Skip to main content

chubbynya dia....

okeh its been awhile not updating the blog...
welll please forgive me due to my condition is not ok yet...
so masih lagi dalam proses recovering...


tapi nak story jugakler...
what happen to me for the time being...


as u all tahu kan..
aku balik kulim sampai selasa...
so ari selasa tuh Hn tanya nak gi sekolah or cuti lagi ari rabu..
aku cakap gi sekolah.. sebab nak submit result budak..
sambil2 tuh boleh siapkan ringkasan mengajar.. n borang2 tuk oral..
so malam tuh around 830 kami gerak balik ke Arau...

sampai jer..
malam tuh aku cam tak boleh nak tido sangat..
yelah.. blame the batuk2 yang mmg tak ingat nak berenti n oso...
am starting to feel like a contraction...
tapi aku buat tak tahu jelah sebab...
aku rasa aku boleh tanggung lagi sakit tuh..

tapi nak dijadikan citer pagi tuh..
lepas aku mandi  n nak solat subuh...
sakit tuh datang lagi...
kali nih aku cam pelik sebab every 15 mins...
dia mesti datang...
dan kalau menurut apa yang aku faham.,..
penerangan yang diberikan oleh nurse waktu check itu hari...
that is contraction...

so aku bagitau Hn... nak gi Mahsuri utk check..
Hn gi antar dulu twin ke sekolah...
mujur jugak sebab dia pun cuti aritu..
so kami terus gerak ke Mahsuri...

mmg aku dok kalut tengok jam jer.. nak pastikan... betul ke setiap 15 min...
sakit tu datang... dan yup...


sampai je dekat Mahsuri.. register semua...
then nurse situ terus suruh masuk labour room..
aku ikutkan jer.. sebab yelah tak tahu pape kan..
sempat dia tanya... kalau nak g toilet dulu boleh lah...
aku pun pergi... ( mmg menurut jer aku nih )

lepas tuh dah masuk dlm labour room.. nurse tuh suruh aku tukar pakai kain yang 
disediakan dan ... baring atas katil..
sambil2 dia dok pasang alat CTG tuh.. dia tanya what happen..
aku pun story ler bagai.. campur sekali story bab aku batuk semua...
mesra je nurse tuh..
aku suka...



then bermulalah sesi menunggu...
dekat setengah jam jugak.. sambil tuh dia minta izin nak check bukaan aku...
aku benarkan... yelah kerja dia kan.. takkan aku tak bagi pulak...
alkisah.. belum ada sebarang bukaan lagi...
tapi mmg betul apa yang aku rasa adalah contraction...

mungkin untuk mengesahkan belum ada lagi bukaan itu..
sorang lagi nurse datang check.. kalini lebih berumur aku tengok makcik nih..
hehe... sesuka hati je panggil makcik...
aku rasa dia nih status bidan kot...
so dia pun check dan mmg betullah takdak bukaan lagi...

dia suruh naik atas jumpa doktor...
so tungguler di atas tuk berjumpa dengan doktornya...

....

........





...



......





....




masa berjumpa dengan doktor....
aku story ler a to z apa yang berlaku... dan
doktor pun citer ler serba sikit apa yang dia nak story... pastu
suruh baring sebab dia nak scan...


uuuuuu
aku suka...
sebab aku mmg nak sangat tengok baby comel aku nih..
memula scan... 
nothing much... baby pun ok... semuanya ok..
then dia buat 3D/4D.... 
hehe...
tengok jari kaki n tangan baby... muka baby...
hehe...
babyku sungguh chubby... doktor yang kata...
mmg masa dia fokus dekat pipi... mmg nampak baby aku sungguh chubby...
tak kisah... berat dia sekarang dah 3.3kg lebih..
huhu....


nanti aku letak gambar scan tuh ye...

k nanti aku sambung..
sebab dah panjang nih..
lagipun aku nak gi tengok bebudak berdua tuh... 
depa dok main bola takraw kat luar...
boleeehhhhh



Comments

  1. tak sabarnyer nak tgk bby kuar..mesti comey bangat tambah lagi ngan chubby kan..

    ReplyDelete
  2. cepat la smbung..xsbr nk tgu next en3 ni..hehhe

    ReplyDelete
  3. Ena n cinta... nanti ye iena letak gambar si kecik chubby tuh..

    bateri hp dah abis.. charger laks tinggal kat kulim.. hehe..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..