Skip to main content

nursing tops.... preparation


memandangkan dah terasa bosan asyik berbaring jer atas katil.. 
walaupun mmg itu yang aku inginkan..
tapi tulah..

kalau nak baring pun rasa tak selesa..
baikler aku buat benda yang lebih berfaedah...
aka mengemas pape yang patut...

tapi tadi baru je aku pegang penyapu nak sapu kat living room..
tetiba Hn balik n suruh aku pi rehat..
adehhh..
terbantut kejap usaha aku nak merajinkan diri...

so aku pun masuk balik bilik n baring2 kejap..
tapi pas je solat Zuhur aku kembali bosan tuk baring2..

so aku amik checklist bebarang baby n checklist tuk barang2 yang perlu dikemas ke dalam bag...
2-3 kali check okeh dah puas hati.. 
so barang tuk bag dah hampir siap...
cuma tinggal ini je yang belum

  • diaper
  • minyak2 angin - sebab aku nak amik HPA punya produk
nih bebarang tuk baby
dan untuk bebarang aku pulak

  • baju2 yang sesuai.. dengan button di depan...
  • nursing bra or nursing tops
  • stokin
  • washable nursing pads
  • maternity pads
haha... itu jer..
aku pening sebenarnya nih..
yolah nursing top yang sesuai tuh kan..
aku nak carik baju camner ye...
kalau seingat aku le kan dulu..
masa twin aku bantai pakai t-shirt jer..
pastu bila nak bfeed mulalah cam susah sikit kan..

pastu aku pun gi lah jalan2 di tenet nih mencarik camner lah gayanya
nursing tops tuh...



ropanya baju yang memang dikhususkan utk bfeed...
hehe...
tak bagus betul lah aku nih.. 
itu pun tak tau..

tapi yolah...
kalau semua benda aku tau kan tak best namanya tuh..




Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...