Skip to main content

sapa tak penah guna.. angkat tangan..

korang.. ni sebenarnya entry lama.. aku saja nak try buat sticky mode..
so korang baca entry baru kat bawah ye..

hehe
proses nak try n error

sapa kat sini tak penah guna produk Johnson n Johnson..
sila angkat kaki....
haha...
ada ker..

kalau ada..
perrghhh cayalah nooo...

sebab aku mmg antara yang menggunakan JJ punya produk..
be it..
bedak ker, lotion ker, baby bath n oso baby shampoo..

mmg penah guna...
dan ada yang masih guna sampai sekarang..
the reason why aku suka produk JJ nih..
sebab smell dia, sebab aku yakin dengan Q produknya..




ni antara yang ada dalam bag aku..
mmg tetiap hari aku akan sapu..
selalunya kat tangan jelah..
kat kaki jarang2..
sebab sekarang nak tunduk n sapu..
boleh penat dibuatnya..

aku paling suka bau dia..
sweet sangat..
sapa yang pakai musti setuju kan..

selain tuh..
aku jugak guna baby bath head to toe tuk twin..
terutama sekali masa dorang masih kecik..
sebabnya aku yakin ianya tidak memedihkan mata..
cam iklan tuh..
'tak pedihkan mata'

aku try jugak..
sebelum bagi twin pakai..
mmg tak pedih..
so kira betul lah kan..

utk my newborn baby pun..
aku beli jugak bebarang dari JJ..
cam tadi sempat rembat baby lotion, baby oil dari JJ..
aku nak upload gambar tapi tak leh..
sebab aku dok guna laptop mama aku..

tak jumpa carik bluetoothnya..
so kesimpulannya di sini..

kalau korang nak produk yang diyakini dan berbau harum..
silalah guna produk Johnson n Johnson..
aku yakin..
dengan kualiti produknya dan aku yakin korang pun musti
suka dengan produk nih..

sesuai tuk semua..
bukan sahaja baby kecik tapi sampai jadi bapak budak or mak budak..
or even tok nenek pun boleh pakai..

untuk pengetahuan korang..
produk nih dah mencecah 50thn tau usianya..
cayalah..


Comments

  1. Saya pengguna setia JJ!!!

    1) Baby oil ~ make up remover
    2) Baby wipes ~ spare dalam kereta senang terus wipe makeup bila dah malas2. Kdg2 buat wipe tangan
    3)Baby Milk Bath ~ konon nak putih la heheh
    4) Baby Milk lotion
    5) Baby powder ~ dari sekolah sam[pai skrg pakai kat muka. In fact lagi suka tempek baby powder dr tempek compact powder sebab naik jerawat

    ReplyDelete
  2. produk ni wangi dan lembut je kan.. tp tu la, agak mahal.. huhu..

    ReplyDelete
  3. ena guna utk umairah mmg JJ ngan sebamed..mmg sesuai utk umairah..ena pun pki lotion dia..bau mmg best la..lembut jea

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…