Skip to main content

sapa yang tak tau sila angkat tangan....

sebab saya nak bagitau..
harini hari yang spesel.. 
ada ka yang tak tau... meh nak bagitau..
HARI INI ADALAH....



dek kerana ada entry for mother's day (eh ada ker)
so arini tuk fathers pulak..


hehe..

so aku nak amik kesempatan nih ucapkan Happy Father's Day to

my dearest abah
- banyak pengorbanan abah pada aku sekeluarga.. kalau bukan kerana abah.. tak mungkin iena sampai ke tahap ini.. walaupun mungkin abah mengharapkan sebaliknya tapi iena berterima kasih atas doa dan pengorbanan abah selama ini.. inilah yang terbaik iena dapat buat tuk keluarga kita.. jasa abah terlalu sukar untuk iena balas.. tuk pengetahuan semua... abahlah yang menjaga aku sewaktu aku mengandungkan twin dulu.. (masa tuh aku kerja kat AS.. n he was there too).. abah yang risau bila aku mengandung dulu n sekarang.. sampaikan kalau nak diikut abah agak keberatan tuk ke family day (ala yang dorang gi Cameron Highland tuh) tapi yelah aku bukannya nak bersalin lagi waktu tuh.. hehehe... abah jugak yang menjaga (tidak banyak tapi tetap mengingatkan) aku apa yang perlu sewaktu berpantang.. hehe.. he is the one who remind me about pakai barut or bengkung n oso bertungku.. haha..
i love u dad.. i dont know how i should tell u this but i hope u know... because i will love u as much as i can..

my father in law
- ayah... terima kasih.. walaupun jarang masa kita habiskan bersama.. tapi iena tahu ayah risaukan kami sekeluarga.. walaupun ayah sibuk dan jarang ada di rumah tatkala kami ke sana... tapi iena tahu ayah mengambil berat dan menyayangi kami.. utk ayah.. walaupun kita tidak rapat tapi iena berterima kasih dan bersyukur ayah menerima iena seadanya..

my husband
- hehe.. u are a dad to three now.. i know u are trying hard to be a good n a great dad.. but honestly dear.. u have done a lot.. u take good care of twin while i'm not around, u worried when they are sick, u give them love and what ever they want (hehe.. kdg2 tak jugak kan.. tapi itu perlu), u be there with them when they need u.. n now your lil boy is here.. n i know u have something for him too.. love him n take good care of him too.. because i know u can.. eventhough u are such a busy person..

i love u all.. such a gread daddies u guys are..
i have nothing to give u... (since i'm still in my confinement period)



but i do pray for you...
i do love u... and i will always do..
saya sayang abah2 saya... muah... 


Azlina Majid

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…