Skip to main content

Week 2 - Confinement

alhamdulillah cepat jer masa berlalu..
so far nothing much happen...
cuma am craving for fruits..
seriously.. i want to eat fruits..

as for me..
week 2 confinement..

- lega sbb dah settle cukur rambut Afi
- bab makan2 tu dah ok dah.. wpun lauk yang sama setiap hari...
- badan pun cam dah ringan sikit... wpun masih ada 'spare tyre'nya..
- hehe.. akhirnya dapat jugak bertungku.. tima kasih mak long pinjamkan tungku..
- wpun aku tidak ler cekap sangat bertungku kan.. tapi bila tekap tungku yang panas
dan di campur dengan aroma daun kunyit n daun apa tah lagi tuh.. cam best jer..
badan pun rasa sedap sikit lepas tungku tuh.. wpun bertungku idakler lama mana
- dah boleh buat banyak benda sendiri.. yelah dah kurang sakit2nya.. cuma tinggal
lenguh2 jer badan skit..
- ada sedikit masalah sembelit.. tapi thanks to all my friends yang sudi bagi advice
n how to solve the problem
- aku dah banyak suka tengok drama kat tv3.. haha.. kalau sebelum nih jgn harap
le aku nak tngok drama2 kat tv.. tapi sejak dalam pantang nih... segala jenis
drama aku tengok.. antara yang aku suka... Nur Kasih, La Dolce Amira (sukanya
tengok Iqram Dinzly), Suria Kassandra haha.. antaranya.. sebab aku suka tengok..
takdak option lain.. No Astro at my mom's... so itu jer yang aku leh tengok..
n turn out to be best pulak ceritanya..

si kecik tomey Afi pulak..

- lately dah balance his berjaga time n his tido time (tido banyak sikit ler - dah
namanya pun babies kan...)
- dah pandai eye contact dengan orang yg main2 dengan dia..
- requested for milk for every 2 hour.. tapi sebelum dia betul2 minum dia akan main2
dulu.. hmm.. tak baik tau main2 dengan makanan
- masih lagi selalu termuak balik susu yang diminum.. (should i be worried about
this)
- malam kul 12 masih lagi boleh berjaga dan bermain dengan giatnya..
- dah nampak cam berisi sikit.. tapi tak tahulah sebab takdak pulak penimbangnya

Azlina Majid

Comments

  1. biasanyer bby mmg akan muntahkan sedikit susu yg diminum..biasanyer pas minum susu la..sbb tu la kena berpppp ka bby sbb maner tau ader lebihan susu kat kerongkong dia..sbb tu la bby blh lemas klu kita tak berppp kat bby nie..

    klu tungku smp skang nie ena bertungkua @ tuam..mak ena belikan yg electric punyer pastu tuam ajer kat badan..bila dah tuam kat badan nie mmg lega sgt la

    ReplyDelete
  2. waaa ada pulak tungku elektrik..
    menarik nih..
    hehe...
    beli kat ner... cewah beria jer...

    ena.. kalau setakat sikit.. iena sedia maklum tu muak.. tapi nih kadang2 minum 2oz.. duduk kejap jer pastu terus kuar balik semua..
    banyak pulak tuh..
    risau jgauk... tapi tulah semua orang cakap benda tu biasa...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...