Skip to main content

my dear ... demam..

bangun pagi tadi..
aku terkejut sekejap..

1.  sebab selalunya aku akan terjaga masa orang azan subuh sebab kejutkan Hn bangun since
dia kena pi surau check bebudak sapa tak pi semayang subuh..

tapi nak dijadikan citer aku tak sedar langsung...
bila aku tersedar jer tengok Hn dah kelam kabut mandi n dia solat di rumah jer..

2. sebab aku dikejutkan oleh Nisa yang badannya sangat panas ok..
tapi oleh kerana dia begitu rapat dengan Hn so dia terus carik Hn..

3.  kaki aku sekali lagi dilanda kekejangan.. adehh...

gagahkan jugak bangun.. Hn tetiba cakap Nisa menggigil.. n badan dia panas..
aku dah dok nampak harini akan MC lagi...
then check temp Nisa guna digital termometer yang mmg ada di rumah..
mencecah 39...

Hn terus amik tuala n basahkan...
then buat Milo.. 
bagi Nisa minum then terus bagi ubat demam yang mmg sedia ada..

aku cakap dekat Hn takpelah aku akan call sekolah..
so lepas tuh temankan Nisa tido..
hmm anak2 nih bila sakit mmg manja jer..

so around 9am.. lepas mandi semua..
kami ke klinik...
mak ai punyalah lama tunggu..
aku rasa dekat sejam jugak..
baru sampai turn kami..

aku dah rasa sakit2 dekat bah perut..
cam asyik menegang jer.. (betul ker perkataan itu)..
kejap2 sakit.. then ok.. then rasa balik..

adehhh..

eh korang.. contraction to sakit dia camner ye..



Comments

  1. emmmm mcm dulu rasa skt kat bhg atas ari2..pastu pinggang skt sgt tak blh nak jln sgt n tak blh nak ddk sgt..mcm maner tu

    ReplyDelete
  2. iena...i g grocery shopping just now...baru jalan sekejap dh sakit pnggang..dis is like d 1st time i rasa sakit camni..sampai kene balik awal..adakah ini petanda..?? Huuuu..

    ReplyDelete
  3. iena..dah baik ke demam ur daughter?hope dia cpt sembuh.sakit dibahagian bawah tegang2.ngeeee.....baby nak push kepala ke bawah..contractions lagi sakit rasanye...hehehhe

    ReplyDelete
  4. Ena : uuu sakit kat bah ari2 tuh rasanya cam terasa jugak... bab nak berjalan tuh kekadang jer dia datang n pergi..

    Miszchaon : erksss if u ask me if that is the petanda for delivery.. adehh ienapun tak pasti.. sebabnya dulu masa first time ceaser.. mmg tak sempat nak rasa sakit pun..

    Sarah : demam dah kurang... tapi batuk mak ai... like every minutes... naik tension dengar... dah tak tau ubat pe nak bagi makan.. huhu... so far masa scan mmg kepala baby dah di bwh ... rasanya that is one of the reason asyik sakit2 kot kan...

    ReplyDelete
  5. contraction rasa sakit kt pinggang .. bhg belakang .. dan kt area perut + bhg ari2 .. kejap2 rasa cam sakit perut memulas nk buang air besar .. badan plk rasa cam panas semcam .. (itu pengalaman nurul masa adam dulu coz dah open 4 cm .. dah lah nk kena c-sect .. + rasa sakit nk bersalin juga )moga nisa cpt sembuh k

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata