Skip to main content

ada bezanya... bila tiba bab mewarna


arini..
aku temankan anak2 ke Karnival Pra Sekolah..
dekat jer...

mujur..
ada bebudak Hn nak tolong temankan..
or maybe sebab takutkan Hn..
dorang terpaksa ikut aku..
hahah..


hopefully dorang ikhlas...
kalau tak aku mmg terpaksa gi berempat ler..
aku sebenarnya tak kisah..
sebab tahu Afi tidaklah susah sangat tuk diuruskan..
cumanya..
aku takut tak terkawal si kembar tu jer..

so..
at 630am aku dah bangun siap2...
kebetulan mmg semua isi rumah kena kuar awal pagi nih..
adik ipar aku dapat sambung belajar di Jitra...
Hn pulak ada hal..
so lepas siap2.. mandikan Afi..
then.. tunggu kejap budak2 Hn datang..
terus pergi..
sebab Karnival start at 8am..


sampai jer..
terus park keta..
Hn cakap senang park kat luar...
takut nanti kalau nak kuar senang..
so turunkan stroller... then terus gerak masuk kaw sekolah..
dekat depan dewan tuh...
bebudak nih dah nampak kawan2nya..
so terus aku gi jumpa cikgunya...
hehe...

alkisah...
bebudak nih dapat masuk pertandingan nyanyian dan gerakan..
n oso mewarna...



pertandingan mewarna buat di dewan..




Ya Allah panasnya... dengan laparnya...
sebab kantin sekolah tak buka...
so aku suruh ler budak2 Hn kuar gi carik benda makan...
tinggal ler aku ngan Afi..
sambil tengok2 anak2 berdua tuh mewarna...


yang best tuh..
tengok gelagat parents yang lain..
yang begitu bersemangat memberi tunjuk ajar dekat anak2...
walhal si urusetia dah tak larat nak announce...
jangan bantu anak2 mewarna...

haha....
adat kot...
nak tengok anak memasing menang..
hehe...
aku ada jugak tengok anak2 aku..
tapi aku cuma suruh depa buat bagi siap...



sebabnya aku nampak Annisa cam dah tak minat
nak mewarna...
Adriana ok jer..
dia mmg suka bab2 mewarna nih...
kira siap awal jugak ler...
Annisa...
antara yang terakhir dalam group sekolah dia..

mmg tak minat ler tuh...
apakan daya...


memasing dapat sekotak warna..
hehe..
oklah...
cuma panasnya...
dan aku sungguh laparnya...



Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...