Skip to main content

Announcing....


ehem.. ehem...

bebarang yang dah lama berlaku ...
tapi baru arini nak kuar citernya..

haha...
papetah aku nih..
actually waktu aku dok tulis post nih aku sedikit pening..
betul nih..
aku pun tak tau nape...
tapi malas nak layan sangat...

aku nak tulih pun pendek2 jer.. 
ikut gambar yang ada nih..

ni barang paling latest yang aku beli..
majalah Pa & Ma bulan Jun..
hehe..
ni pun aku suruh adik aku yang kuar gi beli..
sebagai teman tido...

ari Ahad baru nih...
kan abah aku balik.. so kami gi kebun...
dalam dok tak sihat tuh... aku ikut jugak..
aku dah bosan duduk kat umah jer.. tak buat apa..
so aku ikut tapi aku takdelah masuk ke kebun tuh..
cuma tunggu dekat kereta... dekat sejam jugak dorang memproses kebun tuh...
hehe..
yang di bawa pulang.. buah pelam n seplastik besar limau kasturi...
twin sibuk ler menolong..

akhirnya...
ingat lagi tak entry nih..
hehe..
kan aku dah cakap aku kena minta tolong adik2 aku yang dok belah KL nun tolong
belikan.. so inilah hasilnya..
SIL cukup risau aku tak sempat balik amik barang2 nih...
sebab takut aku dah bersalin..
hehe.. mujur sempat.. thanks a lot dear...
most of the things that i want is there...
dan ada beberapa extra pemberian dorang..
tima kasih daun keladi nooo..
pasni boleh ler pesan lagi...

okeh..
yang ni pulak aku dapat ari apa tah...
bukan barang aku noooo..
ni barang tuk si kecik dalam perut aku nih..
dah dapat adiah dari Aunty Babe...
tima kasih ye babe... suka sangat tengok gelang tangan tuh..
dan baju tu pun sesuai ler sangat.. 
hehe...

last sekali...
gambar yang menceritakan apa aku buat di sini..
selain dari dok melepak, makan, tido, surf internet dan buat bodoh...
hehe...
yup 
menanda kertas peperiksaan yang baru je selesai...
mujur separuh aku dah siap tanda masa kat sekolah aritu..
yang tinggal nih pun... mujurlah yang tidak memeningkan kepala..
so dah siap, and dah masuk dalam komputer pun keputusannya..
cuma tinggal lebihan yang tertinggal kat sekolah jer belum 
di proses resultnya...

dua mug tuh.. 
satu air teh suam n satu lagi bancuhan limau kasturi, kicap manis n madu..
buat ubat tekak aku yang harini..
tak tau le kenapa...
sampai lebih 5 minit dia bantai batuk tak berhenti..
adehlah...

Comments

  1. smoga cepat la kak sihat dr batuk tu....

    wah..ape brg2 ikea tu..?/cm best je...

    ReplyDelete
  2. nasib la duk jauh dr kl nun kan ina..kalau tak asik dok memborong ja kita nih..

    ReplyDelete
  3. kak iena, brg2 baby from ikea tu apa yer? nk tau jgk...mklumlah xdak pngalaman lg :D

    ReplyDelete
  4. cintaKusayangMu... tima kasih sudi mendoakan agar segera sembuh.. mmg tak sanggup dah batuk nih..

    Lily.. itulah pasal... mujur jauh dari KL.. kalau idak lagi banyak memborongnya....hehe..

    Bie.. alah bie bukannya barang penting sgt pun... saja teringin nak beli.. sebab tengok cam comel jer.. padahal set cadar baby, mainan gantung2, itu jer... pastu SIL belikan kelambu jenis yang gantung kat siling tuh n towel tuk baby... hehe... ngarut jer... tapi sebab saja teringin

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…