Skip to main content

baru 28 hari.. dah pi K*C


okeh nak story about what happen yesterday..

hehe..
well.. thera are reasons for what had happen kan..
so i believed the reason for what happen yesterday is quite strong..

yup...
on my 28th day of confinement.,.
aku dah berjalan agak jauh..
sampai ke Alor Star nun..
hehe..
kira jauh ler dari Arau ke Alor Star..

hehe.. bukan ler aku jalan kaki koran gpun..
harusler naik kereta kan..


so ni nak story..
dalam kul 10 lebih..
kami dah siap2..
Afi pun dah siap.. aku yang paling last siap...
standard.. wpun tak delah mekap2 apa pun..
tapi tetap aku yang last..

the reason for our dayout adalah kerana...
nak membawa si kecik tuh gi check..
sebabnya..
lately dia bernafas ada cam bunyi kahak..
n kekadang tuh.. he looks like terkecik n sounded like it too..
so we are quite worried..

ingatkan cuma nak check di Mahsuri, Jitra jer..
tapi mak ai manusia punyalah ramai..
owh before that...

bila nak kuar nih..
tetiba aku cam tak tahu nak bawak apa kecuali..
bawak susu dia.. n spare botol n susu dalam container..
diapers n towel..

pastu siap2 masuk kereta.. Hn tanya..
tak bawak blanket ker..
hehe..
Afi kan tidak dibedung so aku cam left out the blanket..
then Hn ler terpaksa masuk balik umah n amik blanket..
then.. kuar..




hmm sepanjang perjalanan Afi tido jer...
so senang ler sikit..
aku pulak.. hehe cam happy ler jugak kan..
yolah dapat kuar rumah..

then sampai jer Mahsuri..
Hn gi dekat kaunter.. kat situ dah letak tutup..
kami sampai around 12++..
then nurse tuh dengan tidak berapa mesranya cakap..
ramai nih.. kul 3 pun belum tentu selesai..
aku cam..
hah.. ramainya...

so Hn.. mmg tak sanggup ler nak tunggu kan..
then he decided to go to KMC.. dekat Alor Star nun..
alang2 dah kuar.. biar bawak dia gi jumpa pakar terus..
so.. aku pun cam oklah kan..
lagipun mmg kitaorg nak kena beli barang2 rumah..
haha...

sampai dekat KMC pun..
dorang antar gi jumpa doktor biasa dulu..
sebab pakar waktu tuh rehat...
takpelah..
tunggulah kami..
Afi dah jaga.. bagi dia susu.. then nangis kejap..
Hn dukung..
hmm lama jugak kami tunggu.. n pelik sebab orang yang datang lepas kitaorg
dah masuk jumpa doktor tapi kami belum lagi..
so Hn gi tanya dekat kaunter..
dorang cakap dah lama dorang panggil..
hah.. kami tak dengar pun..
then dia cakap.. dah lama panggil masuk bilik (kat depan)
yolah mmg ler tak dengar sebab tadi dorang suruh kami tunggu dekat bilik hujung belakang
sana nun..
ada ka patut..

then sampai giliran Afi..
baru jer masuk.. cakap ngan dok.. Afi batuk n ada kahak..
terus dia suruh jumpa pakar..
serius korang.. pegang Afi pun tidak..
terus suruh gi pakar..

memandangkan time tuh.. baru kul 1..
so kami decided to pegi lunch dulu..
Hn dah worried.. yolah aku nih kan dalam pantang...
puas jugak aku cakap takpe.. makan jer nasi putih ngan lauk ikan goreng.. cukup ler
hehe..
sempoiii gila lauk aku..



pas dah makan.. solat.. then patah balik ke KMC..
terus naik tingkat 2.. jumpa pakar..
Dr Chua.. nice woman..
(KMC sungguh cantik ler.. very comfy jer)
she checked Afi.. and tell us nothing to worry..
Afi is fine.. cuma bebudak usia nih...
mmg akan ada masalah cam gini because of susu..
she suggested we change the formula..
so now.. kami di beri sample Novalac AR tuk Afi cuba..
(will let u guys know the progress k)..

aku ingat bila dah check pakar nih maunya mahal reganya..
tapi korang.. she charge us only RM25 for consultation..
plus ubat.. RM33 jer... eh murah..
ubat kat klinik biasa pun rega nih jugak..
haha..
more reason to langkah a bit jauh to check Afi..
(tapi doakan ler Afi ni sihat.. dijauhkan sebarang penyakit)

Azlina Majid

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…