Skip to main content

kedai baby best di Kulim..


alamak aku lupa pulak namanya..
tapi mmg best kedai baby nih..
adik aku pun siap dengan gumbira
tiap kali balik kulim..
harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..

pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul..
hehe..

lepas je balik dari JJ..
kami singgah ke sini..
sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers..
aku mmg nekad nak beli jugak..
yelah aku dah masuk 34 week..
sakit2 di bawah perut mmg dah terasa..
walaupun the real contraction belum terasa..
yeke..


so before that..
kami ke Farmasi Mega Kulim..
ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim..
alkisah..
sejak dari kecik..
anak2 aku kalau sakit demam batu semua..
ubatnya harus dibeli di situ..
so 
beli ubat tuk Nisa...
then terus ke kedai baby itu..

masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn
(apa punya soalan daaa....)
haruslah ada kan...
terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai..
terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..


reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih..
murah kot kan..
takpelah..

aku cuma amik satu pack jer..
sebab persediaan tuk bag baby..
nanti kalau betul2 serasi..
senang je..
seminggu pertama tuh aku akan stay di kulim tuk pantang..
so senang le nak suruh Hn gi beli..
dia pun dah tahu kedai mana nak pegi n borong all the diapers n what so ever..

sebab barang dalam kedai tuh sentiasa penuh..
be it barang baby ker, barang tuk bebudak ker, even for mums..
aku ada ternampak nursing bras banyak brand jugak di situ..
hehe..
kalau tahu aku gi shopping kat situ jer..
haha..

eh ada kan nama kedai tuh kat gambar tuh..
Windsome Baby

pastu sebelum aku kuar..
tokey kedai tuh tanya.. ada minum susu Anmum tak..
aku bagitau lah minum..
then dia suruh aku daftar member..
isi jer borang..
terus dapat 4 trial pack of susu Anmum..

hehe..
kebetulan pulak aku pun terlupa nak bawak susu balik kulim..
malam tuh try minum yang coklat...
sedap pulak dah..

Comments

  1. ena dulu blh minum susu anmum perisa asli jea yg perisa choc ena tak blh msk..muntah

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…