Skip to main content

double trouble....



owh aku di Kulim lagi...
balik sebab aku ada sesi mengurut..
Hn ada nak gi tengok rugby di Balik Pulau..
some more reason...
ari Isnin cuti...

hmm cuti apakah...
adehhh.. sejak aku bercuti lama nih..
stakat cuti sehari dua nih aku dah tak amik port..
aku tak tahu pun Isnin cuti..
tapi dek kerana Hn mentioned about it...
then barulah aku tahu..

apalah aku nih...
balik kali ni aku dapat khabar agak suspen
mama diserang kembali
sakit yang di alaminya 2 tahun lepas
kalau 2 tahun lepas..
hasil imbasan (scan) mmg tunjuk ada something that cause the bleeding..
tapi alhamdulillah kalini tadak...
tapi tulah..
the bleeding is banyak compared to normal period..
n she did said that it's hurt..

aku tengok pun aku leh tahu mama sedang menahan kesakitan..



am guessing all this happen due to her work hard..
sejak her Helper... dah gi ke Johor.. (rasanya pergi terus kot)
mamalah yang dok buat segala kerja di rumah...
not to forget she is working also..
so traveling back n forth to school yang jauh (dari Kulim ke Nibong Tebal)
n then back at home.. house chores lagi..
mmg ler akan jatuh sakit..
huhu..
sian dekat mama...

doktor suggest masuk ward
tapi mama tak mahu..
i dont know why..
samada she is feeling a bit ok or dia mmg tak mau duduk hosp..
aku dah risau jugak ok..
now she is on her med balik..
n oso minum air rebusan dauh apa tah...

huhu..



skrg nih ok ler

sebab my younger bro ada kat umah lagi
abis nanti kalau di dah balik U..
camner..
sapa nak tlg tengokkan mama..

adehhh bertambah worried...
adehh makin berserabut pala otak aku


Comments

  1. taknak cari pembantu yg lain ker..

    ha'ah kan risau gak bila tau mak kita akan duk sorang2 jea kat umah..

    ReplyDelete
  2. mungkin abah iena akan usahakan carik kot..
    hehe..
    yang best tuh..
    sokmo2 dapat yang secara tidak sah..
    mcm yang baru nih...
    dia lari dari majikan cina..

    tapi best sebab dia sungguh baik n rajin..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…