Skip to main content

MC.. I need a break

salam semua...
arini aku MC lagi..
ntah buat kesekian kalinya..

aku rasa nak kena apply jugak ler cuti 2 minggu tuh nanti...
honestly walaupun aku mahu ke sekolah..
tapi kondisi aku dah tidak begitu ok..

cam harini..
aku dah mula sakit kat bawah perut...
kaki aku pun dah start sakit2..
walaupun tidak seteruk mana...
tapi..

aku yakin sedikit sebanyak akan menganggu tugasan aku...
bukan senang nak mengajar...
kalau senang aku yakin semua nak jadi cikgu...

berdepan murid2 yang kekadang tak makan saman tuh...
aduh boleh buat aku pengsan dalam kelas... (kalau tak kena gaya)..

dulu masa mengandungkan twin aku mengajar jugak..
bebudak diploma...
lepasan SPM..
otak dah kian cerdik..
dah tak payah nak ajar banyak..
dah tak payah nak tegur itu ini..
aku boleh je bagi tugasan dan mereka boleh siapkan...

tetapi..
anak2 kecil ini..
mereka masih perlukan bantuan..
masih perlukan perhatian...

dah aku tidak yakin aku mampu untuk memberikan yang terbaik di saat ini..
mana dengan nak naik turun tangga lagi...
am teaching two level of pupils..
so classess would be upstairs n downstairs...

i think i need to take a break...
tapi due date aku masih jauh..
its going to be in June...
or kalau nak ikut cukup 9 months...
it will be next week...



Comments

  1. sama la keadaan kita skrg. Gi keje pn cm mkn gaji buta ajela. pkiran mlayang tah kemane. bdn sakit2, naik tangga dh slow abes...but i wont take dat 2 weeks leave..hehe...i nk unpaid leave..kalo lulus laaa.. =p

    ReplyDelete
  2. betul3x.. gi kerja cam tak bersungguh jer..
    ooo kalau unpaid leave nih apply camner pulak...

    hehe..
    misz dah lama ngajar ek..
    iena baru je lagi..
    baru setahun lebih

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…