Skip to main content

from the dot com.... to the dot dot



sejak aku asyik lepaking di rumah nih..
tetiap ari aku dok buka blog
dan
dah bermacam blog aku kenal n jumpa..

best jugak kan..
dapat kenalan baru through blog..
wpun tak berjumpa dan bertentang 4 mata...
tapi kengkawan nih kekadang pay attention to what we do more than
those who are close to us..

hehe..
aku suka tuh..

dan sejak asyik di rumah jer nih..
duit aku pun abis cam laju jer..
mana tak nya..
nak kuar gi shopping tak boleh (hmm yelah tuh)
so duit aku abis dilaburkan ke blog2 yang menjual barang
secara online...

tapi aku suka...
sebabnya benda2 nih jarang aku dapat..
dan kalau nak beli di luar..
jenuh aku nak kena mencari n membelek itu ini..
dan itu adalah sesuatu yang mustahil..
kerana Hn bukan orangnya yang suka situasi itu berlaku..

so
as for today..
this is the thing that i got..
hehehe...


this is the parcel.... siap balut kertas orange lagi..

see the content... huhu.. tak sabar nak buka..

tengoklah dari sapa... akak red.. is that ur add...

uish.. bila pulak aku order kamera nih..

tertibnya.. siap ada paper lagi...
kak red mmg dah cakap akan masuk kotak sebab takut pecah

eh terselit pulak muka Afi..
dia pun heran apalah mama dia dok buat pepagi buta nih


siap ada thank you card tuh...
welcome kak red...

insyaallah akan ku balas kad ucapan kirimanmu...

tada...
dengan segala hormatnya...
mempersilakan
this new thing to my collection...

kiranya benda alah ni sampai tepat pada masanya..
aku pun dah mmg ketandusan pencuci muka...

serius
2-3 hari nih aku cuci muka guna sabun HPA tu jer..
sebab aku mmg dah tadak pencuci muka..

actually sejak aku pregnant arituh..
ntah aku cam segan jer nak cuci muka..
tapi tetapler cuci kan..
so bila pencuci muka aku dah abis..
aku pun cam segan nak beli baru..
(sebab aku mmg berhajat nak tukar kpd pencuci baru)
cuma tak tau nak pakai apa...

so bila akak red
buat sale dekat blog.com dia...
aku pun terus sambar satu..
mujur sempat n ada stock..

hehe..
nantilah aku bagitau kesannya ek..


ada lagi beberapa barang aku beli..
from this blog contohnya


dan sedang eyeing.. beberapa produk from some other online sales blog...

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..