Skip to main content

my dear ... demam..

bangun pagi tadi..
aku terkejut sekejap..

1.  sebab selalunya aku akan terjaga masa orang azan subuh sebab kejutkan Hn bangun since
dia kena pi surau check bebudak sapa tak pi semayang subuh..

tapi nak dijadikan citer aku tak sedar langsung...
bila aku tersedar jer tengok Hn dah kelam kabut mandi n dia solat di rumah jer..

2. sebab aku dikejutkan oleh Nisa yang badannya sangat panas ok..
tapi oleh kerana dia begitu rapat dengan Hn so dia terus carik Hn..

3.  kaki aku sekali lagi dilanda kekejangan.. adehh...

gagahkan jugak bangun.. Hn tetiba cakap Nisa menggigil.. n badan dia panas..
aku dah dok nampak harini akan MC lagi...
then check temp Nisa guna digital termometer yang mmg ada di rumah..
mencecah 39...

Hn terus amik tuala n basahkan...
then buat Milo.. 
bagi Nisa minum then terus bagi ubat demam yang mmg sedia ada..

aku cakap dekat Hn takpelah aku akan call sekolah..
so lepas tuh temankan Nisa tido..
hmm anak2 nih bila sakit mmg manja jer..

so around 9am.. lepas mandi semua..
kami ke klinik...
mak ai punyalah lama tunggu..
aku rasa dekat sejam jugak..
baru sampai turn kami..

aku dah rasa sakit2 dekat bah perut..
cam asyik menegang jer.. (betul ker perkataan itu)..
kejap2 sakit.. then ok.. then rasa balik..

adehhh..

eh korang.. contraction to sakit dia camner ye..



Comments

  1. emmmm mcm dulu rasa skt kat bhg atas ari2..pastu pinggang skt sgt tak blh nak jln sgt n tak blh nak ddk sgt..mcm maner tu

    ReplyDelete
  2. iena...i g grocery shopping just now...baru jalan sekejap dh sakit pnggang..dis is like d 1st time i rasa sakit camni..sampai kene balik awal..adakah ini petanda..?? Huuuu..

    ReplyDelete
  3. iena..dah baik ke demam ur daughter?hope dia cpt sembuh.sakit dibahagian bawah tegang2.ngeeee.....baby nak push kepala ke bawah..contractions lagi sakit rasanye...hehehhe

    ReplyDelete
  4. Ena : uuu sakit kat bah ari2 tuh rasanya cam terasa jugak... bab nak berjalan tuh kekadang jer dia datang n pergi..

    Miszchaon : erksss if u ask me if that is the petanda for delivery.. adehh ienapun tak pasti.. sebabnya dulu masa first time ceaser.. mmg tak sempat nak rasa sakit pun..

    Sarah : demam dah kurang... tapi batuk mak ai... like every minutes... naik tension dengar... dah tak tau ubat pe nak bagi makan.. huhu... so far masa scan mmg kepala baby dah di bwh ... rasanya that is one of the reason asyik sakit2 kot kan...

    ReplyDelete
  5. contraction rasa sakit kt pinggang .. bhg belakang .. dan kt area perut + bhg ari2 .. kejap2 rasa cam sakit perut memulas nk buang air besar .. badan plk rasa cam panas semcam .. (itu pengalaman nurul masa adam dulu coz dah open 4 cm .. dah lah nk kena c-sect .. + rasa sakit nk bersalin juga )moga nisa cpt sembuh k

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..