Skip to main content

hm.. takdak yang berkenan di hati

nak update blog pun cam segan dah..
yolah takleh nak amik gambar...
hp tadak bateri...
skrg dok guna hp tadak kamera...

hehe...
mengeluh pulak..
arituh cakap takpa...

pape lah aku nih..
okeh aku update le sikit..

arini ari Isnin kan..
okeh so alkisah kemarin Hn bawak kitaorang gi Alor Star...
tujuan sebenar nak gi carik baby cot@playpen and oso stroller...
so...

lepas zuhur kami gerak... then singgah makan dekat Stadium Darul Aman..
pastu terus gerak ke Pacific...
nak dijadikan citer... ada baby fair dekat ground floor tuh..
so terus terpa ke situ..
amik banyak gak barang..

seperti baju, wet tissues, baby bath, blanket n feeding bottle...
walaupun mulanya aku cam takmo beli bottle..
tapi yolah kalaupun aku nak bfeed kan...
musti kena sedia gak bottle tuk storage..
napelah aku tak terpikio sebelum nih..
haha...

Hn terus gi tengok playpen n stroller yang ada kat situ...
duhhhh... tadak yang berkenan di hati...
terus bayar dulu bebarang tuh n Hn gi simpan dalam kereta..

terus naik 2/3rd floor... ada kedai Kasih Ibu..
sebelum tuh aku masuk Anakku..
ada playpen yang agak menarik...
tapi saja je nak gi tengok dekat Kasih Ibu...

mmg banyak sikit pilihan...
adalah dalam 3-4 jenis.. tapi aku tak berkenan le pulak.. 
cam banyak sangat decorationnya...
tengok stroller pun cam tak berkenan jugak...
so aku gi tengok baby punya barut n bebarang lain.. 

dapatler beli baby bath tub, barut n dsb..
sebab nak jugak carik stroller n baby cot/playpen...
terus masuk pacific...
tapi nan ada yang sesuai...

alkisahnya aku n Hn dah berkenan dengan satu playpen di Jusco Sbrg Prai...
so bila dah semua yang di survey tidak berkenan di hati..
we decided that we need to buy those two things dekat sana jelah..

kalini ada ke takdak ke yang menarik harus kena carik jugak..
yolah aku dah nak masuk 8 bulan maaa..
walaupun masih gagah kalau bab nak g shopping..
tapi ..
aku harap2 benda2 cam tuh tidak perlu sampai last minute baru
kena gi carik..



Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..