Skip to main content

kemarin saja...

16 biji buah durian...
mama n adik aku bawak balik dari kebun..
huhu..
ari sebelum tuh pakcik dkt kebun tu call..
katanya jatuh 6 biji buah durian alih2 masa gi amik
tengok2 ada 16 biji...




aku rasalah kan..
dekat rumah nih...aku jer kot yang dok teringin sangat makan durian nih..
sebabnya aku tgk orang lain cam tak berahi jer nak makan...
huhu..

tapi adik aku ada gak ajak2 kawan dia datang makan buah durian tuh..
sayang weeiii... sebab tuh datang fresh from dusun mama n abah aku...
dah baper tahun ye dusun tuh..
kalau tak silap aku umur adik aku yang last tuh...

n
comel tak pokok2 kecik nih..



mama baru beli..
nak letak kat pejabat di sekolahnya...
hehe.. mama aku mmg hobi dia pokok2 bunga nih...
dan aku jadi terbekenan pulak dengan dua pokok nih..
comel jer...
ingat nak letak dalam kelas aku.. huhu... (sempat lagi pk pasal sekolah)

n this is the latest of baby Afi..
aku rasa dia cam berisi sikit..



tapi ntahler...
mungkin aku jer yang nampak gitu..
tapi mama aku pun cakap dia dah berisi..
yeke...



Azlina Majid

Comments

  1. iiiii...iena..u sgt berani k...hehehehe...i ni mmg penakut bab2 ni..org suh mkn roti pn i x berani..duk mkn la nasi n ikn bakar je..teruk kan i..? salute to u...!

    ReplyDelete
  2. wah makan gak durian..ena pun tak berani mkn..

    to suechaon, roti blh makan..pg ena akan mkn roti sambil celup dlm air milo..tu jea la pg2 ena mkn timr pantang

    ReplyDelete
  3. erksss alamak adakah aku telah melakukan satu kesalahan.. hehe.. takpe2 rilex ye kengkawan.. bukan ler iena makan abis sebiji.. rasa jer.. aceh cam mengidam ler pulak..

    eh sue.. roti boleh makan ler... abis bfast u makan per n minum petang u makan per.. adeh... waa ikan bakar sedapnya...

    Ena.. hehe.. berani makan so kenalah berani tanggung apa yang nak jadi... so far ok jer lagi.. hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…