Skip to main content

kalau tengok bola... tak maki hamun... tak boleh ker

ari selasa arituh...
Hn bawak gi stadium..
nak tengok bebudak dia main bola..
final...

hm aku tak kisah..
lagipun... ok gak dapat hirup angin luar..
walaupun kejap panas n kejap ujan..
tapi itu aku boleh tahan lagi..

yang aku tak tahan adalah...
sikap penonton yang suka maki hamun..
termasuk mencarut sesuka hati...
bila ada benda yang dorang tak suka...

aku tak kisah kalau korang tuh bila duduk dalam geng nak buat bising ke apa...
tapi please respect other people...
kalau setakat aku nih... 
oklah.. aku boleh terima...

tapi yang duduk sekumpulan dengan aku..
ada yang dah baya tok wan dorang....
korang tuh budak2 sekolah jer...
tapi bukan main lagi...
sesedap hati dok maki hamun orang...

aku sedih bila ada yang sanggup 
keluarkan perkataan ' wooiiii referree... bodoh'
dan perkataan lain2 yang aku tak sanggup nak dengar...
walhal yang dok berpanas meniup wisel di tengah padang adalah 
guru2 mereka sendiri..

pedih sangat aku rasa....

aku dengar Hn luahkan rasa kecewa dia..
sebabnya referree tuh...
kawan dia...
adehhh...
nasib baik tak makan penampar bebudak tuh...

mmg Hn dengan kawan dia dah siap jeling2 ke belakang seat kitaorg...
hmm...

apakah ini antara medium melepaskan marah pada guru...

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…