Skip to main content

cerita MIMPI....


alkisahnya..
sejak ari pertama aku berpantang.. sampai ler arini dah masuk ari ke 17
tiap malam tido musti mimpi..

apa yang aku mimpikan..
basically are thing that happen to me.. and i dreamt about those who closed to me..
my friends.. my family... my ex-officemates n etc..

naper ye..
mmg ler aku rindukan dorang.. n aku sentiasa/kdg2 teringatkan dorang..
tapi sampai terbawa2 ke dalam mimpi nih..
huhu..

















nota: korang ada petua pape tak utk ilangkan sembelit.. aku rasa aku dah terkena sembelit ler.. adeh... susahnya nak membuang.. di tambah dengan kerisauan dek stiches2 di bawah tuh.. huhu.. aku dah minum banyak air, makan sayur... so pe lagi nak buat yer... HELP

Azlina Majid

Comments

  1. doc x bg ubat sembelit ke iena..? hmm..aritu Zatty ada suh try fybogel..mmg bagus...tp kalo nk mnumtu kene duk dkt2 dgn toilet la, sbb mmg akan rasa nk buang terus..x pn gi farmasi, mntak 'ubat sabun', kita kene picit ubat tu masuk *tuut* then nt no prob la. smbelit pn ilang..hehe..ubat tu 80sen je kalo x silap..btw, byk ke stitches..?

    ReplyDelete
  2. hehe thanks sue... for the advice..
    ishhh bercakap bab stiches nih... actually iena pun tak tau banyak ke sikit...
    sebabnya hehe.. tak nampak kan... bukan risau banyak ke sikit.. cuma orang kedah kata seriau.. hehe..

    ReplyDelete
  3. betul tu blh g farmasi beli ubat utk letak kat bontot..msk kan kat situ dlm 1 ke 2 minute confirm akan poo poo..jd buat tu terus dlm toilet la tggu lama skit dlm toilet terus poo poo..

    ena dh try mmg senang jea pastu dh ok..

    ReplyDelete
  4. wahhhhh dh tukar umah lg la

    ReplyDelete
  5. uishhh terkejut plak ada comment ena..
    hehe.. tengh bosan ler ena...
    tu pasal tukar2 tuh...
    hehe..

    ish kena gi carik jugak ler ubat tuh...

    ReplyDelete
  6. fybogel mahal..baik beli je ubat sabun tu..hehee..murahh..ms pas besalin je su trus tanya doc, bape byk jahitan. then dia ckp la.hehee..sue pn xprnah nk tgk sdirikdaan stitches tu..huuii..ada ke yg berani..ngehhhh... =p

    ReplyDelete
  7. kak..aritu qis pn same gak kena sembelit xhingat smpi takut bila stiap kali nk g toilet...pastu ader wkn bgtau dia mkn ubt beli kt farmasi..
    ubt tu kena mkn stiap mlm..pastu mmg xde sembelit la...qis mkn ubat tu xsmpt abis pn..dh normal blk, xde sembelit...akk try la mnta sape2 carikn kt farmasi ubat sembelit..
    sbb klu qis la sabun yg masuk kt montot tu xjln la...huhuhuh

    ReplyDelete
  8. hehe..
    qis alkisahnya prefer ubat makan dari yang masuk kot bontot tuh.. so ingat nak carik ubat jenis makan or air jer.. yup akan suruh adik gi carik kat farmasi nanti...

    to all thanks for the tips ya

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...