Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2009

the playpen....

hmm dah tak tau pe nak buat..

arini.. 2 orang helper datang mengemas rumah.. hehe...
kalau tidak Seri sorang jer... tapi dia kena bawak sorang budak baru tuk ajar dia buat kerja rumah..
hehe... so senang ler sikit kerja Seri.. budak tuh pun aku tengok rajin jer.. bagus ler.. saling bantu membantu...
aku nak menolong pun tak tau dah nak buat pe..

so what i did was.. surfing the Net.. playing n hugging n cuddling Afi... then tidokan Afi...
i put him on his playpen... kalau sebelum nih i put him on my bed... tapi arini nak tukar angin so aku letak dia dalam playpen dia.. dia dah tido pun..




Hn told me.. i received another parcel today.. i wonder from who..

tulah kan aku dah kata.. sejak dok umah nih.. semedang aku dok menelek online shop.. tapi insyaallah masih terkawal...

dah boleh agak dah..

waaa tak dan masuk sekolah lagi

tapi kerani dah call.. tanya esok masuk ke tak..
then bagitau ada surat... fasilitator utk English Camp..






kalau sebelum nih.. time aku pregnant.. KJ yang menggantikan tempat aku.. so now no more excuse ler..
harus ler kena pegi kan.. rasanya cam segan nak pegi.. tapi pegi jelah...
hopefully semuanya berjalan lancar...

something is about to change

esok dah nak mula sekolah balik... hopefully everything will be ok...


yolah dah lama cuti nih.. risau jugak aku..
dah biasa dok tido balik pas subuh... so esok mmg kena bangun awal pagi.. mana nak susukan Afi lagi..
siap2 nak gi sekolah lagi.. adeh...
bebarang Afi harus pack malam nih.. Hn kata nak gi antar umah mak.. ntah aku pun tak faham.. memula cakap nak antar umah jiran sebelah kami nih.. (ustaz nih satu sek ngan Hn... wife dia mmg dok ngasuh budak)
tapi tetiba Hn cakap nak gi antar umah mak pulak.. adehhh..
meaning.. things will change... Afi akan mula tido dalam buai... (yang aku mmg tak mau sangat)

aku tak baper bkenan tdo buai nih..
tgk tdo tanpa buai pun nyenyak je..


apa boleh buat... they are not me...


titik

pening dah suami aku...

ha... tengok title aku tuh..
manakan tidak... tetiap ari.. aku dok suruh check ada tak bungkusan aku dekat office...
hehe... penangan susah sangat nak shopping kat luar ye.. hah amik ko..
aku shopping di alam maya jer.. hehe.. puas hati aku..
walaupun kita tidak dapat telek... belek... sentuh.. rasa.. tapi insyaallah aku yakin orang yang membuka perniagaan secara online nih semuanya jujur dan tidak ada niat tuk mengenakan pelanggan..
alhamdulillah so far barangan yang aku beli... tidak pernah menghampakan..



so this time.. what i bought...
jeng..
jeng..
jeng..



nampak tak ada tulis kat situ apa kebendanya... haha...




inilah dia yang ditunggu2.. hehe.. tima kasih nooo dik


dengan adik nih aku dah beli blouse 2 lai..

bolehker nak kerja nih...

Afi sedang tido.. adehhh sejak kena cucuk aritu...
malam jer.. dia akan meragam.. nak kata demam.. idakler pulak..
nak kata lapar dah bagi susu.. mungkin berubah angin kot..
yelah esok lusa dia dah cukup 2 bulan... kejap je kan..
aku pulak akan mula kerja.. huhu.. can't imagine how its going to be..
musti penat.. yelah.. sekarang pun pagi lepas subuh.. aku musti tido balik..
sebab malamnya cam tak cukup tido..

so kalau dah start kerja nanti camner.. takkan nak tido kat sekolah kot... huhu


perahan susu ibu

best jugak forum susuibu.com nih..
cam aku kan.. nak buat stok susu tuk Afi.. tapi aku tak tau.. camner..
yelah bila pam asyik dapat dalam 1 oz jer.. takkan ler nak bekukan 1 oz kan.. so aku godek2 ler forum tuh... n i found this...

kalau katalah dapat sikit time nih mcm 1 oz ker, tak per...boleh campurkan dgn sesi tghari td. Susu boleh campur dlm 24 jam yang sama. CUMA, baru perah JGN campur dgn dh beku ya? kalau sesi sebelum nih baru 2 oz, simpan sejuk dulu.. then next session dpt 1 oz boleh campurkan. Then bekukan 3 oz buat stok frozen.

so meaning.. susu mmg boleh di campur... tapi pastikan ianya dalam 24 hour yang sama...

so kiranya.. yang aku dok buat sebelum nih mmg salah..
tulah.. ilmu nih kena rajin cari... starting from today... baru nak mula pam semula.. sebab aku rasa cam senang pulak guna pam..


berbanding guna tangan..

uwaaaa.... sakitnya... kena cucuk....

ariIsninpunyacerita... Afihadhis2ndcheckup..
around9am.. kami gerak ke Klinik Kesihatan..
Ya Allah manusia punyalah ramai.. dengan bebudak praktikal pun sumbat sekali dalam tuh.. adehh... dahler ruang kat klinik tu kecik jer..
pas Hn daftar.. dia balik.. tak dapat tunggu sebab ada kelas...
so aku ngan Afi tunggu kat luar jer.. sebab orang ramai kat dalam tuh..

pas minum.. terlelap kejap dia... mujur dah bawak susu siap2 dari rumah.. sebab cam boleh jangka je orang ramai... hehe...
pastu bila sampai giliran Afi... dorang panggil Arrayyan...
masuk ler tuh check up.. timbang... naik berat Afi bulan nih.. dah 5.55kg... prev was 4.5kg..

nak pergi ke tidak.. (kata hati)

Ahad lepas... kengkonon mmg plan asal nak gi Alor Star...
tapi sebab aritu Hn cakap dia ada game ari Ahad.. so kalau nak kuar pagi je lah yang boleh..
tapi alkisah Ahad tuh .. cam semua dah bangun agak lewat...
so aku cam a bit frust ler tak leh nak kuar.. (aku kalau asyik terperap jer kat umah... mmg boleh angin satu badan)
Hn tanya nak kuar tak.. aku cakap tak payahlah sebab petang tuh dia ada game... pastu dia cakap tadak... eh pulak dah.. ari tu cakap ada...
so aku pk punya pk.. nak kuar ke tak.. last2 aku ajak jugak Hn kuar... hehehe....
reason.. sebab nak amik barang dengan Akak aku.. (sejak bila pulak aku ada akak nih)


barangnya adalah.. jeng.. jeng.. jeng..

























benda alah ni lah.. haha... dah lama nooo aku order... tapi tak sempat nak gi amik.. aku belikan Hn satu... best gak..
tetiba ada 8 perfume.. haha..

Kakak vs Adik

ntah kenapa.. lately cam segan pulak nak update blog aku nih..
mungkin sebab connection nih yang cam ada sikit masalah... kejp laju.... kejap slow cam siput...

nih nak citer pasal kakak ngan adik...

yang nih.. Kakak... aka Adriana...
hmm.. camtulah... suka buat muka kelakar..
her fav activity would be colouring.. and drawing.. suka lukis bentuk heart.. pastu di sambung2 terus jadi princess dia kat..

n this would be her sister...
Adik aka Annisa... skrg dah tak mau di panggil adik... sebab dah ada Afi..
tapi kadang panggil jugak.. yolah dah terbiasa... hehe.. tapi kalau dia teringat... mmg dia akan cakap.. "Kakak ler... adik Afi tuh" haha.. tapi still dia bahasakan diri dia adik.. her fav act would be...
playing games... apa saja game yang boleh main.. be it... handphone punya game... or ps puna game or computer game..


dah tak ingat start bila.. aku cam 'haramkan' permainan game hp.. siap aku buang game hp dalam hp aku...
sebab.. bukan per takut kang dok pulun main.. rosak hp2 yang ada tuh.. (cewah cam b…