Skip to main content

kedai baby best di Kulim..


alamak aku lupa pulak namanya..
tapi mmg best kedai baby nih..
adik aku pun siap dengan gumbira
tiap kali balik kulim..
harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..

pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul..
hehe..

lepas je balik dari JJ..
kami singgah ke sini..
sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers..
aku mmg nekad nak beli jugak..
yelah aku dah masuk 34 week..
sakit2 di bawah perut mmg dah terasa..
walaupun the real contraction belum terasa..
yeke..


so before that..
kami ke Farmasi Mega Kulim..
ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim..
alkisah..
sejak dari kecik..
anak2 aku kalau sakit demam batu semua..
ubatnya harus dibeli di situ..
so 
beli ubat tuk Nisa...
then terus ke kedai baby itu..

masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn
(apa punya soalan daaa....)
haruslah ada kan...
terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai..
terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..


reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih..
murah kot kan..
takpelah..

aku cuma amik satu pack jer..
sebab persediaan tuk bag baby..
nanti kalau betul2 serasi..
senang je..
seminggu pertama tuh aku akan stay di kulim tuk pantang..
so senang le nak suruh Hn gi beli..
dia pun dah tahu kedai mana nak pegi n borong all the diapers n what so ever..

sebab barang dalam kedai tuh sentiasa penuh..
be it barang baby ker, barang tuk bebudak ker, even for mums..
aku ada ternampak nursing bras banyak brand jugak di situ..
hehe..
kalau tahu aku gi shopping kat situ jer..
haha..

eh ada kan nama kedai tuh kat gambar tuh..
Windsome Baby

pastu sebelum aku kuar..
tokey kedai tuh tanya.. ada minum susu Anmum tak..
aku bagitau lah minum..
then dia suruh aku daftar member..
isi jer borang..
terus dapat 4 trial pack of susu Anmum..

hehe..
kebetulan pulak aku pun terlupa nak bawak susu balik kulim..
malam tuh try minum yang coklat...
sedap pulak dah..

Comments

  1. ena dulu blh minum susu anmum perisa asli jea yg perisa choc ena tak blh msk..muntah

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…