Skip to main content

kemarin saja...

16 biji buah durian...
mama n adik aku bawak balik dari kebun..
huhu..
ari sebelum tuh pakcik dkt kebun tu call..
katanya jatuh 6 biji buah durian alih2 masa gi amik
tengok2 ada 16 biji...




aku rasalah kan..
dekat rumah nih...aku jer kot yang dok teringin sangat makan durian nih..
sebabnya aku tgk orang lain cam tak berahi jer nak makan...
huhu..

tapi adik aku ada gak ajak2 kawan dia datang makan buah durian tuh..
sayang weeiii... sebab tuh datang fresh from dusun mama n abah aku...
dah baper tahun ye dusun tuh..
kalau tak silap aku umur adik aku yang last tuh...

n
comel tak pokok2 kecik nih..



mama baru beli..
nak letak kat pejabat di sekolahnya...
hehe.. mama aku mmg hobi dia pokok2 bunga nih...
dan aku jadi terbekenan pulak dengan dua pokok nih..
comel jer...
ingat nak letak dalam kelas aku.. huhu... (sempat lagi pk pasal sekolah)

n this is the latest of baby Afi..
aku rasa dia cam berisi sikit..



tapi ntahler...
mungkin aku jer yang nampak gitu..
tapi mama aku pun cakap dia dah berisi..
yeke...



Azlina Majid

Comments

  1. iiiii...iena..u sgt berani k...hehehehe...i ni mmg penakut bab2 ni..org suh mkn roti pn i x berani..duk mkn la nasi n ikn bakar je..teruk kan i..? salute to u...!

    ReplyDelete
  2. wah makan gak durian..ena pun tak berani mkn..

    to suechaon, roti blh makan..pg ena akan mkn roti sambil celup dlm air milo..tu jea la pg2 ena mkn timr pantang

    ReplyDelete
  3. erksss alamak adakah aku telah melakukan satu kesalahan.. hehe.. takpe2 rilex ye kengkawan.. bukan ler iena makan abis sebiji.. rasa jer.. aceh cam mengidam ler pulak..

    eh sue.. roti boleh makan ler... abis bfast u makan per n minum petang u makan per.. adeh... waa ikan bakar sedapnya...

    Ena.. hehe.. berani makan so kenalah berani tanggung apa yang nak jadi... so far ok jer lagi.. hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..