Skip to main content

nursing tops.... preparation


memandangkan dah terasa bosan asyik berbaring jer atas katil.. 
walaupun mmg itu yang aku inginkan..
tapi tulah..

kalau nak baring pun rasa tak selesa..
baikler aku buat benda yang lebih berfaedah...
aka mengemas pape yang patut...

tapi tadi baru je aku pegang penyapu nak sapu kat living room..
tetiba Hn balik n suruh aku pi rehat..
adehhh..
terbantut kejap usaha aku nak merajinkan diri...

so aku pun masuk balik bilik n baring2 kejap..
tapi pas je solat Zuhur aku kembali bosan tuk baring2..

so aku amik checklist bebarang baby n checklist tuk barang2 yang perlu dikemas ke dalam bag...
2-3 kali check okeh dah puas hati.. 
so barang tuk bag dah hampir siap...
cuma tinggal ini je yang belum

  • diaper
  • minyak2 angin - sebab aku nak amik HPA punya produk
nih bebarang tuk baby
dan untuk bebarang aku pulak

  • baju2 yang sesuai.. dengan button di depan...
  • nursing bra or nursing tops
  • stokin
  • washable nursing pads
  • maternity pads
haha... itu jer..
aku pening sebenarnya nih..
yolah nursing top yang sesuai tuh kan..
aku nak carik baju camner ye...
kalau seingat aku le kan dulu..
masa twin aku bantai pakai t-shirt jer..
pastu bila nak bfeed mulalah cam susah sikit kan..

pastu aku pun gi lah jalan2 di tenet nih mencarik camner lah gayanya
nursing tops tuh...



ropanya baju yang memang dikhususkan utk bfeed...
hehe...
tak bagus betul lah aku nih.. 
itu pun tak tau..

tapi yolah...
kalau semua benda aku tau kan tak best namanya tuh..




Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..