Skip to main content

to leave or not...


alhamdulillah...
dah 20 hari Afi dilahirkan...
so far so good..
takdelah pape masalah besar...

kalau setakat kena berjaga malam buat susu, merengek menangis bagai..
itu ada punya anak kecil...
sapa tak sanggup.. ceritanya tak taulah kan...
dan macam malam tadi..
aku try bf afi at 3am...
yup sebelum ni aku bagi dia FM jer...

tapi lepas baca blog Shila pasal her problem with bf..
then the schedule provided by her LC...
so maybe i could try her way...
(shila minta izin nooo guna schedule you)


Afi had no problem feeding from my right side..
tapi bila nak tukar ke belah kiri..
dia mmg tak baper gemar..
sebab susah dia nak isap...
so menangisler budak kecik tu..
sebab lambat..

n tido malamku bertemankan mom's maid..
Hn yang suruh takut kot aku tak sedar (ada ke pulak tak sedar)
so bila dia dengar jer si kecik ni nangis...
terus nak buatkan susu...



walhal aku nak try bagi Afi bf..
hmm susah jugak kan...
aku rasa semua orang dah prefer bangun n bancuh susu dalam botol..

hanya orang yang betul2 faham keperluan bf sepenuhnya jer
yang akan cuba fahami apa yang aku nak buat..
kekadang tuh tension pun ada..
tapi tulah..




n owh..
today Hn n the kids is coming..
insyaallah esok aku akan balik ke Arau..
cewah.. tegar tuh nak berpantang di rumah sendiri...
cam le pandai sangat.. hehe..

bukan per..
aku cuma rindukan twin...
wpun mama cam berat jer nak bagi Afi balik esok..
tapi ntahlah aku rasa cam nak balik jugak...
takpe arini n esok mama n abah aku bagi main Afi puas2..



dalam dilema lak aku...


Azlina Majid

Comments

  1. iena...mkud u, u nk leave afi kat kg ke..? sape jga dia nt..?

    ReplyDelete
  2. ena pun hadapi masalah yg sama dulu..umairah suker isap belah kiri jea bila BF bila alih ke kanan mesti nangis taknak minum..sbb susu kuar perlahan sgt emmmm

    jd esok iena n afi blk arau la..pantang umah sendiri..ssh gak kan bila berjauhan ngan suami n ank2..rindu memanjang..tapi klu rasa konfident nak pantang umah sendiri GUD LUCK..insyaAllah semua akan selamat

    ReplyDelete
  3. sue... its me n afi.. balik ke Arau... hehe nak try duduk pantang sendiri pulak.. huhu tak taulah camna sebab Hn pun kerja...

    Ena.. uiks terbalik pulak.. hehe... doakan ler semoga semuanya ok bila kami balik ke sana k

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…