Skip to main content

me.. online.. new beds


apa ya aku nak tulis nih..
hmm..

memalam cam gini..
time sebelum tido mmg aku sentiasa online..



unless mmg aku penat sangat or aku mmg dah tertido pas maghrib..

lepas je maghrib akan buat reading session dengan twin..
alhamdulillah both are getting ok from day to day...
i guess i'm seeing improvement in both of them...

so pas je isyak...
Hn selalunya akan kuar either to badminton game or gi jengok bebudak asrama 
prep hour kan...
spot check lah.. kes itu kes ini..

so kami bertiga di rumah...
adalah tidak ketahuan apa nak buat...
aku mmg tak galakkan twin tido lewat ari sekolah..
so around 930 tuh mmg dah masuk bilik tuk tido....

so far dorang mmg tido dlam master bedroom bersama aku n Hn lagi...
insyallah pas baby dah kuar they need to be in their room lah kan..
mana nak sumbat playpen lagi dalam bilik nih...
mana nak letak tilam dorang lagi kan..
so keep on telling them to make sure they are able to sleep on their own..
or at least Hn akan temankan dorang di bilik dorang..

sekarang dalam dorang cam ginilah lebih kurang susun aturnya..
ada 2 katil besi (asrama punya- dorang potong double decker tuh jadi 1-1)
then ada tv, desktop, almari baju, meja tulis n kerusi..



tapi insyaallah ada rezeki nanti aku ingat nak belikan dorang katil lain..


cam gini ker...
kalau dapat..
bawah tuh ada satu lagi tilam..
senang.. n compact..
bilik boleh jadi lebih spacious..

aritu Hn ada bagitau kalau nak cat balik rumah yang kami duduk nih buleh jer..
yelah kitaorg kan duduk kuarters kerajaan..
so sebarang pengubahsuaian hatta nak cat lain pun kena dapatkan kebenaran...
so aku dah bercadang2 mmg nak tukar warna cat...

yolah aku kan cam cepat jer bosan dengan sesuatu benda tuh..
so bilalah agaknya nak dapat kebenaran cat semula rumah nih..


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...