Skip to main content

to leave or not...


alhamdulillah...
dah 20 hari Afi dilahirkan...
so far so good..
takdelah pape masalah besar...

kalau setakat kena berjaga malam buat susu, merengek menangis bagai..
itu ada punya anak kecil...
sapa tak sanggup.. ceritanya tak taulah kan...
dan macam malam tadi..
aku try bf afi at 3am...
yup sebelum ni aku bagi dia FM jer...

tapi lepas baca blog Shila pasal her problem with bf..
then the schedule provided by her LC...
so maybe i could try her way...
(shila minta izin nooo guna schedule you)


Afi had no problem feeding from my right side..
tapi bila nak tukar ke belah kiri..
dia mmg tak baper gemar..
sebab susah dia nak isap...
so menangisler budak kecik tu..
sebab lambat..

n tido malamku bertemankan mom's maid..
Hn yang suruh takut kot aku tak sedar (ada ke pulak tak sedar)
so bila dia dengar jer si kecik ni nangis...
terus nak buatkan susu...



walhal aku nak try bagi Afi bf..
hmm susah jugak kan...
aku rasa semua orang dah prefer bangun n bancuh susu dalam botol..

hanya orang yang betul2 faham keperluan bf sepenuhnya jer
yang akan cuba fahami apa yang aku nak buat..
kekadang tuh tension pun ada..
tapi tulah..




n owh..
today Hn n the kids is coming..
insyaallah esok aku akan balik ke Arau..
cewah.. tegar tuh nak berpantang di rumah sendiri...
cam le pandai sangat.. hehe..

bukan per..
aku cuma rindukan twin...
wpun mama cam berat jer nak bagi Afi balik esok..
tapi ntahlah aku rasa cam nak balik jugak...
takpe arini n esok mama n abah aku bagi main Afi puas2..



dalam dilema lak aku...


Azlina Majid

Comments

  1. iena...mkud u, u nk leave afi kat kg ke..? sape jga dia nt..?

    ReplyDelete
  2. ena pun hadapi masalah yg sama dulu..umairah suker isap belah kiri jea bila BF bila alih ke kanan mesti nangis taknak minum..sbb susu kuar perlahan sgt emmmm

    jd esok iena n afi blk arau la..pantang umah sendiri..ssh gak kan bila berjauhan ngan suami n ank2..rindu memanjang..tapi klu rasa konfident nak pantang umah sendiri GUD LUCK..insyaAllah semua akan selamat

    ReplyDelete
  3. sue... its me n afi.. balik ke Arau... hehe nak try duduk pantang sendiri pulak.. huhu tak taulah camna sebab Hn pun kerja...

    Ena.. uiks terbalik pulak.. hehe... doakan ler semoga semuanya ok bila kami balik ke sana k

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…