Skip to main content

tak abis lagi... hmm.... ape2 jelah...

dek kerana banyak sangat dorian dekat rumah..
so my mom decided to give some to our neighbour..
hehe...
n she sembang2 ler with the neighbour..

then dia masuk umah and tell me something that cheer me up..

'mak ....... (my neighbour's name) kata boleh makan durian'
i was like...
'hah betul ker' terkejut beruk pulak aku..
'hmm sebab bukan first baby.. dulu dia pun mak dia bagi makan jugak durian'
aku masih dalam keblurran..
'tapi jgn la banyak sangat... setakat nak rasa tu boleh la'

i was like...uuuu seronoknya...
tapi cewah... bukan ler terus terpa pi makan durian...
control jugak tuh...

last2 my mom panggil suruh makan durian yang dah dikupas..
'hah makanla.. tu orang dah kupas tuh'
'eh awat banyak sangat durian nih' tanya pulak dah..
'kupas dua biji.. dah pecah'
'owh...' sambil amik seulas dan terus makan...
adehhh sedapnya...

seulas jer okeh yang dimakan semalam..
wpun nak jer makan banyak lagi...
tapi tetap berhati2 di jalanraya...
takut kang jadi pape pulak.. susah...

tapi arini cam nak makan lagi...
nak suruh adik aku kupas kan... nanti..
hehe..

Azlina Majid

Comments

  1. k.iena..mmg boleh la mkn durian sbb durian ni pns..yg xleh mkn bnda2 sejuk je...cm tembikai tu mmg xleh la..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…