Skip to main content

boleh... ropanya....



arini..
cam tak sedar jer..
dah baper jam aku ngadap laptop...

rasanya dalam kul 11 lebih aku on.. sampailer sekarang...
masih lagi di depan laptop..
berhenti menyusukan Afi (direct bf).. pastu dia terus tido...
then bangun semula around 1pm.. menyusu lagi.. tapi kalini tak cukup..
so tambah dengan susu formula.. sambung ler dia tido..

then i took time surfing the net..
ntah kenapa arini rasa cam nak google about 'minum radix dalam pantang'
n....








wallah..
dalam forum ini menyatakan boleh..
waaa bestnya...
can't wait to drink Radix again..
(aku kan penchenta nescafe dan skrg dan bertukar kepada radix pulak)
sonoknya...

then dalam forum tuh jugak..
aku google around pasal topik Pengeluaran Susu Ibu
dalam topik ni ada macam2 sub topik lain..
yang menarik perhatian aku adalah topik Perah Menggunakan Tangan


waaa... sungguh mengkagumkan...
membacanya...
ada mommies yang dapat perah until 10 oz++
hanya dengan menggunakan tangan.. aduhhhh rasa teruja dan kagum aku...
i wish n i hope i can do that too...
sebab tuh..
mulai dari arini..
aku akan cuba tuk kumpul stok EBM aku...
aku akan cuba tuk rajinkan diri memerah susu tuk Afi...
aku akan cuba sebaik mungkin tuk memberi hanya susu ibu kepada Afi..

kalau dorang boleh kenapa aku tidak...
this forum also lead me to this web....
mungkin ada yang dah biasa dengan web nih..
tapi aku baru jer..

ibu2 yang menyusu badan dan ingin menyusu badan pada bayi anda..
gilah jenguk2 n carik2 website or blog yang kongsi info pasal bf nih..
yelah.. kita sama2 takde ilmu sangat pasal bf nih kan..
so time ginilah sesuai tuk kita cari ilmu..
cewah.... mengajar pulak dah...

hehe..
owh..
ni gambar Afi dalam playpen dia..
hehe..


huhu..
afi tido ngan awek baju kuning....
haha..

Azlina Majid

Comments

  1. ala laaaaa cute jea muka afi bila menguap..lamanye iena ngadap pc..klu ena dulu mesti dh pening kepala..

    ReplyDelete
  2. Hi. Come and visit us at http://eazyshop2u.blogspot.com for a good quality, branded and affordable children clothing. OshKosh, Mothercare, Carter's, Oilily, NEXT, Tommy Jeans, Pumpkin Patch, Polo all available in the store. Grab yours while stock last!! TQ

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…