Skip to main content

selepas 35 minggu.....


selepas lebih kurang 35 minggu mengandung nih...
ada beberapa perkara yang aku boleh senaraikan...
ini antara benda yang aku suka dan tak suka...


tak suka dulu

sekarang nih aku cukup 
tak suka kalau ada orang datang ke rumah..
  • aku pun tak tau kenapa... tapi aku paling tak gemar kalau ada orang yang datang ke rumah.. sapa2 pun lah... macam sekarang Hn selalu akan pastikan ada murid dia yang datang temankan aku bila dia takdak kat umah... aku mmg tak kisah ler bebudak tuh nak mai lepak n temankan aku.. tapi tah ler... aku rasa cam tak selesa... bukan takat bebudak dia jer yang buat aku tak selesa... semualah... adehhh teruk kan...
aku tak suka kalau rumah aku bersepah
  • hmm ni satu lagi cukup pantang.. adehh ler... asal ada jer nampak kertas ke apa ker kat atas lantai.. boleh buat aku mengamuk sakan.. yang jadi mangsa selalunya twin lah... tak pun diri aku sendiri.. mcm ada satu malam tu... aku tension noooo tengok kotak2 buku yang ada kat living room.. aku sendiri buat n usahakan supaya kotak2 tuh aku alihkan ke bilik store belakang... all by myself... then apa lagi kena marah ler ngan Hn... siap dia pun kena balik ngan aku... sapa suruh tak tolong... hahaha...
aku tak suka dengan penampilan aku


  • ni benda yang aku mmg tak tau nak buat camner.. yelah... badan dah makin membulat... setiap kali tengok aku kat cermin cam tension semacam jer... nak make up2 tok sah harap aku nak buat.. pastu bila dah tak baper ok jer penampilan aku... aku cam bengang sorang2... 

aku tak suka berada dalam keadaan panas

  • camnelah nak elak yang satu nih... kat Perlis sekarang mmg cuaca agak panas.. bukan agak lah.. mmg panas.. bila aku berada dalam keadaan kepanasan.. badan aku mudah gatal2.. dan aku amat tidak suka dengan keadaan itu.. tu pasal aku kalau boleh nak aja duduk bawah kipas angin or duduk dalam air cond sepanjang masa... abis kalau kat sekolah camner tuh... 

aku tak suka bila aku tidak mendapat perhatian yang aku inginkan

  • hmm ni basically kat umah ler kan.. yolah Hn kan sokmo2 sibuk.. tetambah sekarang nih... so aku cam selalu je emo sensorang... huhu... 

dah kot bab yang aku tak suka....
nanti aku citer perkara yang aku suka ye...

hehe...
reason aku menulis nih...
sebab sekarang aku merasai dan berada dalam keadaan lebih banyak tidak suka dari suka...

(sekarang ni lah kan)

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…