Skip to main content

tadak pa nak buat...

sepatutnya aku nak lipat kain baju...
tapi cam segan ler pulak..

Afi dok lena tuh...
so aku pun layan ler internet kejap..
owh ye..
aku lupa nak story
kemarin aku n Hn bawak gi his 1st month check up
dekat klinik kerajaan..

kami pegi pun dah lewat around 11am...
yolah Hn kan sekolah..

so tidakler ramai sgt orang kat klinik tuh..
lepas dah daftar terus gerak ke klinik ibu n anak..

memula check Afi..
he is fine..
berat dah 4.5kg (tapi masa kat KMC aritu 4.7kg)
semua ok cuma tulah..
bila nurse tuh dengar dia bernafas cam bunyi skit...
terus suruh gi jumpa doc...

Hn bawak Afi gi jumpa doktor while me getting my check up..
test air kencing, blood (Hb) then nurse check perut..
uikksss cam kena check perut ker jugak..
haha...



pastu sebelum balik..
sorang nurse tu tegur..
'eh dah kecik dah badan... '
'mana ada... baru turun sikit je nih..' aku balas
'oklah tuh... dari dulu bulat jer'

haha...
gelak besar kitaorg kat situ..
yup dulu.. dorang mmg kata aku besar betul..
mmg besar pun..
yolah tiap kali mai check berat musti naik punya...
tapi lega lah semuanya dah selesai..
dan aku pun ok...
tadak masalah...


cuma nurse tu tanya aku..
nanti nak makan ubat ker apa...
aku tanya options lain selain ubat...
dan dia pun bagitau ler...
tapi aku belum buat keputusan nak amik apa..

wait n see....


Azlina Majid

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...