Skip to main content

kedai baby best di Kulim..


alamak aku lupa pulak namanya..
tapi mmg best kedai baby nih..
adik aku pun siap dengan gumbira
tiap kali balik kulim..
harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..

pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul..
hehe..

lepas je balik dari JJ..
kami singgah ke sini..
sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers..
aku mmg nekad nak beli jugak..
yelah aku dah masuk 34 week..
sakit2 di bawah perut mmg dah terasa..
walaupun the real contraction belum terasa..
yeke..


so before that..
kami ke Farmasi Mega Kulim..
ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim..
alkisah..
sejak dari kecik..
anak2 aku kalau sakit demam batu semua..
ubatnya harus dibeli di situ..
so 
beli ubat tuk Nisa...
then terus ke kedai baby itu..

masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn
(apa punya soalan daaa....)
haruslah ada kan...
terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai..
terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..


reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih..
murah kot kan..
takpelah..

aku cuma amik satu pack jer..
sebab persediaan tuk bag baby..
nanti kalau betul2 serasi..
senang je..
seminggu pertama tuh aku akan stay di kulim tuk pantang..
so senang le nak suruh Hn gi beli..
dia pun dah tahu kedai mana nak pegi n borong all the diapers n what so ever..

sebab barang dalam kedai tuh sentiasa penuh..
be it barang baby ker, barang tuk bebudak ker, even for mums..
aku ada ternampak nursing bras banyak brand jugak di situ..
hehe..
kalau tahu aku gi shopping kat situ jer..
haha..

eh ada kan nama kedai tuh kat gambar tuh..
Windsome Baby

pastu sebelum aku kuar..
tokey kedai tuh tanya.. ada minum susu Anmum tak..
aku bagitau lah minum..
then dia suruh aku daftar member..
isi jer borang..
terus dapat 4 trial pack of susu Anmum..

hehe..
kebetulan pulak aku pun terlupa nak bawak susu balik kulim..
malam tuh try minum yang coklat...
sedap pulak dah..

Comments

  1. ena dulu blh minum susu anmum perisa asli jea yg perisa choc ena tak blh msk..muntah

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...