Skip to main content

double trouble....



owh aku di Kulim lagi...
balik sebab aku ada sesi mengurut..
Hn ada nak gi tengok rugby di Balik Pulau..
some more reason...
ari Isnin cuti...

hmm cuti apakah...
adehhh.. sejak aku bercuti lama nih..
stakat cuti sehari dua nih aku dah tak amik port..
aku tak tahu pun Isnin cuti..
tapi dek kerana Hn mentioned about it...
then barulah aku tahu..

apalah aku nih...
balik kali ni aku dapat khabar agak suspen
mama diserang kembali
sakit yang di alaminya 2 tahun lepas
kalau 2 tahun lepas..
hasil imbasan (scan) mmg tunjuk ada something that cause the bleeding..
tapi alhamdulillah kalini tadak...
tapi tulah..
the bleeding is banyak compared to normal period..
n she did said that it's hurt..

aku tengok pun aku leh tahu mama sedang menahan kesakitan..



am guessing all this happen due to her work hard..
sejak her Helper... dah gi ke Johor.. (rasanya pergi terus kot)
mamalah yang dok buat segala kerja di rumah...
not to forget she is working also..
so traveling back n forth to school yang jauh (dari Kulim ke Nibong Tebal)
n then back at home.. house chores lagi..
mmg ler akan jatuh sakit..
huhu..
sian dekat mama...

doktor suggest masuk ward
tapi mama tak mahu..
i dont know why..
samada she is feeling a bit ok or dia mmg tak mau duduk hosp..
aku dah risau jugak ok..
now she is on her med balik..
n oso minum air rebusan dauh apa tah...

huhu..



skrg nih ok ler

sebab my younger bro ada kat umah lagi
abis nanti kalau di dah balik U..
camner..
sapa nak tlg tengokkan mama..

adehhh bertambah worried...
adehh makin berserabut pala otak aku


Comments

  1. taknak cari pembantu yg lain ker..

    ha'ah kan risau gak bila tau mak kita akan duk sorang2 jea kat umah..

    ReplyDelete
  2. mungkin abah iena akan usahakan carik kot..
    hehe..
    yang best tuh..
    sokmo2 dapat yang secara tidak sah..
    mcm yang baru nih...
    dia lari dari majikan cina..

    tapi best sebab dia sungguh baik n rajin..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...