Skip to main content

TERIMA KASIH CIKGU


memandangkan arini Hari Guru...
so aku nak amik kesempatan yang ada nih utk mengucapkan...



SELAMAT HARI GURU



buat semua yang bergelar guru..
kalau aku nak senarai kat sini mau panjang berjela kan..

yolah..
mana nama cikgu sekolah yang ngajar aku lagi..
cikgu universiti yang ajar aku...
cikgu maktab yang ajar aku..

cikgu2 aku masa di tempat kerja dulu
masa kerja dekat AIM Ipoh dulu..
pastu masa kerja dekat KPTM AS dulu..

pastu cikgu2 di SKPP waktu aku buat praktikal dulu..
cikgu2 di sekolah pe tah masa aku buat 'apa ek' ala 2 minggu di sekolah dulu..
pastu cikgu2 SKSB di Sungkai, Perak...
waktu aku first posting dulu...

dan cikgu2 di SKTT 
tempat aku ngajar sekarang...
bagi aku walaupun aku jugak bergelar cikgu..
tapi mereka semua adalah guru aku..
kerana setiap masa aku belajar..
kalau bukan secara formal.. secara informal pun dapat jugak ilmu kan..

so 
aku hanya nak mendoakan agar semua yang bergelar guru..
walaupun kamu bukan cikgu..
tapi ilmu yang disampaikan insyaallah akan dimanfaatkan...
ilmu yang dicurahkan pasti akan digunakan sebaik mungkin...

aku sayang semua guru aku...

TERIMA KASIH CIKGU..


Comments

  1. hepi teachers day cikgu ina..swoy lambat skit..dah lama cr blog ina,tukar blog baru ka? semalam pi pizza dlm kul 2.30 ptg kot..maybe ina gi malam

    ReplyDelete
  2. owh lily gi petang ker...
    sebab tengok lily tulis malam..
    tu ingat ke gi malam..

    iena gi malam dekat kul 9 dah masa tuh..
    teringin nak makan pizza

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…