Skip to main content

when i'm feeling down... u were there...


kejap je rasa..
dah 25 hari aku lahirkan Afi...

masih terasa..
waktu kesakitan (wpun amik epidural) di labour room..
alhamdulillah..
hajat aku kesampaian.. tuk lahirkan Afi secara normal..
dan aku dapat merasa walau tidak sepenuhnya akan kesakitan itu..

kini setelah 25 hari berlalu...
aku cuba gagahkan diri..
melakukan yang terbaik tuk Afi dan anak2 yang lain...
sejujurnya tidak mudah menjadi ibu...
aku bukan supermom yang mampu melakukan segalanya...
jauh sekali memastikan kesempurnaan dalam setiap yang aku lakukan..
aku cuma membuat yang terbaik setakat yang aku mampu...
kerana...
bagi aku setiap kali menerima ahli baru dalam keluarga...
the learning process is there again..

walaupun 6 tahun dulu aku telah menempuh perkara yang sama bersama twin..
kini aku bertatih semula melakukan semuanya..
tapi aku gembira.. dapat melakukan semua ini..
cuma..
aku harapkan sokongan...
kerana walau sekuat mana aku cuba tapi aku tahu aku tak mampu...
kerana aku seperti insan lain..
ada kekurangan sendiri...


setelah 25 hari melahirkan Afi..
aku belajar menjadi seorang yang sabar kembali..
namun tetap ada perkara yang terpaksa aku pendam sendiri..
arggghhhh...
kau terlalu kecil tuk memahami... tapi tatkala perasaan itu tiba..
si kecil itu umpama memberi kekuatan agar aku teruskan bersabar..

dialah yang menjadi penguat semangat...
mama sayang Afi, Adriana n Annisa..


Azlina Majid

Comments

  1. opppppsss mummy iena dah emo.sorry sbb provoke perasaan marah u. i know u lg emo sbb u tgh pantang...tulah.biasalah.org tua2 kan mcm2.tp bila kita penat jg baby, pastu tgh pantang, lg xde mood bila drg tegur mcm tu.xreti nak cakap baik2 plak tu.keje nak perli2 n buat muka kan...haih...nak marah org tua.sabar jelah...apa boleh buat...BLOG je yg boleh tenangkan perasaan heeeee..nway thanks bcoz empathy hehehe

    ReplyDelete
  2. haha..
    sarah bukan provoke pun...
    tapi mmg dah ada perasaan tuh...

    yup mujur ada blog tmpat meluahkan isi perut.. eh isi hati.. haha.. sonokler u dah abis pantang...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…