Skip to main content

am ready... thanks to Seri

persediaan aku tuk menyambut... 
sang putera...

alhamdulillah..
bag sudah siap di kemas...
cuma kalau ada pun yang tak masuk lagi...
adalah benda2 yang aku masih guna...
contoh charger hp, sweater, stokin...
yg lain2 insyaallah dah masuk...
termasuk ler bebarang kelengkapan baby..
aku sumbat semua dalam bag tuh..
dalam bakul tuh pulak...
adalah termos air panas, n aku nak letak botol air masak..


playpen baby pun aku dah siap pasang... 
memula letak dalam our bedroom..
tapi memandangkan our twin masih tido dalam bilik nih.. 
so jadi agak crowded...
mana dengan tilam dorang lagi...
so aku pindahkan buat sementara ke bilik dorang..
bila aku masukkan playpen ke bilik dorang..
aku cam terasa bilik dorang lebih besar dari bilik kami..
eh...
camner leh jadi gitu ye..

bebaju yang baru beli..
dari last shopping di Jusco pun dah di basuh...
tima kasih dekat Seri sebab dah siap lipatkan semua..
hehe..
kalau nak harap aku..
adehhh..
dah tak daya nak melipat baju.. tak masuk lagi bab menggosok...

yup sepanjang kami mengambil Seri as our helper..
kerja melipat kain dan menggosok mmg diserah sepenuhnya pada dia...
melainkan aku tetiba angin rajin datang...
aku mmg akan lipat..

tapi sekarang Hn dah pesan..
tak payah lagi nak buat kerja2 rumah..
asyik suruh aku rehat jer...
letih pulak badan aku asyik melepak jer tak buat kerja kan...



Comments

  1. sonoknya!rasa cam bersalin skali lagik lak ;)kudoakan sumenya selamat ya!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…