Skip to main content

Hn ada story... Sabtu lepas...

okeh citer ni sepatutnya ari Sabtu punya cerita...
so aku simpan sampai arini baru aku nak menulis..

haha...
sungguh kurang rajin...







okeh citernya bermula begini..
Sabtu lepas..
sepatutnya tadak plan ke mana2
so aku ngan twin mmg lepak kat umah jer lah...

but then around 12 something Hn called...
asking whether me and the twin wanted to go to Alor Star or not..
aku mmg dah segan dah waktu tuh...
ntah tetiba tadak mood nak berjalan2...
walhal sebelum nih pantang di ajak...

so aku bagitau Hn.. tanak gi...
tapi pastu aku tanya twin...
of course ler dorang nak ikut abah dorang gi jalan...
so aku bagitau Hn semula yang twin nak ikut... of course me pun lah...

so around 1 we gerak ke AS..
reason.. nantilah aku cerita ye...


bertapalah bulatnya muka aku itu...
waktu nih Nisa tido..
so cuma Yana jer yang temankan aku dalam kereta...
Hn ada urusan yang perlu dibereskan...
punyalah lama tunggu dalam kereta...
aku ingatkan kejap jer..
alih2 dekat 2 jam...

hujan.. so tunggu jelah dalam kereta...
pastu bila hujan dan berenti aku ajak twin duduk di luar...
ada gazebo kat situ..
so dapatler hirup udara luar sikit...

sebelum asar..
kami gerak kuar...
zuhur tak semayang lagi..
singgah masjid terdekat solat zuhur n asar sekali...
then...

hehe...
korang nampak bag plastik tuh..
so tahulah kan kami ke mana...

we headed to Giant...
jarang gi situ.. tapi barang2 dia best jugak...
Hn sakit jiwa jer tengok ada playpen yang lebih cute dari yg kami beli d Jusco..
murah pulak tuh..
haha...
tu antara (sedikit sgt) dari jumlah barang yg kami beli..
kira beli barang rumah ler..
hehe..

kira puas hati lah...
dari takmo kuar...
alih2 kuar berjalan... pas maghrib baru sampai rumah..
penat...



Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…