Skip to main content

camner nak tukar skin blog....

to Ena..

camner iena ubah blog iena senang jer..
mula2 coding tuk gambar or any widget dkt sidebar tuh iena
copy n paste dulu masuk notepad...
supaya tak ilang ler benda2 yang kita nak letak dekat blog..

lepas tuh..
iena selalu amik jer coding blog dekat sini

Blogger Template

senang je..
dload jer..
pastu dalam file zip tuh ada satu file xml..

file tulah yang kita akan guna nanti..
hehe..

pastu masuk jer layout..
dia minta kita browse file utk di upload...
carikler balik file xml tuh..
kalau nak senang letak jer kat desktop..

pastu upload..
then dia akan kuar warning tuk certain content yang dia tak boleh upload...
ni semua berkaitan widget selalunya..
so just ignore and save...
then
masuk balik layout n gi dekat page element..
add jelah gadget yang kita nak...
selalunya yang kita akan guna adalah
html, blog list, follower, logo
ikut ler mana yang dirasakan perlu lagi ye...

Azlina Majid

Comments

  1. thanks sifu..nnti ena try wat

    ReplyDelete
  2. jom2 try buat rumah baru..
    nak buat rumah betul belum mampu..
    rumah blog ajelah yang ditukar2..
    haha..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..