Skip to main content

Hn ada story... Sabtu lepas...

okeh citer ni sepatutnya ari Sabtu punya cerita...
so aku simpan sampai arini baru aku nak menulis..

haha...
sungguh kurang rajin...







okeh citernya bermula begini..
Sabtu lepas..
sepatutnya tadak plan ke mana2
so aku ngan twin mmg lepak kat umah jer lah...

but then around 12 something Hn called...
asking whether me and the twin wanted to go to Alor Star or not..
aku mmg dah segan dah waktu tuh...
ntah tetiba tadak mood nak berjalan2...
walhal sebelum nih pantang di ajak...

so aku bagitau Hn.. tanak gi...
tapi pastu aku tanya twin...
of course ler dorang nak ikut abah dorang gi jalan...
so aku bagitau Hn semula yang twin nak ikut... of course me pun lah...

so around 1 we gerak ke AS..
reason.. nantilah aku cerita ye...


bertapalah bulatnya muka aku itu...
waktu nih Nisa tido..
so cuma Yana jer yang temankan aku dalam kereta...
Hn ada urusan yang perlu dibereskan...
punyalah lama tunggu dalam kereta...
aku ingatkan kejap jer..
alih2 dekat 2 jam...

hujan.. so tunggu jelah dalam kereta...
pastu bila hujan dan berenti aku ajak twin duduk di luar...
ada gazebo kat situ..
so dapatler hirup udara luar sikit...

sebelum asar..
kami gerak kuar...
zuhur tak semayang lagi..
singgah masjid terdekat solat zuhur n asar sekali...
then...

hehe...
korang nampak bag plastik tuh..
so tahulah kan kami ke mana...

we headed to Giant...
jarang gi situ.. tapi barang2 dia best jugak...
Hn sakit jiwa jer tengok ada playpen yang lebih cute dari yg kami beli d Jusco..
murah pulak tuh..
haha...
tu antara (sedikit sgt) dari jumlah barang yg kami beli..
kira beli barang rumah ler..
hehe..

kira puas hati lah...
dari takmo kuar...
alih2 kuar berjalan... pas maghrib baru sampai rumah..
penat...



Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata