Skip to main content

ada bezanya... bila tiba bab mewarna


arini..
aku temankan anak2 ke Karnival Pra Sekolah..
dekat jer...

mujur..
ada bebudak Hn nak tolong temankan..
or maybe sebab takutkan Hn..
dorang terpaksa ikut aku..
hahah..


hopefully dorang ikhlas...
kalau tak aku mmg terpaksa gi berempat ler..
aku sebenarnya tak kisah..
sebab tahu Afi tidaklah susah sangat tuk diuruskan..
cumanya..
aku takut tak terkawal si kembar tu jer..

so..
at 630am aku dah bangun siap2...
kebetulan mmg semua isi rumah kena kuar awal pagi nih..
adik ipar aku dapat sambung belajar di Jitra...
Hn pulak ada hal..
so lepas siap2.. mandikan Afi..
then.. tunggu kejap budak2 Hn datang..
terus pergi..
sebab Karnival start at 8am..


sampai jer..
terus park keta..
Hn cakap senang park kat luar...
takut nanti kalau nak kuar senang..
so turunkan stroller... then terus gerak masuk kaw sekolah..
dekat depan dewan tuh...
bebudak nih dah nampak kawan2nya..
so terus aku gi jumpa cikgunya...
hehe...

alkisah...
bebudak nih dapat masuk pertandingan nyanyian dan gerakan..
n oso mewarna...



pertandingan mewarna buat di dewan..




Ya Allah panasnya... dengan laparnya...
sebab kantin sekolah tak buka...
so aku suruh ler budak2 Hn kuar gi carik benda makan...
tinggal ler aku ngan Afi..
sambil tengok2 anak2 berdua tuh mewarna...


yang best tuh..
tengok gelagat parents yang lain..
yang begitu bersemangat memberi tunjuk ajar dekat anak2...
walhal si urusetia dah tak larat nak announce...
jangan bantu anak2 mewarna...

haha....
adat kot...
nak tengok anak memasing menang..
hehe...
aku ada jugak tengok anak2 aku..
tapi aku cuma suruh depa buat bagi siap...



sebabnya aku nampak Annisa cam dah tak minat
nak mewarna...
Adriana ok jer..
dia mmg suka bab2 mewarna nih...
kira siap awal jugak ler...
Annisa...
antara yang terakhir dalam group sekolah dia..

mmg tak minat ler tuh...
apakan daya...


memasing dapat sekotak warna..
hehe..
oklah...
cuma panasnya...
dan aku sungguh laparnya...



Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..