapi ..
aku harap2 benda2 cam tuh tidak perlu sampai last minute baru
kena gi carik..



Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata