Skip to main content

buah.. apakah...


hmmm
tetiba mulut aku cam teringin sangat nak makan buah...
tapi buah apa yang boleh dimakan di dalam pantang nih...

aku baca ler balik buku yang aku beli



dia cakap buah mmg digalakkan makan dalam pantang nih..
same goes to sayur2an..
dan the best part is
nurfarahin cakap boleh makan tembikai...
tak percaya..

betul lah dia ada cakap gitu..
nanti aku amik gambar teks itu...
selain tuh buah betik pun bagus jugak tuk di makan..

huhu...
tapi bila bagitau kat mama aku..
hmm haruslah tidak bolah kan..
so camner tuh..

dahler skrg nih ada sebiji buah tembikai kat umah..
yummy kalau le boleh makan..
sedapnya...


mama aku gi kebun lagi dengan adik aku..
baru jer kuar tadi...
sebab semalam pakcik yang duduk dekat kebun tu bagitau
ada 6 biji durian baru luruh..
adehhhh..
kembali menguji iman aku...
huhu... dugaaan sungguh...

Azlina Majid

Comments

  1. arghhh..tensionnyer..dalam pantang pon rajin tukar rumah;p hihihi..sekejap jer kan masa berlalu...

    ReplyDelete
  2. klu ikut org tua2 buah tembikai tu sejuk..tapi klu buah orange blh la mkn sbb buah tu jea ena tibai heheheh

    ReplyDelete
  3. tulah kan..
    mmg ler nur farahin pun cakap..
    tembikai tu sejuk.. tu pasal lepas makan buah sejuk kita kena ambil minuman panas..
    ishhh tapi tulah tak berani jugak nak makan...

    hmm nampaknya gayanya ramai yang cakap orange is ok.. so kena gi carik orange..

    zaila.. hehe... tulah.. sebab bosan tak tau pe nak buat.. especially time Afi tido.. tu pasal rumah ni asyik berubah jer

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...