Skip to main content

Announcing....


ehem.. ehem...

bebarang yang dah lama berlaku ...
tapi baru arini nak kuar citernya..

haha...
papetah aku nih..
actually waktu aku dok tulis post nih aku sedikit pening..
betul nih..
aku pun tak tau nape...
tapi malas nak layan sangat...

aku nak tulih pun pendek2 jer.. 
ikut gambar yang ada nih..

ni barang paling latest yang aku beli..
majalah Pa & Ma bulan Jun..
hehe..
ni pun aku suruh adik aku yang kuar gi beli..
sebagai teman tido...

ari Ahad baru nih...
kan abah aku balik.. so kami gi kebun...
dalam dok tak sihat tuh... aku ikut jugak..
aku dah bosan duduk kat umah jer.. tak buat apa..
so aku ikut tapi aku takdelah masuk ke kebun tuh..
cuma tunggu dekat kereta... dekat sejam jugak dorang memproses kebun tuh...
hehe..
yang di bawa pulang.. buah pelam n seplastik besar limau kasturi...
twin sibuk ler menolong..

akhirnya...
ingat lagi tak entry nih..
hehe..
kan aku dah cakap aku kena minta tolong adik2 aku yang dok belah KL nun tolong
belikan.. so inilah hasilnya..
SIL cukup risau aku tak sempat balik amik barang2 nih...
sebab takut aku dah bersalin..
hehe.. mujur sempat.. thanks a lot dear...
most of the things that i want is there...
dan ada beberapa extra pemberian dorang..
tima kasih daun keladi nooo..
pasni boleh ler pesan lagi...

okeh..
yang ni pulak aku dapat ari apa tah...
bukan barang aku noooo..
ni barang tuk si kecik dalam perut aku nih..
dah dapat adiah dari Aunty Babe...
tima kasih ye babe... suka sangat tengok gelang tangan tuh..
dan baju tu pun sesuai ler sangat.. 
hehe...

last sekali...
gambar yang menceritakan apa aku buat di sini..
selain dari dok melepak, makan, tido, surf internet dan buat bodoh...
hehe...
yup 
menanda kertas peperiksaan yang baru je selesai...
mujur separuh aku dah siap tanda masa kat sekolah aritu..
yang tinggal nih pun... mujurlah yang tidak memeningkan kepala..
so dah siap, and dah masuk dalam komputer pun keputusannya..
cuma tinggal lebihan yang tertinggal kat sekolah jer belum 
di proses resultnya...

dua mug tuh.. 
satu air teh suam n satu lagi bancuhan limau kasturi, kicap manis n madu..
buat ubat tekak aku yang harini..
tak tau le kenapa...
sampai lebih 5 minit dia bantai batuk tak berhenti..
adehlah...

Comments

  1. smoga cepat la kak sihat dr batuk tu....

    wah..ape brg2 ikea tu..?/cm best je...

    ReplyDelete
  2. nasib la duk jauh dr kl nun kan ina..kalau tak asik dok memborong ja kita nih..

    ReplyDelete
  3. kak iena, brg2 baby from ikea tu apa yer? nk tau jgk...mklumlah xdak pngalaman lg :D

    ReplyDelete
  4. cintaKusayangMu... tima kasih sudi mendoakan agar segera sembuh.. mmg tak sanggup dah batuk nih..

    Lily.. itulah pasal... mujur jauh dari KL.. kalau idak lagi banyak memborongnya....hehe..

    Bie.. alah bie bukannya barang penting sgt pun... saja teringin nak beli.. sebab tengok cam comel jer.. padahal set cadar baby, mainan gantung2, itu jer... pastu SIL belikan kelambu jenis yang gantung kat siling tuh n towel tuk baby... hehe... ngarut jer... tapi sebab saja teringin

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata