Skip to main content

confident ke tak nih..



ntahlah..
aku pun tak berani nak jawab penyataan Ena dalam prev comment..

confident ker aku nak menghabiskan pantang di rumah sendiri..
dengan takdak sapa nak tolong tengokkan aku n Afi..
takdak sapa nak tolong masak2 kat umah tuh nanti..

yang ada nanti cuma aku sekeluarga...
itupun Hn bersekolah... twin.. hmm apa sangatlah yang boleh dibuat dorang...
aku..

ntahlah...
bukan aku taknak abiskan pantang di rumah mama...
cuma..
ntah...
kata maid mama.. dia akan ke Johor..
berjumpa suaminya..
ikut percaturan awal esok... Ahad dia akan ke sana..
itu antara sebab aku nak balik ke Arau..
yelah... kalau dia takdak di sini... aku hanya tinggal dengan adik aku
jer di rumah..
sebab mama sekolah...

tapi alih2 dimaklumkan semula oleh mama...
dia tak jadi pergi minggu ini sebaliknya minggu depan pulak..
tapi sebab aku dah cakap dekat Hn...
so kami akan balik jugak ke Arau minggu nih..

tengoklah nanti macam mana jadinya..
bab makan mungkin tak risau sangat..
sebab aku rasa setakat nak masak nasi n buat sayur
boleh jer..
lauk2 lain boleh minta Hn belikan..
yelah cuma tuk makan tengahari (aku sorang jer makan, twin makan kat sekolah)
dan makan malam...

kerja2 lain.. aku rasa Hn akan uruskan..
mandikan baby itu aku dah subkan dekat Hn..
kalaupun ada apa2 hal.. aku rasa aku boleh minta tolong jiran sebelah aku..
sebabnya nantipun bila aku dah kembali ke sekolah..
dia jugak yang akan tolong jagakan Afi..

so right now....
am not sure whether i'm confident or not with the decision i've made..
tapi harapnya..
kawan2 dapat mendoakan semuanya berjalan dengan lancar buat kami sekeluarga...

Azlina Majid

Comments

  1. semoga segalanyer dipermudahkan oleh Allah

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…