Skip to main content

to leave or not...


alhamdulillah...
dah 20 hari Afi dilahirkan...
so far so good..
takdelah pape masalah besar...

kalau setakat kena berjaga malam buat susu, merengek menangis bagai..
itu ada punya anak kecil...
sapa tak sanggup.. ceritanya tak taulah kan...
dan macam malam tadi..
aku try bf afi at 3am...
yup sebelum ni aku bagi dia FM jer...

tapi lepas baca blog Shila pasal her problem with bf..
then the schedule provided by her LC...
so maybe i could try her way...
(shila minta izin nooo guna schedule you)


Afi had no problem feeding from my right side..
tapi bila nak tukar ke belah kiri..
dia mmg tak baper gemar..
sebab susah dia nak isap...
so menangisler budak kecik tu..
sebab lambat..

n tido malamku bertemankan mom's maid..
Hn yang suruh takut kot aku tak sedar (ada ke pulak tak sedar)
so bila dia dengar jer si kecik ni nangis...
terus nak buatkan susu...



walhal aku nak try bagi Afi bf..
hmm susah jugak kan...
aku rasa semua orang dah prefer bangun n bancuh susu dalam botol..

hanya orang yang betul2 faham keperluan bf sepenuhnya jer
yang akan cuba fahami apa yang aku nak buat..
kekadang tuh tension pun ada..
tapi tulah..




n owh..
today Hn n the kids is coming..
insyaallah esok aku akan balik ke Arau..
cewah.. tegar tuh nak berpantang di rumah sendiri...
cam le pandai sangat.. hehe..

bukan per..
aku cuma rindukan twin...
wpun mama cam berat jer nak bagi Afi balik esok..
tapi ntahlah aku rasa cam nak balik jugak...
takpe arini n esok mama n abah aku bagi main Afi puas2..



dalam dilema lak aku...


Azlina Majid

Comments

  1. iena...mkud u, u nk leave afi kat kg ke..? sape jga dia nt..?

    ReplyDelete
  2. ena pun hadapi masalah yg sama dulu..umairah suker isap belah kiri jea bila BF bila alih ke kanan mesti nangis taknak minum..sbb susu kuar perlahan sgt emmmm

    jd esok iena n afi blk arau la..pantang umah sendiri..ssh gak kan bila berjauhan ngan suami n ank2..rindu memanjang..tapi klu rasa konfident nak pantang umah sendiri GUD LUCK..insyaAllah semua akan selamat

    ReplyDelete
  3. sue... its me n afi.. balik ke Arau... hehe nak try duduk pantang sendiri pulak.. huhu tak taulah camna sebab Hn pun kerja...

    Ena.. uiks terbalik pulak.. hehe... doakan ler semoga semuanya ok bila kami balik ke sana k

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...