Skip to main content

boleh... ropanya....



arini..
cam tak sedar jer..
dah baper jam aku ngadap laptop...

rasanya dalam kul 11 lebih aku on.. sampailer sekarang...
masih lagi di depan laptop..
berhenti menyusukan Afi (direct bf).. pastu dia terus tido...
then bangun semula around 1pm.. menyusu lagi.. tapi kalini tak cukup..
so tambah dengan susu formula.. sambung ler dia tido..

then i took time surfing the net..
ntah kenapa arini rasa cam nak google about 'minum radix dalam pantang'
n....








wallah..
dalam forum ini menyatakan boleh..
waaa bestnya...
can't wait to drink Radix again..
(aku kan penchenta nescafe dan skrg dan bertukar kepada radix pulak)
sonoknya...

then dalam forum tuh jugak..
aku google around pasal topik Pengeluaran Susu Ibu
dalam topik ni ada macam2 sub topik lain..
yang menarik perhatian aku adalah topik Perah Menggunakan Tangan


waaa... sungguh mengkagumkan...
membacanya...
ada mommies yang dapat perah until 10 oz++
hanya dengan menggunakan tangan.. aduhhhh rasa teruja dan kagum aku...
i wish n i hope i can do that too...
sebab tuh..
mulai dari arini..
aku akan cuba tuk kumpul stok EBM aku...
aku akan cuba tuk rajinkan diri memerah susu tuk Afi...
aku akan cuba sebaik mungkin tuk memberi hanya susu ibu kepada Afi..

kalau dorang boleh kenapa aku tidak...
this forum also lead me to this web....
mungkin ada yang dah biasa dengan web nih..
tapi aku baru jer..

ibu2 yang menyusu badan dan ingin menyusu badan pada bayi anda..
gilah jenguk2 n carik2 website or blog yang kongsi info pasal bf nih..
yelah.. kita sama2 takde ilmu sangat pasal bf nih kan..
so time ginilah sesuai tuk kita cari ilmu..
cewah.... mengajar pulak dah...

hehe..
owh..
ni gambar Afi dalam playpen dia..
hehe..


huhu..
afi tido ngan awek baju kuning....
haha..

Azlina Majid

Comments

  1. ala laaaaa cute jea muka afi bila menguap..lamanye iena ngadap pc..klu ena dulu mesti dh pening kepala..

    ReplyDelete
  2. Hi. Come and visit us at http://eazyshop2u.blogspot.com for a good quality, branded and affordable children clothing. OshKosh, Mothercare, Carter's, Oilily, NEXT, Tommy Jeans, Pumpkin Patch, Polo all available in the store. Grab yours while stock last!! TQ

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…