Skip to main content

episod sakit aku...

adeh...
( tiap kali entry aku soheh bunyi gitu kan)

alkisahnya sebab aku sekarang dalam mood tidak sihat...
dah lebih 4 aku asyik tidak sedap badan... di tambah dengan batuk yang sangat hebat 
bunyinya dan jugak blocked nose yang membuatkan aku tidak dapat tido sepanjang malam
(boleh tido tapi kejap2 jer.. aku pun tak tau time mana aku tido kan)

dalam dalam minggu ni jugak..
dah 4 klinik aku menziarah.. tuk amik ubat dan check keadaan aku..

pening dan sakit badan dibuatnya..
ari Isnin... gi Mahsuri tuk checkup.. sebab dah cukup 9 bulan lebih sikit kan..
doktor cakap baby ok.. aku pun ok lagi masa nih.. belum lagi demam n batuk 

ari Selasa... checkup di KK dekat jer ngan umah aku nih.. badan aku dah start feeling tak baper ok. .. rasa seram sejuk semacam jer... ditambah dengan sakit tekak yg bakal menjadi 
semakin teruk.. jumpa doktor, amik ubat dan dapat MC satu hari...

ari Rabu... aku terpaksa amik MC lagi sebabnya semalaman sebelum tuh.. aku mmg tak boleh 
nak bangun langsung dari katil.. serius demam, batuk n selsema dah bergabung menjadi 1...
dan nak baring ke kanan sakit... baring ke kiri pun sakit... tido melentang jer aku tak boleh nak 
buat sebab berat menahan badan aku yang makin membolat... dan kami ke satu klinik di Kangar pulak tuk amik ubat...

ari Khamis... gagahkan jugak ke sekolah.. abih tu takkan sampai seminggu nak cuti sakit kan..
kalau tengok rekod musti aku yang paling banyak amik cuti nih..
hehe... semuanya ok jer.. cuma pergerakan aku semakin perlahan.. walaupun orang lain dok cakap aku masih bergerak sakan sangat ... balik tuh sempat lagi p kedai barangan hadiah2 sebab nak beli hadiah hari guru tuk sekolah twin, dan jugak tuk sekolah aku... hmm Hn mmg dah sound... jgn dok gerak sakan sangat nanti kang sakit.. adehhh ler bisa sungguh mulutmu wahai suamiku... dan balik jer dari beli2 barang n amik Seri.. aku flat semula... menjelang maghrib.. badan aku mula panas balik... malam tu jugak terpa satu lagi klinik tuk check..

doktor kalinih cakap.. tak boleh amik ubat batuk sebab takut baby tak tahan.. pulak dah..
yang sebelum nih boleh amik ubat batuk... tapi tak boleh amik ubat selesema...
macam2 nooo... balik jer rumah lepas solat terus tidoooooo...

ari Jumaat.... rasa kuat sikit.. pegi jugak sekolah.. sebab arini paper English Year 5... aku nak tgk kuar tak soalan yang aku sediakan...
hmm sedikit hampa tapi aku tak kisah ler... harapnya bebudak dapat jawab soalan dari MGB kalinih... walaupun sedikti kecewa sebab panel2 penggubal soalan telah di arah membuat soalan dalam jangka masa seminggu... tapi boleh dikatakan almost all the questions paper are changed into something else...

balik rumah.. batuk aku semakin menjadi2... nak makan ubat batuk takut... so aku mengharapkan strepsil n coklat halls jelah tuk sejukkan tekak aku...
tido malam... bergemalah irama batuk yang menyakitkan telinga dan jugak badan aku..
tiap kali batuk.. rasa mcam nak tercabut isi perut nih...
adehhh sian ler dekat baby dalam perut aku nih... kan..



Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…