Skip to main content

episod sakit aku...

adeh...
( tiap kali entry aku soheh bunyi gitu kan)

alkisahnya sebab aku sekarang dalam mood tidak sihat...
dah lebih 4 aku asyik tidak sedap badan... di tambah dengan batuk yang sangat hebat 
bunyinya dan jugak blocked nose yang membuatkan aku tidak dapat tido sepanjang malam
(boleh tido tapi kejap2 jer.. aku pun tak tau time mana aku tido kan)

dalam dalam minggu ni jugak..
dah 4 klinik aku menziarah.. tuk amik ubat dan check keadaan aku..

pening dan sakit badan dibuatnya..
ari Isnin... gi Mahsuri tuk checkup.. sebab dah cukup 9 bulan lebih sikit kan..
doktor cakap baby ok.. aku pun ok lagi masa nih.. belum lagi demam n batuk 

ari Selasa... checkup di KK dekat jer ngan umah aku nih.. badan aku dah start feeling tak baper ok. .. rasa seram sejuk semacam jer... ditambah dengan sakit tekak yg bakal menjadi 
semakin teruk.. jumpa doktor, amik ubat dan dapat MC satu hari...

ari Rabu... aku terpaksa amik MC lagi sebabnya semalaman sebelum tuh.. aku mmg tak boleh 
nak bangun langsung dari katil.. serius demam, batuk n selsema dah bergabung menjadi 1...
dan nak baring ke kanan sakit... baring ke kiri pun sakit... tido melentang jer aku tak boleh nak 
buat sebab berat menahan badan aku yang makin membolat... dan kami ke satu klinik di Kangar pulak tuk amik ubat...

ari Khamis... gagahkan jugak ke sekolah.. abih tu takkan sampai seminggu nak cuti sakit kan..
kalau tengok rekod musti aku yang paling banyak amik cuti nih..
hehe... semuanya ok jer.. cuma pergerakan aku semakin perlahan.. walaupun orang lain dok cakap aku masih bergerak sakan sangat ... balik tuh sempat lagi p kedai barangan hadiah2 sebab nak beli hadiah hari guru tuk sekolah twin, dan jugak tuk sekolah aku... hmm Hn mmg dah sound... jgn dok gerak sakan sangat nanti kang sakit.. adehhh ler bisa sungguh mulutmu wahai suamiku... dan balik jer dari beli2 barang n amik Seri.. aku flat semula... menjelang maghrib.. badan aku mula panas balik... malam tu jugak terpa satu lagi klinik tuk check..

doktor kalinih cakap.. tak boleh amik ubat batuk sebab takut baby tak tahan.. pulak dah..
yang sebelum nih boleh amik ubat batuk... tapi tak boleh amik ubat selesema...
macam2 nooo... balik jer rumah lepas solat terus tidoooooo...

ari Jumaat.... rasa kuat sikit.. pegi jugak sekolah.. sebab arini paper English Year 5... aku nak tgk kuar tak soalan yang aku sediakan...
hmm sedikit hampa tapi aku tak kisah ler... harapnya bebudak dapat jawab soalan dari MGB kalinih... walaupun sedikti kecewa sebab panel2 penggubal soalan telah di arah membuat soalan dalam jangka masa seminggu... tapi boleh dikatakan almost all the questions paper are changed into something else...

balik rumah.. batuk aku semakin menjadi2... nak makan ubat batuk takut... so aku mengharapkan strepsil n coklat halls jelah tuk sejukkan tekak aku...
tido malam... bergemalah irama batuk yang menyakitkan telinga dan jugak badan aku..
tiap kali batuk.. rasa mcam nak tercabut isi perut nih...
adehhh sian ler dekat baby dalam perut aku nih... kan..



Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…