Skip to main content

am ready... thanks to Seri

persediaan aku tuk menyambut... 
sang putera...

alhamdulillah..
bag sudah siap di kemas...
cuma kalau ada pun yang tak masuk lagi...
adalah benda2 yang aku masih guna...
contoh charger hp, sweater, stokin...
yg lain2 insyaallah dah masuk...
termasuk ler bebarang kelengkapan baby..
aku sumbat semua dalam bag tuh..
dalam bakul tuh pulak...
adalah termos air panas, n aku nak letak botol air masak..


playpen baby pun aku dah siap pasang... 
memula letak dalam our bedroom..
tapi memandangkan our twin masih tido dalam bilik nih.. 
so jadi agak crowded...
mana dengan tilam dorang lagi...
so aku pindahkan buat sementara ke bilik dorang..
bila aku masukkan playpen ke bilik dorang..
aku cam terasa bilik dorang lebih besar dari bilik kami..
eh...
camner leh jadi gitu ye..

bebaju yang baru beli..
dari last shopping di Jusco pun dah di basuh...
tima kasih dekat Seri sebab dah siap lipatkan semua..
hehe..
kalau nak harap aku..
adehhh..
dah tak daya nak melipat baju.. tak masuk lagi bab menggosok...

yup sepanjang kami mengambil Seri as our helper..
kerja melipat kain dan menggosok mmg diserah sepenuhnya pada dia...
melainkan aku tetiba angin rajin datang...
aku mmg akan lipat..

tapi sekarang Hn dah pesan..
tak payah lagi nak buat kerja2 rumah..
asyik suruh aku rehat jer...
letih pulak badan aku asyik melepak jer tak buat kerja kan...



Comments

  1. sonoknya!rasa cam bersalin skali lagik lak ;)kudoakan sumenya selamat ya!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..