Skip to main content

meeting... cian kat orang tuh

i attended a meeting just now..
regarding the need to conduct an informal oral session with the pupils at school...

well this was supposed to be done like ages ago...
but dunno what's the problem...

Perlis is one the state that could not present any reports on this matter for 2008..
sungguh mendukacitakan...


so tahun nih..
mmg dorang kira pulun sakanler...
taklimat sana sini...
dan tadi mesyuarat merangkap taklimat tuk Ketua Pentaksir Sek buat kali ke 2...

adeh...
aku tak tahulah kat mana silapnya...
the meeting was 'mendukacitakan'
adakah penyampai maklumatnyat tidak bagus menyampaikan maklumat...
or isit the teachers do behave like what just happen just now...
in let say all the meetings...

honestly...
sepanjang tahun lepas aku idakler involve in any meeting..
yang melibatkan semua sek di Perlis...
yeahhh... aku kan budak baru di sekolah...
so most of the meeting.. they would sent the senior teacher...


but this time around...
i've been attending meeting and close discussion with some of the English teachers....
i've met like most of senior teachers and only a few newcomers...
how do i know they are newcomers...

sebab dorang pun cam tak ketahuan punca cam aku kot...
haha...

tapi serious...
aku rasa meeting tadi sungguh tidak mendatangkan apa2...
cian aku tengok the speaker..
struggle siot... nak dapatkan attention dari all the teachers...
dah sampai siap ugut 'wait until the JPN come to your school ye teachers'
tu pun semua cam buat tak heran jer..

cian aku tengok..
semua cam tak tumpu pun perhatian dekat dia...

hmmm...
ntahler tak tau kenapa kan...
aku cuma harap...
dari apa yang aku dapat tadi..
aku dapat jalankan tugas aku sebaik mungkin di sekolah nanti...




Comments

  1. nak org bg tumpuan bila kita bercakap bkn kerja sng..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...