Skip to main content

am ready... thanks to Seri

persediaan aku tuk menyambut... 
sang putera...

alhamdulillah..
bag sudah siap di kemas...
cuma kalau ada pun yang tak masuk lagi...
adalah benda2 yang aku masih guna...
contoh charger hp, sweater, stokin...
yg lain2 insyaallah dah masuk...
termasuk ler bebarang kelengkapan baby..
aku sumbat semua dalam bag tuh..
dalam bakul tuh pulak...
adalah termos air panas, n aku nak letak botol air masak..


playpen baby pun aku dah siap pasang... 
memula letak dalam our bedroom..
tapi memandangkan our twin masih tido dalam bilik nih.. 
so jadi agak crowded...
mana dengan tilam dorang lagi...
so aku pindahkan buat sementara ke bilik dorang..
bila aku masukkan playpen ke bilik dorang..
aku cam terasa bilik dorang lebih besar dari bilik kami..
eh...
camner leh jadi gitu ye..

bebaju yang baru beli..
dari last shopping di Jusco pun dah di basuh...
tima kasih dekat Seri sebab dah siap lipatkan semua..
hehe..
kalau nak harap aku..
adehhh..
dah tak daya nak melipat baju.. tak masuk lagi bab menggosok...

yup sepanjang kami mengambil Seri as our helper..
kerja melipat kain dan menggosok mmg diserah sepenuhnya pada dia...
melainkan aku tetiba angin rajin datang...
aku mmg akan lipat..

tapi sekarang Hn dah pesan..
tak payah lagi nak buat kerja2 rumah..
asyik suruh aku rehat jer...
letih pulak badan aku asyik melepak jer tak buat kerja kan...



Comments

  1. sonoknya!rasa cam bersalin skali lagik lak ;)kudoakan sumenya selamat ya!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...