Skip to main content

nursing tops.... preparation


memandangkan dah terasa bosan asyik berbaring jer atas katil.. 
walaupun mmg itu yang aku inginkan..
tapi tulah..

kalau nak baring pun rasa tak selesa..
baikler aku buat benda yang lebih berfaedah...
aka mengemas pape yang patut...

tapi tadi baru je aku pegang penyapu nak sapu kat living room..
tetiba Hn balik n suruh aku pi rehat..
adehhh..
terbantut kejap usaha aku nak merajinkan diri...

so aku pun masuk balik bilik n baring2 kejap..
tapi pas je solat Zuhur aku kembali bosan tuk baring2..

so aku amik checklist bebarang baby n checklist tuk barang2 yang perlu dikemas ke dalam bag...
2-3 kali check okeh dah puas hati.. 
so barang tuk bag dah hampir siap...
cuma tinggal ini je yang belum

  • diaper
  • minyak2 angin - sebab aku nak amik HPA punya produk
nih bebarang tuk baby
dan untuk bebarang aku pulak

  • baju2 yang sesuai.. dengan button di depan...
  • nursing bra or nursing tops
  • stokin
  • washable nursing pads
  • maternity pads
haha... itu jer..
aku pening sebenarnya nih..
yolah nursing top yang sesuai tuh kan..
aku nak carik baju camner ye...
kalau seingat aku le kan dulu..
masa twin aku bantai pakai t-shirt jer..
pastu bila nak bfeed mulalah cam susah sikit kan..

pastu aku pun gi lah jalan2 di tenet nih mencarik camner lah gayanya
nursing tops tuh...



ropanya baju yang memang dikhususkan utk bfeed...
hehe...
tak bagus betul lah aku nih.. 
itu pun tak tau..

tapi yolah...
kalau semua benda aku tau kan tak best namanya tuh..




Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata