Skip to main content

Week 2 - Confinement

alhamdulillah cepat jer masa berlalu..
so far nothing much happen...
cuma am craving for fruits..
seriously.. i want to eat fruits..

as for me..
week 2 confinement..

- lega sbb dah settle cukur rambut Afi
- bab makan2 tu dah ok dah.. wpun lauk yang sama setiap hari...
- badan pun cam dah ringan sikit... wpun masih ada 'spare tyre'nya..
- hehe.. akhirnya dapat jugak bertungku.. tima kasih mak long pinjamkan tungku..
- wpun aku tidak ler cekap sangat bertungku kan.. tapi bila tekap tungku yang panas
dan di campur dengan aroma daun kunyit n daun apa tah lagi tuh.. cam best jer..
badan pun rasa sedap sikit lepas tungku tuh.. wpun bertungku idakler lama mana
- dah boleh buat banyak benda sendiri.. yelah dah kurang sakit2nya.. cuma tinggal
lenguh2 jer badan skit..
- ada sedikit masalah sembelit.. tapi thanks to all my friends yang sudi bagi advice
n how to solve the problem
- aku dah banyak suka tengok drama kat tv3.. haha.. kalau sebelum nih jgn harap
le aku nak tngok drama2 kat tv.. tapi sejak dalam pantang nih... segala jenis
drama aku tengok.. antara yang aku suka... Nur Kasih, La Dolce Amira (sukanya
tengok Iqram Dinzly), Suria Kassandra haha.. antaranya.. sebab aku suka tengok..
takdak option lain.. No Astro at my mom's... so itu jer yang aku leh tengok..
n turn out to be best pulak ceritanya..

si kecik tomey Afi pulak..

- lately dah balance his berjaga time n his tido time (tido banyak sikit ler - dah
namanya pun babies kan...)
- dah pandai eye contact dengan orang yg main2 dengan dia..
- requested for milk for every 2 hour.. tapi sebelum dia betul2 minum dia akan main2
dulu.. hmm.. tak baik tau main2 dengan makanan
- masih lagi selalu termuak balik susu yang diminum.. (should i be worried about
this)
- malam kul 12 masih lagi boleh berjaga dan bermain dengan giatnya..
- dah nampak cam berisi sikit.. tapi tak tahulah sebab takdak pulak penimbangnya

Azlina Majid

Comments

  1. biasanyer bby mmg akan muntahkan sedikit susu yg diminum..biasanyer pas minum susu la..sbb tu la kena berpppp ka bby sbb maner tau ader lebihan susu kat kerongkong dia..sbb tu la bby blh lemas klu kita tak berppp kat bby nie..

    klu tungku smp skang nie ena bertungkua @ tuam..mak ena belikan yg electric punyer pastu tuam ajer kat badan..bila dah tuam kat badan nie mmg lega sgt la

    ReplyDelete
  2. waaa ada pulak tungku elektrik..
    menarik nih..
    hehe...
    beli kat ner... cewah beria jer...

    ena.. kalau setakat sikit.. iena sedia maklum tu muak.. tapi nih kadang2 minum 2oz.. duduk kejap jer pastu terus kuar balik semua..
    banyak pulak tuh..
    risau jgauk... tapi tulah semua orang cakap benda tu biasa...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata