Skip to main content

works.. i wish i know...

dah dua hari berturut2 aku kena attend English meeting..
the first one..

ingatkan mesyuarat penyelerasan JSU untuk kertas English..
tapi ropanya...
kami ditugaskan untuk menyiapkan 2 set soalan English tuk exam May n Oct...

walaupun aku tidak keberatan untuk menyiapkan tugasan yang diberi..
tapi apa yang berlaku sewaktu mesyuarat berlangsung memberi gambaran bahawa...
sememangnya tiada seorang pun disitu yang mahu membuat tugasan ini...

aku tabik cikgu2 senior nih...
dorang tak lokek ilmu...
tapi mereka mempertikaikan kemampuan guru2 baru..
kenapa guru2 baru tidak diberi pendedahan ini...
and thanks to God.. aku antara guru baru yang berada dalam mesy tersebut...

bagi dorang.. 
bukan dorang tak boleh buat soklan2 nih..
cumanya..
rasa terkilan dan marah mungkin...
kenapa masih mereka yang dipanggil dan bukannya guru2 baru yang ada diantaranya
telah memperoleh anugerah Guru Cemerlang...

hmm ntahlah.. 
aku kurang mengerti..
mungkin kerana aku masih baru..

then today.. 
another meeting...
ni lagi best...
surat dapat pagi tadi..
meeting kena attend kul 2..

Hn mmg bising lah..
dan secara tiba2 aku membawa status Ketua Penaksir Sekolah
adehhh... apa nih...
walaupun aku tahu pasal PLBS secara informal...
tapi penghantaran aku ke mesy selaku KPS aku rasakan 'something'

bukan berniat menolak tanggungjawab yang diberi..
tapi sebaliknya terkilan kerana aku tidak dimaklumkan...

so aku pergi ke mesy tersebut dengan zero knowledge...
serious mmg aku blur sungguh..
yolah orang cakap pasal borang itu ini...
pemantauan itu ini...
aku kosong..

esok masih ada sehari lagi...
tapi esok lebih kepada bengkel penyediaan bahan tuk PLBS English..


Comments

  1. keja kan..kena jea la buat..kita kat bawah mmg sentiasa akan di beri cabaran..terpulang secara adil @pun secara kita tak suker

    ReplyDelete
  2. hmm tulah Ena..
    alhamdulillah sekarang nih masih termampu tuk dibuat..

    so far...
    benda2 yang ditugaskan mujurlah senang nak difahami.. n nak dibuat...
    risau kot tak terbuat jer..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…