Skip to main content

After...


setelah selesai proses melahirkan Afi Arrayyan...
kisahnya tidak terhenti di situ..

sebentar tadi aku bersyukur kerana kelahirannya..
aku terasa sayu mendengar azan yang dilaungkan Hn dan doc Annuar...
dan aku terasa sebak melihat tubuh kecil itu diselaputi darah..

dan seterusnya..
aku terpaksa melalui proses seterusnya..
bahagian bawah terpaksa di jahit... aku sedar akan perkara itu...
dan nurse memaklumkan bahawa aku akan diberi ubat tidur untuk
proses tersebut... so i guess i'm not going to feel anything...

Hn sempat ucapkan tahniah sebelum di minta keluar bersama
seorang lagi nurse untuk membersihkan Afi..

sesuatu di masukkan ke dalam drip dan aku terus tidak sedarkan diri...







1215 mlm

aku tersedar dari tido yang sungguh lena...
waktu tuh aku mengiring di sebelah kanan badan aku..
sengal2 badan dan kebas di kaki masih terasa...
waktu itu aku sedar prosesnya sudah selesai...

seorang nurse datang dan bertanyakan keadaan aku..
aku cakap ok tapi bila diminta untuk bangun untuk di hantar ke wad aku
tak berdaya...
mungkin kerana kesan ubat epidural masih ada dan aku gagal untuk
menggerakkan kakiku...
aku diminta berehat dulu di situ...
sempat nurse melawak.. katanya kalau nak tidur di sini terus pun tak apa..
haha...
lawak pulak nurse nih...


Hn datang...
sempat dia tunjukkan gambar yang diambil..
arghhh comelnya Afi...



setelah merasakan badan aku agak stabil aku di bawa ke wad tuk berehat..
Hn bermalam di situ jugak... tapi tidak di benarkan di dalam wad.. so
terpaksalah di tidur di dalam surau..
alahai siannya suamiku...



Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..