Skip to main content

doktor... oh doktor.. Part 1

waa dah banyak ari tak update ropanya...
sowi yer..

adalah dengan ini ingin dikhabarkan 
bahawasanya aku adalah tidak sihat 2 hari kebelakangan ini..

kemarin hari gi check up dekat klinik kesihatan...
did that...
sempat lagi pagi tu gi punch card dekat sekolah sebelum
kuar gi klinik..

tapi nak dijadikan citer malam sebelum tuh lagi aku dah rasa
semacam jer badan aku nih..

okeh..
bukan nak bersalin lagi..
cuma aku start batuk n badan rasa cam panas2 sejuk jer..

so masa gi check dekat klinik rasa semacam tuh makin kuat..
aku mmg rasa tak larat sangat...
aku ingatkan bp aku akan naik.. tapi mujur ok jer..
then gi buat urine n blood test pun ok..

then jumpa dengan nurse..
masa nih batuk aku dah mula nak menjadi..
so aku bagitau le yang aku start rasa batuk n tak sedap badan semalam..
mujur doktor ada di klinik so dia surh aku terus jumpa doktor...

masa gi jumpa doktor lagilah badan aku rasa tak sedap..
pastu nak dijadikan citer stetoscope doktor tuh ropanya patah..
sian dia... 
tu stetoscope yang dia guna sejak zaman belajar..
alih2 balik dari berkursus 2 minggu tengok2 dah patah..
dktor lain yang patahkan...

terus dia cam takde mood nak check aku..
adehler..
aku tengok dia check aku pun ala kadar jer...

minta Hn tunggu amik ubat sebab aku rasa flat sangat..
doktor bagi mc 1 hari...
dia tanya aku takde plan ke amik cuti awal 2 minggu yang diberi kerajaan...
aku cakap tak kot...
sebab next week dah nak mula cuti sekolah..

to be continued

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata