Skip to main content

chubbynya dia....

okeh its been awhile not updating the blog...
welll please forgive me due to my condition is not ok yet...
so masih lagi dalam proses recovering...


tapi nak story jugakler...
what happen to me for the time being...


as u all tahu kan..
aku balik kulim sampai selasa...
so ari selasa tuh Hn tanya nak gi sekolah or cuti lagi ari rabu..
aku cakap gi sekolah.. sebab nak submit result budak..
sambil2 tuh boleh siapkan ringkasan mengajar.. n borang2 tuk oral..
so malam tuh around 830 kami gerak balik ke Arau...

sampai jer..
malam tuh aku cam tak boleh nak tido sangat..
yelah.. blame the batuk2 yang mmg tak ingat nak berenti n oso...
am starting to feel like a contraction...
tapi aku buat tak tahu jelah sebab...
aku rasa aku boleh tanggung lagi sakit tuh..

tapi nak dijadikan citer pagi tuh..
lepas aku mandi  n nak solat subuh...
sakit tuh datang lagi...
kali nih aku cam pelik sebab every 15 mins...
dia mesti datang...
dan kalau menurut apa yang aku faham.,..
penerangan yang diberikan oleh nurse waktu check itu hari...
that is contraction...

so aku bagitau Hn... nak gi Mahsuri utk check..
Hn gi antar dulu twin ke sekolah...
mujur jugak sebab dia pun cuti aritu..
so kami terus gerak ke Mahsuri...

mmg aku dok kalut tengok jam jer.. nak pastikan... betul ke setiap 15 min...
sakit tu datang... dan yup...


sampai je dekat Mahsuri.. register semua...
then nurse situ terus suruh masuk labour room..
aku ikutkan jer.. sebab yelah tak tahu pape kan..
sempat dia tanya... kalau nak g toilet dulu boleh lah...
aku pun pergi... ( mmg menurut jer aku nih )

lepas tuh dah masuk dlm labour room.. nurse tuh suruh aku tukar pakai kain yang 
disediakan dan ... baring atas katil..
sambil2 dia dok pasang alat CTG tuh.. dia tanya what happen..
aku pun story ler bagai.. campur sekali story bab aku batuk semua...
mesra je nurse tuh..
aku suka...



then bermulalah sesi menunggu...
dekat setengah jam jugak.. sambil tuh dia minta izin nak check bukaan aku...
aku benarkan... yelah kerja dia kan.. takkan aku tak bagi pulak...
alkisah.. belum ada sebarang bukaan lagi...
tapi mmg betul apa yang aku rasa adalah contraction...

mungkin untuk mengesahkan belum ada lagi bukaan itu..
sorang lagi nurse datang check.. kalini lebih berumur aku tengok makcik nih..
hehe... sesuka hati je panggil makcik...
aku rasa dia nih status bidan kot...
so dia pun check dan mmg betullah takdak bukaan lagi...

dia suruh naik atas jumpa doktor...
so tungguler di atas tuk berjumpa dengan doktornya...

....

........





...



......





....




masa berjumpa dengan doktor....
aku story ler a to z apa yang berlaku... dan
doktor pun citer ler serba sikit apa yang dia nak story... pastu
suruh baring sebab dia nak scan...


uuuuuu
aku suka...
sebab aku mmg nak sangat tengok baby comel aku nih..
memula scan... 
nothing much... baby pun ok... semuanya ok..
then dia buat 3D/4D.... 
hehe...
tengok jari kaki n tangan baby... muka baby...
hehe...
babyku sungguh chubby... doktor yang kata...
mmg masa dia fokus dekat pipi... mmg nampak baby aku sungguh chubby...
tak kisah... berat dia sekarang dah 3.3kg lebih..
huhu....


nanti aku letak gambar scan tuh ye...

k nanti aku sambung..
sebab dah panjang nih..
lagipun aku nak gi tengok bebudak berdua tuh... 
depa dok main bola takraw kat luar...
boleeehhhhh



Comments

  1. tak sabarnyer nak tgk bby kuar..mesti comey bangat tambah lagi ngan chubby kan..

    ReplyDelete
  2. cepat la smbung..xsbr nk tgu next en3 ni..hehhe

    ReplyDelete
  3. Ena n cinta... nanti ye iena letak gambar si kecik chubby tuh..

    bateri hp dah abis.. charger laks tinggal kat kulim.. hehe..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...