Skip to main content

chubbynya dia....

okeh its been awhile not updating the blog...
welll please forgive me due to my condition is not ok yet...
so masih lagi dalam proses recovering...


tapi nak story jugakler...
what happen to me for the time being...


as u all tahu kan..
aku balik kulim sampai selasa...
so ari selasa tuh Hn tanya nak gi sekolah or cuti lagi ari rabu..
aku cakap gi sekolah.. sebab nak submit result budak..
sambil2 tuh boleh siapkan ringkasan mengajar.. n borang2 tuk oral..
so malam tuh around 830 kami gerak balik ke Arau...

sampai jer..
malam tuh aku cam tak boleh nak tido sangat..
yelah.. blame the batuk2 yang mmg tak ingat nak berenti n oso...
am starting to feel like a contraction...
tapi aku buat tak tahu jelah sebab...
aku rasa aku boleh tanggung lagi sakit tuh..

tapi nak dijadikan citer pagi tuh..
lepas aku mandi  n nak solat subuh...
sakit tuh datang lagi...
kali nih aku cam pelik sebab every 15 mins...
dia mesti datang...
dan kalau menurut apa yang aku faham.,..
penerangan yang diberikan oleh nurse waktu check itu hari...
that is contraction...

so aku bagitau Hn... nak gi Mahsuri utk check..
Hn gi antar dulu twin ke sekolah...
mujur jugak sebab dia pun cuti aritu..
so kami terus gerak ke Mahsuri...

mmg aku dok kalut tengok jam jer.. nak pastikan... betul ke setiap 15 min...
sakit tu datang... dan yup...


sampai je dekat Mahsuri.. register semua...
then nurse situ terus suruh masuk labour room..
aku ikutkan jer.. sebab yelah tak tahu pape kan..
sempat dia tanya... kalau nak g toilet dulu boleh lah...
aku pun pergi... ( mmg menurut jer aku nih )

lepas tuh dah masuk dlm labour room.. nurse tuh suruh aku tukar pakai kain yang 
disediakan dan ... baring atas katil..
sambil2 dia dok pasang alat CTG tuh.. dia tanya what happen..
aku pun story ler bagai.. campur sekali story bab aku batuk semua...
mesra je nurse tuh..
aku suka...



then bermulalah sesi menunggu...
dekat setengah jam jugak.. sambil tuh dia minta izin nak check bukaan aku...
aku benarkan... yelah kerja dia kan.. takkan aku tak bagi pulak...
alkisah.. belum ada sebarang bukaan lagi...
tapi mmg betul apa yang aku rasa adalah contraction...

mungkin untuk mengesahkan belum ada lagi bukaan itu..
sorang lagi nurse datang check.. kalini lebih berumur aku tengok makcik nih..
hehe... sesuka hati je panggil makcik...
aku rasa dia nih status bidan kot...
so dia pun check dan mmg betullah takdak bukaan lagi...

dia suruh naik atas jumpa doktor...
so tungguler di atas tuk berjumpa dengan doktornya...

....

........





...



......





....




masa berjumpa dengan doktor....
aku story ler a to z apa yang berlaku... dan
doktor pun citer ler serba sikit apa yang dia nak story... pastu
suruh baring sebab dia nak scan...


uuuuuu
aku suka...
sebab aku mmg nak sangat tengok baby comel aku nih..
memula scan... 
nothing much... baby pun ok... semuanya ok..
then dia buat 3D/4D.... 
hehe...
tengok jari kaki n tangan baby... muka baby...
hehe...
babyku sungguh chubby... doktor yang kata...
mmg masa dia fokus dekat pipi... mmg nampak baby aku sungguh chubby...
tak kisah... berat dia sekarang dah 3.3kg lebih..
huhu....


nanti aku letak gambar scan tuh ye...

k nanti aku sambung..
sebab dah panjang nih..
lagipun aku nak gi tengok bebudak berdua tuh... 
depa dok main bola takraw kat luar...
boleeehhhhh



Comments

  1. tak sabarnyer nak tgk bby kuar..mesti comey bangat tambah lagi ngan chubby kan..

    ReplyDelete
  2. cepat la smbung..xsbr nk tgu next en3 ni..hehhe

    ReplyDelete
  3. Ena n cinta... nanti ye iena letak gambar si kecik chubby tuh..

    bateri hp dah abis.. charger laks tinggal kat kulim.. hehe..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata