Skip to main content

cerita MIMPI....


alkisahnya..
sejak ari pertama aku berpantang.. sampai ler arini dah masuk ari ke 17
tiap malam tido musti mimpi..

apa yang aku mimpikan..
basically are thing that happen to me.. and i dreamt about those who closed to me..
my friends.. my family... my ex-officemates n etc..

naper ye..
mmg ler aku rindukan dorang.. n aku sentiasa/kdg2 teringatkan dorang..
tapi sampai terbawa2 ke dalam mimpi nih..
huhu..

















nota: korang ada petua pape tak utk ilangkan sembelit.. aku rasa aku dah terkena sembelit ler.. adeh... susahnya nak membuang.. di tambah dengan kerisauan dek stiches2 di bawah tuh.. huhu.. aku dah minum banyak air, makan sayur... so pe lagi nak buat yer... HELP

Azlina Majid

Comments

  1. doc x bg ubat sembelit ke iena..? hmm..aritu Zatty ada suh try fybogel..mmg bagus...tp kalo nk mnumtu kene duk dkt2 dgn toilet la, sbb mmg akan rasa nk buang terus..x pn gi farmasi, mntak 'ubat sabun', kita kene picit ubat tu masuk *tuut* then nt no prob la. smbelit pn ilang..hehe..ubat tu 80sen je kalo x silap..btw, byk ke stitches..?

    ReplyDelete
  2. hehe thanks sue... for the advice..
    ishhh bercakap bab stiches nih... actually iena pun tak tau banyak ke sikit...
    sebabnya hehe.. tak nampak kan... bukan risau banyak ke sikit.. cuma orang kedah kata seriau.. hehe..

    ReplyDelete
  3. betul tu blh g farmasi beli ubat utk letak kat bontot..msk kan kat situ dlm 1 ke 2 minute confirm akan poo poo..jd buat tu terus dlm toilet la tggu lama skit dlm toilet terus poo poo..

    ena dh try mmg senang jea pastu dh ok..

    ReplyDelete
  4. wahhhhh dh tukar umah lg la

    ReplyDelete
  5. uishhh terkejut plak ada comment ena..
    hehe.. tengh bosan ler ena...
    tu pasal tukar2 tuh...
    hehe..

    ish kena gi carik jugak ler ubat tuh...

    ReplyDelete
  6. fybogel mahal..baik beli je ubat sabun tu..hehee..murahh..ms pas besalin je su trus tanya doc, bape byk jahitan. then dia ckp la.hehee..sue pn xprnah nk tgk sdirikdaan stitches tu..huuii..ada ke yg berani..ngehhhh... =p

    ReplyDelete
  7. kak..aritu qis pn same gak kena sembelit xhingat smpi takut bila stiap kali nk g toilet...pastu ader wkn bgtau dia mkn ubt beli kt farmasi..
    ubt tu kena mkn stiap mlm..pastu mmg xde sembelit la...qis mkn ubat tu xsmpt abis pn..dh normal blk, xde sembelit...akk try la mnta sape2 carikn kt farmasi ubat sembelit..
    sbb klu qis la sabun yg masuk kt montot tu xjln la...huhuhuh

    ReplyDelete
  8. hehe..
    qis alkisahnya prefer ubat makan dari yang masuk kot bontot tuh.. so ingat nak carik ubat jenis makan or air jer.. yup akan suruh adik gi carik kat farmasi nanti...

    to all thanks for the tips ya

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…