Skip to main content

selepas 35 minggu.....


selepas lebih kurang 35 minggu mengandung nih...
ada beberapa perkara yang aku boleh senaraikan...
ini antara benda yang aku suka dan tak suka...


tak suka dulu

sekarang nih aku cukup 
tak suka kalau ada orang datang ke rumah..
  • aku pun tak tau kenapa... tapi aku paling tak gemar kalau ada orang yang datang ke rumah.. sapa2 pun lah... macam sekarang Hn selalu akan pastikan ada murid dia yang datang temankan aku bila dia takdak kat umah... aku mmg tak kisah ler bebudak tuh nak mai lepak n temankan aku.. tapi tah ler... aku rasa cam tak selesa... bukan takat bebudak dia jer yang buat aku tak selesa... semualah... adehhh teruk kan...
aku tak suka kalau rumah aku bersepah
  • hmm ni satu lagi cukup pantang.. adehh ler... asal ada jer nampak kertas ke apa ker kat atas lantai.. boleh buat aku mengamuk sakan.. yang jadi mangsa selalunya twin lah... tak pun diri aku sendiri.. mcm ada satu malam tu... aku tension noooo tengok kotak2 buku yang ada kat living room.. aku sendiri buat n usahakan supaya kotak2 tuh aku alihkan ke bilik store belakang... all by myself... then apa lagi kena marah ler ngan Hn... siap dia pun kena balik ngan aku... sapa suruh tak tolong... hahaha...
aku tak suka dengan penampilan aku


  • ni benda yang aku mmg tak tau nak buat camner.. yelah... badan dah makin membulat... setiap kali tengok aku kat cermin cam tension semacam jer... nak make up2 tok sah harap aku nak buat.. pastu bila dah tak baper ok jer penampilan aku... aku cam bengang sorang2... 

aku tak suka berada dalam keadaan panas

  • camnelah nak elak yang satu nih... kat Perlis sekarang mmg cuaca agak panas.. bukan agak lah.. mmg panas.. bila aku berada dalam keadaan kepanasan.. badan aku mudah gatal2.. dan aku amat tidak suka dengan keadaan itu.. tu pasal aku kalau boleh nak aja duduk bawah kipas angin or duduk dalam air cond sepanjang masa... abis kalau kat sekolah camner tuh... 

aku tak suka bila aku tidak mendapat perhatian yang aku inginkan

  • hmm ni basically kat umah ler kan.. yolah Hn kan sokmo2 sibuk.. tetambah sekarang nih... so aku cam selalu je emo sensorang... huhu... 

dah kot bab yang aku tak suka....
nanti aku citer perkara yang aku suka ye...

hehe...
reason aku menulis nih...
sebab sekarang aku merasai dan berada dalam keadaan lebih banyak tidak suka dari suka...

(sekarang ni lah kan)

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...