Skip to main content

from the dot com.... to the dot dot



sejak aku asyik lepaking di rumah nih..
tetiap ari aku dok buka blog
dan
dah bermacam blog aku kenal n jumpa..

best jugak kan..
dapat kenalan baru through blog..
wpun tak berjumpa dan bertentang 4 mata...
tapi kengkawan nih kekadang pay attention to what we do more than
those who are close to us..

hehe..
aku suka tuh..

dan sejak asyik di rumah jer nih..
duit aku pun abis cam laju jer..
mana tak nya..
nak kuar gi shopping tak boleh (hmm yelah tuh)
so duit aku abis dilaburkan ke blog2 yang menjual barang
secara online...

tapi aku suka...
sebabnya benda2 nih jarang aku dapat..
dan kalau nak beli di luar..
jenuh aku nak kena mencari n membelek itu ini..
dan itu adalah sesuatu yang mustahil..
kerana Hn bukan orangnya yang suka situasi itu berlaku..

so
as for today..
this is the thing that i got..
hehehe...


this is the parcel.... siap balut kertas orange lagi..

see the content... huhu.. tak sabar nak buka..

tengoklah dari sapa... akak red.. is that ur add...

uish.. bila pulak aku order kamera nih..

tertibnya.. siap ada paper lagi...
kak red mmg dah cakap akan masuk kotak sebab takut pecah

eh terselit pulak muka Afi..
dia pun heran apalah mama dia dok buat pepagi buta nih


siap ada thank you card tuh...
welcome kak red...

insyaallah akan ku balas kad ucapan kirimanmu...

tada...
dengan segala hormatnya...
mempersilakan
this new thing to my collection...

kiranya benda alah ni sampai tepat pada masanya..
aku pun dah mmg ketandusan pencuci muka...

serius
2-3 hari nih aku cuci muka guna sabun HPA tu jer..
sebab aku mmg dah tadak pencuci muka..

actually sejak aku pregnant arituh..
ntah aku cam segan jer nak cuci muka..
tapi tetapler cuci kan..
so bila pencuci muka aku dah abis..
aku pun cam segan nak beli baru..
(sebab aku mmg berhajat nak tukar kpd pencuci baru)
cuma tak tau nak pakai apa...

so bila akak red
buat sale dekat blog.com dia...
aku pun terus sambar satu..
mujur sempat n ada stock..

hehe..
nantilah aku bagitau kesannya ek..


ada lagi beberapa barang aku beli..
from this blog contohnya


dan sedang eyeing.. beberapa produk from some other online sales blog...

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…