Skip to main content

confident ke tak nih..



ntahlah..
aku pun tak berani nak jawab penyataan Ena dalam prev comment..

confident ker aku nak menghabiskan pantang di rumah sendiri..
dengan takdak sapa nak tolong tengokkan aku n Afi..
takdak sapa nak tolong masak2 kat umah tuh nanti..

yang ada nanti cuma aku sekeluarga...
itupun Hn bersekolah... twin.. hmm apa sangatlah yang boleh dibuat dorang...
aku..

ntahlah...
bukan aku taknak abiskan pantang di rumah mama...
cuma..
ntah...
kata maid mama.. dia akan ke Johor..
berjumpa suaminya..
ikut percaturan awal esok... Ahad dia akan ke sana..
itu antara sebab aku nak balik ke Arau..
yelah... kalau dia takdak di sini... aku hanya tinggal dengan adik aku
jer di rumah..
sebab mama sekolah...

tapi alih2 dimaklumkan semula oleh mama...
dia tak jadi pergi minggu ini sebaliknya minggu depan pulak..
tapi sebab aku dah cakap dekat Hn...
so kami akan balik jugak ke Arau minggu nih..

tengoklah nanti macam mana jadinya..
bab makan mungkin tak risau sangat..
sebab aku rasa setakat nak masak nasi n buat sayur
boleh jer..
lauk2 lain boleh minta Hn belikan..
yelah cuma tuk makan tengahari (aku sorang jer makan, twin makan kat sekolah)
dan makan malam...

kerja2 lain.. aku rasa Hn akan uruskan..
mandikan baby itu aku dah subkan dekat Hn..
kalaupun ada apa2 hal.. aku rasa aku boleh minta tolong jiran sebelah aku..
sebabnya nantipun bila aku dah kembali ke sekolah..
dia jugak yang akan tolong jagakan Afi..

so right now....
am not sure whether i'm confident or not with the decision i've made..
tapi harapnya..
kawan2 dapat mendoakan semuanya berjalan dengan lancar buat kami sekeluarga...

Azlina Majid

Comments

  1. semoga segalanyer dipermudahkan oleh Allah

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…