Skip to main content

me.. online.. new beds


apa ya aku nak tulis nih..
hmm..

memalam cam gini..
time sebelum tido mmg aku sentiasa online..



unless mmg aku penat sangat or aku mmg dah tertido pas maghrib..

lepas je maghrib akan buat reading session dengan twin..
alhamdulillah both are getting ok from day to day...
i guess i'm seeing improvement in both of them...

so pas je isyak...
Hn selalunya akan kuar either to badminton game or gi jengok bebudak asrama 
prep hour kan...
spot check lah.. kes itu kes ini..

so kami bertiga di rumah...
adalah tidak ketahuan apa nak buat...
aku mmg tak galakkan twin tido lewat ari sekolah..
so around 930 tuh mmg dah masuk bilik tuk tido....

so far dorang mmg tido dlam master bedroom bersama aku n Hn lagi...
insyallah pas baby dah kuar they need to be in their room lah kan..
mana nak sumbat playpen lagi dalam bilik nih...
mana nak letak tilam dorang lagi kan..
so keep on telling them to make sure they are able to sleep on their own..
or at least Hn akan temankan dorang di bilik dorang..

sekarang dalam dorang cam ginilah lebih kurang susun aturnya..
ada 2 katil besi (asrama punya- dorang potong double decker tuh jadi 1-1)
then ada tv, desktop, almari baju, meja tulis n kerusi..



tapi insyaallah ada rezeki nanti aku ingat nak belikan dorang katil lain..


cam gini ker...
kalau dapat..
bawah tuh ada satu lagi tilam..
senang.. n compact..
bilik boleh jadi lebih spacious..

aritu Hn ada bagitau kalau nak cat balik rumah yang kami duduk nih buleh jer..
yelah kitaorg kan duduk kuarters kerajaan..
so sebarang pengubahsuaian hatta nak cat lain pun kena dapatkan kebenaran...
so aku dah bercadang2 mmg nak tukar warna cat...

yolah aku kan cam cepat jer bosan dengan sesuatu benda tuh..
so bilalah agaknya nak dapat kebenaran cat semula rumah nih..


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…