Skip to main content

buah.. apakah...


hmmm
tetiba mulut aku cam teringin sangat nak makan buah...
tapi buah apa yang boleh dimakan di dalam pantang nih...

aku baca ler balik buku yang aku beli



dia cakap buah mmg digalakkan makan dalam pantang nih..
same goes to sayur2an..
dan the best part is
nurfarahin cakap boleh makan tembikai...
tak percaya..

betul lah dia ada cakap gitu..
nanti aku amik gambar teks itu...
selain tuh buah betik pun bagus jugak tuk di makan..

huhu...
tapi bila bagitau kat mama aku..
hmm haruslah tidak bolah kan..
so camner tuh..

dahler skrg nih ada sebiji buah tembikai kat umah..
yummy kalau le boleh makan..
sedapnya...


mama aku gi kebun lagi dengan adik aku..
baru jer kuar tadi...
sebab semalam pakcik yang duduk dekat kebun tu bagitau
ada 6 biji durian baru luruh..
adehhhh..
kembali menguji iman aku...
huhu... dugaaan sungguh...

Azlina Majid

Comments

  1. arghhh..tensionnyer..dalam pantang pon rajin tukar rumah;p hihihi..sekejap jer kan masa berlalu...

    ReplyDelete
  2. klu ikut org tua2 buah tembikai tu sejuk..tapi klu buah orange blh la mkn sbb buah tu jea ena tibai heheheh

    ReplyDelete
  3. tulah kan..
    mmg ler nur farahin pun cakap..
    tembikai tu sejuk.. tu pasal lepas makan buah sejuk kita kena ambil minuman panas..
    ishhh tapi tulah tak berani jugak nak makan...

    hmm nampaknya gayanya ramai yang cakap orange is ok.. so kena gi carik orange..

    zaila.. hehe... tulah.. sebab bosan tak tau pe nak buat.. especially time Afi tido.. tu pasal rumah ni asyik berubah jer

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata