Skip to main content

me.. online.. new beds


apa ya aku nak tulis nih..
hmm..

memalam cam gini..
time sebelum tido mmg aku sentiasa online..



unless mmg aku penat sangat or aku mmg dah tertido pas maghrib..

lepas je maghrib akan buat reading session dengan twin..
alhamdulillah both are getting ok from day to day...
i guess i'm seeing improvement in both of them...

so pas je isyak...
Hn selalunya akan kuar either to badminton game or gi jengok bebudak asrama 
prep hour kan...
spot check lah.. kes itu kes ini..

so kami bertiga di rumah...
adalah tidak ketahuan apa nak buat...
aku mmg tak galakkan twin tido lewat ari sekolah..
so around 930 tuh mmg dah masuk bilik tuk tido....

so far dorang mmg tido dlam master bedroom bersama aku n Hn lagi...
insyallah pas baby dah kuar they need to be in their room lah kan..
mana nak sumbat playpen lagi dalam bilik nih...
mana nak letak tilam dorang lagi kan..
so keep on telling them to make sure they are able to sleep on their own..
or at least Hn akan temankan dorang di bilik dorang..

sekarang dalam dorang cam ginilah lebih kurang susun aturnya..
ada 2 katil besi (asrama punya- dorang potong double decker tuh jadi 1-1)
then ada tv, desktop, almari baju, meja tulis n kerusi..



tapi insyaallah ada rezeki nanti aku ingat nak belikan dorang katil lain..


cam gini ker...
kalau dapat..
bawah tuh ada satu lagi tilam..
senang.. n compact..
bilik boleh jadi lebih spacious..

aritu Hn ada bagitau kalau nak cat balik rumah yang kami duduk nih buleh jer..
yelah kitaorg kan duduk kuarters kerajaan..
so sebarang pengubahsuaian hatta nak cat lain pun kena dapatkan kebenaran...
so aku dah bercadang2 mmg nak tukar warna cat...

yolah aku kan cam cepat jer bosan dengan sesuatu benda tuh..
so bilalah agaknya nak dapat kebenaran cat semula rumah nih..


Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…