Skip to main content

baru 28 hari.. dah pi K*C


okeh nak story about what happen yesterday..

hehe..
well.. thera are reasons for what had happen kan..
so i believed the reason for what happen yesterday is quite strong..

yup...
on my 28th day of confinement.,.
aku dah berjalan agak jauh..
sampai ke Alor Star nun..
hehe..
kira jauh ler dari Arau ke Alor Star..

hehe.. bukan ler aku jalan kaki koran gpun..
harusler naik kereta kan..


so ni nak story..
dalam kul 10 lebih..
kami dah siap2..
Afi pun dah siap.. aku yang paling last siap...
standard.. wpun tak delah mekap2 apa pun..
tapi tetap aku yang last..

the reason for our dayout adalah kerana...
nak membawa si kecik tuh gi check..
sebabnya..
lately dia bernafas ada cam bunyi kahak..
n kekadang tuh.. he looks like terkecik n sounded like it too..
so we are quite worried..

ingatkan cuma nak check di Mahsuri, Jitra jer..
tapi mak ai manusia punyalah ramai..
owh before that...

bila nak kuar nih..
tetiba aku cam tak tahu nak bawak apa kecuali..
bawak susu dia.. n spare botol n susu dalam container..
diapers n towel..

pastu siap2 masuk kereta.. Hn tanya..
tak bawak blanket ker..
hehe..
Afi kan tidak dibedung so aku cam left out the blanket..
then Hn ler terpaksa masuk balik umah n amik blanket..
then.. kuar..




hmm sepanjang perjalanan Afi tido jer...
so senang ler sikit..
aku pulak.. hehe cam happy ler jugak kan..
yolah dapat kuar rumah..

then sampai jer Mahsuri..
Hn gi dekat kaunter.. kat situ dah letak tutup..
kami sampai around 12++..
then nurse tuh dengan tidak berapa mesranya cakap..
ramai nih.. kul 3 pun belum tentu selesai..
aku cam..
hah.. ramainya...

so Hn.. mmg tak sanggup ler nak tunggu kan..
then he decided to go to KMC.. dekat Alor Star nun..
alang2 dah kuar.. biar bawak dia gi jumpa pakar terus..
so.. aku pun cam oklah kan..
lagipun mmg kitaorg nak kena beli barang2 rumah..
haha...

sampai dekat KMC pun..
dorang antar gi jumpa doktor biasa dulu..
sebab pakar waktu tuh rehat...
takpelah..
tunggulah kami..
Afi dah jaga.. bagi dia susu.. then nangis kejap..
Hn dukung..
hmm lama jugak kami tunggu.. n pelik sebab orang yang datang lepas kitaorg
dah masuk jumpa doktor tapi kami belum lagi..
so Hn gi tanya dekat kaunter..
dorang cakap dah lama dorang panggil..
hah.. kami tak dengar pun..
then dia cakap.. dah lama panggil masuk bilik (kat depan)
yolah mmg ler tak dengar sebab tadi dorang suruh kami tunggu dekat bilik hujung belakang
sana nun..
ada ka patut..

then sampai giliran Afi..
baru jer masuk.. cakap ngan dok.. Afi batuk n ada kahak..
terus dia suruh jumpa pakar..
serius korang.. pegang Afi pun tidak..
terus suruh gi pakar..

memandangkan time tuh.. baru kul 1..
so kami decided to pegi lunch dulu..
Hn dah worried.. yolah aku nih kan dalam pantang...
puas jugak aku cakap takpe.. makan jer nasi putih ngan lauk ikan goreng.. cukup ler
hehe..
sempoiii gila lauk aku..



pas dah makan.. solat.. then patah balik ke KMC..
terus naik tingkat 2.. jumpa pakar..
Dr Chua.. nice woman..
(KMC sungguh cantik ler.. very comfy jer)
she checked Afi.. and tell us nothing to worry..
Afi is fine.. cuma bebudak usia nih...
mmg akan ada masalah cam gini because of susu..
she suggested we change the formula..
so now.. kami di beri sample Novalac AR tuk Afi cuba..
(will let u guys know the progress k)..

aku ingat bila dah check pakar nih maunya mahal reganya..
tapi korang.. she charge us only RM25 for consultation..
plus ubat.. RM33 jer... eh murah..
ubat kat klinik biasa pun rega nih jugak..
haha..
more reason to langkah a bit jauh to check Afi..
(tapi doakan ler Afi ni sihat.. dijauhkan sebarang penyakit)

Azlina Majid

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…