Skip to main content

Week 2 - Confinement

alhamdulillah cepat jer masa berlalu..
so far nothing much happen...
cuma am craving for fruits..
seriously.. i want to eat fruits..

as for me..
week 2 confinement..

- lega sbb dah settle cukur rambut Afi
- bab makan2 tu dah ok dah.. wpun lauk yang sama setiap hari...
- badan pun cam dah ringan sikit... wpun masih ada 'spare tyre'nya..
- hehe.. akhirnya dapat jugak bertungku.. tima kasih mak long pinjamkan tungku..
- wpun aku tidak ler cekap sangat bertungku kan.. tapi bila tekap tungku yang panas
dan di campur dengan aroma daun kunyit n daun apa tah lagi tuh.. cam best jer..
badan pun rasa sedap sikit lepas tungku tuh.. wpun bertungku idakler lama mana
- dah boleh buat banyak benda sendiri.. yelah dah kurang sakit2nya.. cuma tinggal
lenguh2 jer badan skit..
- ada sedikit masalah sembelit.. tapi thanks to all my friends yang sudi bagi advice
n how to solve the problem
- aku dah banyak suka tengok drama kat tv3.. haha.. kalau sebelum nih jgn harap
le aku nak tngok drama2 kat tv.. tapi sejak dalam pantang nih... segala jenis
drama aku tengok.. antara yang aku suka... Nur Kasih, La Dolce Amira (sukanya
tengok Iqram Dinzly), Suria Kassandra haha.. antaranya.. sebab aku suka tengok..
takdak option lain.. No Astro at my mom's... so itu jer yang aku leh tengok..
n turn out to be best pulak ceritanya..

si kecik tomey Afi pulak..

- lately dah balance his berjaga time n his tido time (tido banyak sikit ler - dah
namanya pun babies kan...)
- dah pandai eye contact dengan orang yg main2 dengan dia..
- requested for milk for every 2 hour.. tapi sebelum dia betul2 minum dia akan main2
dulu.. hmm.. tak baik tau main2 dengan makanan
- masih lagi selalu termuak balik susu yang diminum.. (should i be worried about
this)
- malam kul 12 masih lagi boleh berjaga dan bermain dengan giatnya..
- dah nampak cam berisi sikit.. tapi tak tahulah sebab takdak pulak penimbangnya

Azlina Majid

Comments

  1. biasanyer bby mmg akan muntahkan sedikit susu yg diminum..biasanyer pas minum susu la..sbb tu la kena berpppp ka bby sbb maner tau ader lebihan susu kat kerongkong dia..sbb tu la bby blh lemas klu kita tak berppp kat bby nie..

    klu tungku smp skang nie ena bertungkua @ tuam..mak ena belikan yg electric punyer pastu tuam ajer kat badan..bila dah tuam kat badan nie mmg lega sgt la

    ReplyDelete
  2. waaa ada pulak tungku elektrik..
    menarik nih..
    hehe...
    beli kat ner... cewah beria jer...

    ena.. kalau setakat sikit.. iena sedia maklum tu muak.. tapi nih kadang2 minum 2oz.. duduk kejap jer pastu terus kuar balik semua..
    banyak pulak tuh..
    risau jgauk... tapi tulah semua orang cakap benda tu biasa...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..