Skip to main content

macam-macam hal lah...


alhamdulillah..
semuanya ok jer..


adapun di saat anda membaca tulisan ini..
aku n Afi dah selamat balik ke Arau..
alkisahnya.. ari Ahad kemarin.. petang..



around 4pm kami sekeluarga bertolak balik ke Perlis..

mom n dad n oso the maid mmg nampak cam sedih sikit le..
tapi nanti kami balik lagi..
Afi is ok all the way back to Arau... dia tido jer..
cuma 'ek' sikit sewaktu sampai di Changlun.. minta susu..
hehe.. lega...


dan malam tu.. kunjungan dari PIL..
hehe.. aku dah agak... musti ada beberapa perkara yang akan ditanya..
besalah.. bab itu boleh ini tak boleh.. dah buat ke yang tu.. yang ni dah buat ke belum..
hehe..
i dont blame them.. itu dah menjadi apa yang mereka praktikkan...
cuma bila tiba time aku.. susah sikit ler aku nak ikut...
well as long as Afi is ok.. then it's ok with me..

FIL dah siap cakap nak tidokan Afi dalam buai..
arghhhh satu benda yang aku sangat tidak boleh terima...
dulu twin pun gitu.. aku nih beria lah taknak dorang tido buai..
tapi nak buat camner... MIL yang jaga.. so membesarlah dorang dalam buai..
but this time around.. aku harap sangat Afi tidak akan tido buai...
semalam aku tidokan dia dalam playpen dia..
ok jer..
sampai pagi...
takdelah merengek or meragam tak mo tido kat situ..

and owh..
being here... Hn dah minta MIL masakkan tuk aku..
which i dont think is necessary.. yelah kalau setakat nak goreng ikan.. n buat sayur tuh
aku rasa takkan ler aku tak boleh buat kan..
tapi nak buat camner Hn dah suruh..
and one thing for sure.. aku rasa aku tidak akan dapat makan sayur lah...
dorang dapat tahu aku makan sayur semalam pun dah semacam..
so i guess no sayur for me.. but we'll see...
ni Hn takdak pulak bagitau aku makan oranges... ntah boleh ke idak pulak...

hmm..
so kekdahnya.. lain orang lain cara pantangnya kan..
walaupun aku percaya makan sayur tuh tak salah.. n mmg digalakkan (tambahler aku ni ada skit sembelit)
tapi dah dorang kata tak boleh.. aku nak carik sayur tang mana pulak kan...


hmm sikit update about Afi..
dia masih lagi muntahkan susu dia lepas minum..
bukan ler immediately muntah..
tapi macam dia tak telan pun susu tuh..
kemam jer dalam mulut.. tunggu untuk diluahkan...

aku worried jugak..
ingat nak ajak Hn gi check...
satu lagi aku rasa cam dia ada selesema sikit..
sebab kekadang dengar dia bernafas cam block skit idung dia..
minum susu.. masih lagi campur2.. cuma skrg aku kerap bagi dia bf dulu sebelum bagi
susu botol..
skrg dah 1030m.. Afi dah tido..


tapi selalunya time nih aku kejutkan dia tuk tukar baju tido..
kejap lagi masuk dalam bilik aku tukarkan..

twin..
dah tido kot..
dok dalam bilik dengan makcik dorang (adik Hn)..
tadi aku marahkan si kakak.. adeh..
geram sikit sebab dia masih membaca main2..
aku tak tahulah dia betul2 tak tahu ker.. or dia main2...
adik aku belum check lagi her reading..

harapnya aku dapat didik dorang sebaik mungkin..

Azlina Majid

Comments

  1. tu la lain mak lain cara pantang nyer..ena mkn jea sayur sbb mak n MIL mskkan ena sayur..jd ena blh mkn sayur..sayurkan penting lg2 utk BF..

    ReplyDelete
  2. a'aa...zaila dulu bole jer makan sayur sawi hijau tu..masak air taruk lada hitam banyak2..kalo xmakan sayur nanti sembelit..kalo sembelit..punyalah seksa masa nak uk uk tu..takut kn tempat jahitan..tapi zaila ader minum teh mas cotek dr leesa formula, alhamdulillah..memang senang nak membuang;)

    ReplyDelete
  3. Ena.. tulah.. my mom ok jer makan sayur... tapi MIL/PIL agak keberatan...

    zaila.. teh mas cotek tuh mmg baik ke tuk sembelit..
    iena ada tapi tak minum pun lagi sebab tengah nak abiskan teh herba produk hpa

    ReplyDelete
  4. macam2 jugakkan..lily penah dgr diorang cakap pantang ni ikut org jugak,ada yg tahan and tak alah dgn certain makanan bleh ja makan..tapi kalau badan jenis yg tak tahan,better berhati2..cewah memandai ja bg nasihat..padahal takdk experience pon

    ReplyDelete
  5. Lily..
    betullah tu.. hehe
    orang yang tadak pengalaman pun kekadang tahu jugak.. hehe..
    alhamdulillah so far dah balik ke Arau nih.. tadak lagi lah masalah pape...
    insyaallah semua ok kot

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..