Skip to main content

ada bezanya... bila tiba bab mewarna


arini..
aku temankan anak2 ke Karnival Pra Sekolah..
dekat jer...

mujur..
ada bebudak Hn nak tolong temankan..
or maybe sebab takutkan Hn..
dorang terpaksa ikut aku..
hahah..


hopefully dorang ikhlas...
kalau tak aku mmg terpaksa gi berempat ler..
aku sebenarnya tak kisah..
sebab tahu Afi tidaklah susah sangat tuk diuruskan..
cumanya..
aku takut tak terkawal si kembar tu jer..

so..
at 630am aku dah bangun siap2...
kebetulan mmg semua isi rumah kena kuar awal pagi nih..
adik ipar aku dapat sambung belajar di Jitra...
Hn pulak ada hal..
so lepas siap2.. mandikan Afi..
then.. tunggu kejap budak2 Hn datang..
terus pergi..
sebab Karnival start at 8am..


sampai jer..
terus park keta..
Hn cakap senang park kat luar...
takut nanti kalau nak kuar senang..
so turunkan stroller... then terus gerak masuk kaw sekolah..
dekat depan dewan tuh...
bebudak nih dah nampak kawan2nya..
so terus aku gi jumpa cikgunya...
hehe...

alkisah...
bebudak nih dapat masuk pertandingan nyanyian dan gerakan..
n oso mewarna...



pertandingan mewarna buat di dewan..




Ya Allah panasnya... dengan laparnya...
sebab kantin sekolah tak buka...
so aku suruh ler budak2 Hn kuar gi carik benda makan...
tinggal ler aku ngan Afi..
sambil tengok2 anak2 berdua tuh mewarna...


yang best tuh..
tengok gelagat parents yang lain..
yang begitu bersemangat memberi tunjuk ajar dekat anak2...
walhal si urusetia dah tak larat nak announce...
jangan bantu anak2 mewarna...

haha....
adat kot...
nak tengok anak memasing menang..
hehe...
aku ada jugak tengok anak2 aku..
tapi aku cuma suruh depa buat bagi siap...



sebabnya aku nampak Annisa cam dah tak minat
nak mewarna...
Adriana ok jer..
dia mmg suka bab2 mewarna nih...
kira siap awal jugak ler...
Annisa...
antara yang terakhir dalam group sekolah dia..

mmg tak minat ler tuh...
apakan daya...


memasing dapat sekotak warna..
hehe..
oklah...
cuma panasnya...
dan aku sungguh laparnya...



Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata