Skip to main content

cerita lepas kenduri...


kan awal tuh mood aku cam tak menentu kan..

mujur dapat jugak kuar rumah gi kenduri kawan aku..
lepas jer kenduri tuh..
kami ke JJ Sbrg Prai..
kan ada sales pada setiap sabtu pertama setiap bulan sekarang di JJ..
kalau tak silap pembacaan akulah..

memula Hn mmg tak plan nak bawak aku ke mana2..
melainkan kenduri tu jer..
tapi aku yang ajak ke JJ..
reasons..
aku bosan kat umah...
n ada lagi benda yang perlu di beli..

kalini aku beli semuanya dengan duit aku sendiri..
haha..

so lepas jer balik dari kenduri.. terus ke JJ..
sampai2..
Hn ajak naik atas dulu kot ler ada wayang best tuk di tonton...
huhu...
ciann semuanya 18 thn ke atas...
so kalau twin tak boleh masuk...
meaning sapa pun takleh ler tengok movie..

lepas tuh terus masuk store..
Hn gi bagi twin main dekat playground..
dia nak temankan.. 
so aku angkut maid mama.. gi carik barang yang aku nak...



kesemua barang di atas adalah dibeli di JJ..
kecuali Huggies itu..

pembelian aku kali ini berupa.
  1. TollyJoy Battery Operated Breast Pump - kalinih mmg aku semangat nak bf baby aku.. tak kira...
  2. 2 helai baju for baby
  3. Johnson n Johnson Bedtime Lotion
  4. Johnson n Johnson Baby Oil (twin pack)
  5. Anakku Baby Cotton balls
  6. Pureen washable nursing pads 
  7. 2 packs of disposable panties..
bebebebebe.. kiranya 97% dah settle... cuma tinggal confinement set je belum lagi..
sebab aku masih membuat pilihan di antara Leesa Formula ngan HPA punya produk..

lepas dah beli2 barang..
kami ke Mc Donalds tuk makan..
Hn dah siap pesan..
dia nak makan ini jer..
mmg gitulah Hn...
dia mmg tak berani nak cuba makanan baru..
huhu..

pastu aku ajak masuk supermarket plak nak survey2 diapers..
takdak yang menepati citarasaku..
aceh..
then kuar..
ingat nak tengok le bantal2 n comforters set yang dijual waktu Happy Hour..
kan murah sikit waktu nih..
tapi tak menarik jugak..

so terus jer kuar...
n balik..

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…