Skip to main content

tadak pa nak buat...

sepatutnya aku nak lipat kain baju...
tapi cam segan ler pulak..

Afi dok lena tuh...
so aku pun layan ler internet kejap..
owh ye..
aku lupa nak story
kemarin aku n Hn bawak gi his 1st month check up
dekat klinik kerajaan..

kami pegi pun dah lewat around 11am...
yolah Hn kan sekolah..

so tidakler ramai sgt orang kat klinik tuh..
lepas dah daftar terus gerak ke klinik ibu n anak..

memula check Afi..
he is fine..
berat dah 4.5kg (tapi masa kat KMC aritu 4.7kg)
semua ok cuma tulah..
bila nurse tuh dengar dia bernafas cam bunyi skit...
terus suruh gi jumpa doc...

Hn bawak Afi gi jumpa doktor while me getting my check up..
test air kencing, blood (Hb) then nurse check perut..
uikksss cam kena check perut ker jugak..
haha...



pastu sebelum balik..
sorang nurse tu tegur..
'eh dah kecik dah badan... '
'mana ada... baru turun sikit je nih..' aku balas
'oklah tuh... dari dulu bulat jer'

haha...
gelak besar kitaorg kat situ..
yup dulu.. dorang mmg kata aku besar betul..
mmg besar pun..
yolah tiap kali mai check berat musti naik punya...
tapi lega lah semuanya dah selesai..
dan aku pun ok...
tadak masalah...


cuma nurse tu tanya aku..
nanti nak makan ubat ker apa...
aku tanya options lain selain ubat...
dan dia pun bagitau ler...
tapi aku belum buat keputusan nak amik apa..

wait n see....


Azlina Majid

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..