Skip to main content

buah.. apakah...


hmmm
tetiba mulut aku cam teringin sangat nak makan buah...
tapi buah apa yang boleh dimakan di dalam pantang nih...

aku baca ler balik buku yang aku beli



dia cakap buah mmg digalakkan makan dalam pantang nih..
same goes to sayur2an..
dan the best part is
nurfarahin cakap boleh makan tembikai...
tak percaya..

betul lah dia ada cakap gitu..
nanti aku amik gambar teks itu...
selain tuh buah betik pun bagus jugak tuk di makan..

huhu...
tapi bila bagitau kat mama aku..
hmm haruslah tidak bolah kan..
so camner tuh..

dahler skrg nih ada sebiji buah tembikai kat umah..
yummy kalau le boleh makan..
sedapnya...


mama aku gi kebun lagi dengan adik aku..
baru jer kuar tadi...
sebab semalam pakcik yang duduk dekat kebun tu bagitau
ada 6 biji durian baru luruh..
adehhhh..
kembali menguji iman aku...
huhu... dugaaan sungguh...

Azlina Majid

Comments

  1. arghhh..tensionnyer..dalam pantang pon rajin tukar rumah;p hihihi..sekejap jer kan masa berlalu...

    ReplyDelete
  2. klu ikut org tua2 buah tembikai tu sejuk..tapi klu buah orange blh la mkn sbb buah tu jea ena tibai heheheh

    ReplyDelete
  3. tulah kan..
    mmg ler nur farahin pun cakap..
    tembikai tu sejuk.. tu pasal lepas makan buah sejuk kita kena ambil minuman panas..
    ishhh tapi tulah tak berani jugak nak makan...

    hmm nampaknya gayanya ramai yang cakap orange is ok.. so kena gi carik orange..

    zaila.. hehe... tulah.. sebab bosan tak tau pe nak buat.. especially time Afi tido.. tu pasal rumah ni asyik berubah jer

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..