Skip to main content

cerita lepas kenduri...


kan awal tuh mood aku cam tak menentu kan..

mujur dapat jugak kuar rumah gi kenduri kawan aku..
lepas jer kenduri tuh..
kami ke JJ Sbrg Prai..
kan ada sales pada setiap sabtu pertama setiap bulan sekarang di JJ..
kalau tak silap pembacaan akulah..

memula Hn mmg tak plan nak bawak aku ke mana2..
melainkan kenduri tu jer..
tapi aku yang ajak ke JJ..
reasons..
aku bosan kat umah...
n ada lagi benda yang perlu di beli..

kalini aku beli semuanya dengan duit aku sendiri..
haha..

so lepas jer balik dari kenduri.. terus ke JJ..
sampai2..
Hn ajak naik atas dulu kot ler ada wayang best tuk di tonton...
huhu...
ciann semuanya 18 thn ke atas...
so kalau twin tak boleh masuk...
meaning sapa pun takleh ler tengok movie..

lepas tuh terus masuk store..
Hn gi bagi twin main dekat playground..
dia nak temankan.. 
so aku angkut maid mama.. gi carik barang yang aku nak...



kesemua barang di atas adalah dibeli di JJ..
kecuali Huggies itu..

pembelian aku kali ini berupa.
  1. TollyJoy Battery Operated Breast Pump - kalinih mmg aku semangat nak bf baby aku.. tak kira...
  2. 2 helai baju for baby
  3. Johnson n Johnson Bedtime Lotion
  4. Johnson n Johnson Baby Oil (twin pack)
  5. Anakku Baby Cotton balls
  6. Pureen washable nursing pads 
  7. 2 packs of disposable panties..
bebebebebe.. kiranya 97% dah settle... cuma tinggal confinement set je belum lagi..
sebab aku masih membuat pilihan di antara Leesa Formula ngan HPA punya produk..

lepas dah beli2 barang..
kami ke Mc Donalds tuk makan..
Hn dah siap pesan..
dia nak makan ini jer..
mmg gitulah Hn...
dia mmg tak berani nak cuba makanan baru..
huhu..

pastu aku ajak masuk supermarket plak nak survey2 diapers..
takdak yang menepati citarasaku..
aceh..
then kuar..
ingat nak tengok le bantal2 n comforters set yang dijual waktu Happy Hour..
kan murah sikit waktu nih..
tapi tak menarik jugak..

so terus jer kuar...
n balik..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…