Skip to main content

materials prepared.....


baru lepas siapkan bahan2 tuk kelas SBT esok..
kalau ikutkan Hn dah tak bagi aku gi extra class lagi..
dia suh aku duduk umah...

n then cover balik after confinement n cuti nanti...
adehhhh...
itu yang tak larat tuh...

yelah...
masa tuh nanti dah ada baby kecik maaa...t
takkan aku taknak balik awal n spend my time wif my baby kan...

lagi pulak aku dah plan tuk breastfeed my baby..


so selagi termampu aku akan buat jugak kelas SBT...
cumanya kalau ikut jadual sebenar on thursday evening..
idakler mampu aku nak tunggu sampai kul 4 kelas sbt ari khamis..
so aku cover balik ari sabtu..


so far kelas 5b punya sbt.. berjalan lancar...
aku cuma ada problem dengan kelas 4b,...
aku tak ngajar dorang...
so prestasi dorang sangatler mendukacitakan..
aku pun cam dah pening nak buat kelas ngan dorang..

dahler banyak kelas dorang aku miss..
so mmg kena cover banyak ler..

so hopefully esok semuanya berjalan lancar...

Comments

  1. jgn bg tekanan sgt kat diri tu..cian bby dlm perut tu..

    mlm td tgk berita pun terkejut tgk..kes pertama selsema babi (hehehehe nak jgk guna istilah babi kan..ialah lg sng nak sebut)..harap bdk tu selamat la kan..

    biasala time pregnant nie semuanyer tak suker..ader jea benda yg buat kita jd emo..

    ena dh kira iena akan bersakin dlm bulan 8 erk..maknernya iena akan berpantang time umat islam berpuasa ngan raya..heheheh tk dpt la nak mkn rendang n ketupat erk..

    ReplyDelete
  2. eh Ena..
    pe pulak bulan 8 bersalinnya...

    bulan 6 nih dah nak bersalin ler yang...
    hehe...
    ni dah masuk 36 minggu dah

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…