Skip to main content

doktor... oh doktor.. Part 1

waa dah banyak ari tak update ropanya...
sowi yer..

adalah dengan ini ingin dikhabarkan 
bahawasanya aku adalah tidak sihat 2 hari kebelakangan ini..

kemarin hari gi check up dekat klinik kesihatan...
did that...
sempat lagi pagi tu gi punch card dekat sekolah sebelum
kuar gi klinik..

tapi nak dijadikan citer malam sebelum tuh lagi aku dah rasa
semacam jer badan aku nih..

okeh..
bukan nak bersalin lagi..
cuma aku start batuk n badan rasa cam panas2 sejuk jer..

so masa gi check dekat klinik rasa semacam tuh makin kuat..
aku mmg rasa tak larat sangat...
aku ingatkan bp aku akan naik.. tapi mujur ok jer..
then gi buat urine n blood test pun ok..

then jumpa dengan nurse..
masa nih batuk aku dah mula nak menjadi..
so aku bagitau le yang aku start rasa batuk n tak sedap badan semalam..
mujur doktor ada di klinik so dia surh aku terus jumpa doktor...

masa gi jumpa doktor lagilah badan aku rasa tak sedap..
pastu nak dijadikan citer stetoscope doktor tuh ropanya patah..
sian dia... 
tu stetoscope yang dia guna sejak zaman belajar..
alih2 balik dari berkursus 2 minggu tengok2 dah patah..
dktor lain yang patahkan...

terus dia cam takde mood nak check aku..
adehler..
aku tengok dia check aku pun ala kadar jer...

minta Hn tunggu amik ubat sebab aku rasa flat sangat..
doktor bagi mc 1 hari...
dia tanya aku takde plan ke amik cuti awal 2 minggu yang diberi kerajaan...
aku cakap tak kot...
sebab next week dah nak mula cuti sekolah..

to be continued

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…