Skip to main content

camner ye... any idea...


memang betullah orang kata..
bila dah ada anak nih..
masa tuk diri sendiri tuh dah makin kurang..

ada tak sesapa yang tidak bersetuju dengan kenyataan di atas...
silalah tinggalkan komen...
kerana saya nak tahu cara anda..

as of me right now..
dengan bertambah sorang lagi insan comel kedalam keluarga kecil kami (eh dah tak kecik..
tapi sederhana)..
masa tuk diri sendiri semakin susah tuk di capai..
serius...
skrg cam semua benda aku buat dalam keadaan tergesa2..
tu belum lagi masuk kerja...

pasnih kalau dah kerja camnelah havocnya kehidupan aku..
(nantilah bila dah kerja aku story)

aku bukan nak mengeluh..
sebab ada baby nih..



ishhh tak..
aku bersyukur sangat sebab dapat Afi...
semakin lengkap idup aku dan kami sekeluarga...

tapi tulah..
sometime.. i feel like i want a day off..
from everything..
just to be on my own..

spent some quality time on my own..
(tengah berangan nak gi spa nih)..
tapi bila pikirkan..
pasal bebudak nih...
aku terus cam ..
huhu... harus difikirkan semula...

bukan aku tak harap orang lain jaga anak2 aku..
cuma kekadang my expectation...
huhu...




camne ye...
tu belum lagi plan nak spent some quality time with Hn..


Comments

  1. setuju sgt2..ena yg baru bby sorang pun terkejar2 masa dibuatnya..kdg2 teringin sgt nak duk sorang2 kat umah..dpt rest ngan buat hal sendiri..

    pernah gak kami dating berdua..tapi bila dh dating teringat plak kat anak..mcm maner tu

    ReplyDelete
  2. mmg dh ada ank ni ms utk diri sndiri pn jd xde..
    rasa2nye bila cmpur bhgi...adela 2 jam je masa utk diri sndiri...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…