Skip to main content

rajinnyer.. comel tak


sejak dua menjak nih..
aku cam rajin semacam jer..
ishhhh tak tahulah nape kan..

cam 2 hari lepas.. walaupun aku tahu my Helper akan datang kemas rumah..
tapi aku cam siap2 kemas kan beberapa sudut dalam rumah..
aku sempat jugak tukar curtain tuk certain area..
adehhh kejap sudut kejap area..
pape jelah..

aku juga dengan sukarelanya menukar bedsheet bilik tidur aku..
walaupun boleh jer aku minta Hn tolong buatkan...
yolah aku kan dah nak masuk 8 bulan..
kalau ikutkan Hn tak bagi aku buat kerja2 rumah nih..
tapi tulah..
mata aku nih pantang nampak benda yang aku tak berkenan..
harus sepantas itu juga aku betulkan..



walaupun cam awal lagi kan..
tapi tadi aku dah siap2 basuh baju tuk baby..
rajin kan..
pastu selalunya baju Hn akan basuh pagi sebelum gi sekolah..
tapi tadi jugak aku dah siap2 basuhkan baju..
hehe..

senang ler sikit kerja Hn esok cuma sidaikan jer...
lagipun esok sekolah...
so takpelah selagi termampu aku buatler sikit2..
erksss kekadang tuh terbanyak jugak..


jom layan gambar comel2 nih






gegambar nih...
idakler gambar anak aku kan..
tapi gegambar cute yang aku amik dari Net..
hehe... cute kan

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..