Skip to main content

tak abis lagi... hmm.... ape2 jelah...

dek kerana banyak sangat dorian dekat rumah..
so my mom decided to give some to our neighbour..
hehe...
n she sembang2 ler with the neighbour..

then dia masuk umah and tell me something that cheer me up..

'mak ....... (my neighbour's name) kata boleh makan durian'
i was like...
'hah betul ker' terkejut beruk pulak aku..
'hmm sebab bukan first baby.. dulu dia pun mak dia bagi makan jugak durian'
aku masih dalam keblurran..
'tapi jgn la banyak sangat... setakat nak rasa tu boleh la'

i was like...uuuu seronoknya...
tapi cewah... bukan ler terus terpa pi makan durian...
control jugak tuh...

last2 my mom panggil suruh makan durian yang dah dikupas..
'hah makanla.. tu orang dah kupas tuh'
'eh awat banyak sangat durian nih' tanya pulak dah..
'kupas dua biji.. dah pecah'
'owh...' sambil amik seulas dan terus makan...
adehhh sedapnya...

seulas jer okeh yang dimakan semalam..
wpun nak jer makan banyak lagi...
tapi tetap berhati2 di jalanraya...
takut kang jadi pape pulak.. susah...

tapi arini cam nak makan lagi...
nak suruh adik aku kupas kan... nanti..
hehe..

Azlina Majid

Comments

  1. k.iena..mmg boleh la mkn durian sbb durian ni pns..yg xleh mkn bnda2 sejuk je...cm tembikai tu mmg xleh la..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...