Skip to main content

habuan orang lepas pantang...





untuk menyatakan bahawa diri ini tlh abis berpantang..
cewahhhh bukan main tuh...
so dengan bahagianya kami telah ke Jusco kemarin..

sonok weiii...
dapat jalan2 tanpa rasa worried...
sebab yolah sebelum nih kan dalam pantang..
so cam abit controlled all the movement..
tapi nih cam best jer...

tapi still need to be careful...
sebab bawak Afi sekali...
plus the twin some more..
takut tak tercekau...

since Hn decide not to go the Rugby tournament kemarin..
so kami pun gi mengadap Jusco... bersama adik aku...
senang sikit nak tengok2kan anak2 aku...

mujur si kecik tuh senang jer dibawak berjalan..
sebabnya dia sepanjang berada di Jusco.. tido jer..
nanti ek aku letak gambar sebab skrg guna my mom's punya laptop..

gambar semua dalam aku punya laptop..

so what we did..
dek kerana sekarang nih Jusco tengah ada sale.. sampai 70%..



so we took the opportunity to beli baju2 raya tuk the kids...
HAAAAHHHHHHHH sudah beli baju raya...

yup..
this time around..
kami plan beli awal...
sebab takut lewat2 nanti..
susah.. mana nak kerja lagi... twin sekolah lagi..
si kecik tuh lagi..
so sementara dah ada peluang nih..
kami belilah dulu sikit2 (eh banyak jugak.. kira cam complete dah)



so shirts for Afi dah selesai...
for the twin pun dah dapat sorang beberapa pasang...



cuma tinggal shoes n baju kurung for the twin...
n maybe Afi kot kalau nak carik selai dua lagi..

Hn pun did some shopping for himself...
so did my bro... (my treat n Hn)

as for me..
nada....
tadak satu pun berkenan di hati...
kan dah cakap aku nih susah sikit kalau nak shopping2 nih..
suka gi shopping tapi tuk orang lain..
tuk aku susah sangat...
that is why..
i love doing online shopping...
sebab mungkin aku tidak perlu membelek2...
dan tidak perlu membuatkan orang lain tunggu aku..
hmm tulah sikap aku yang (memakan diri)
tuk orang lain aku tak kisah ..
tapi tuk diri sendiri aku cukup tak suka 
buat orang lain tertunggu aku memilih itu ini..
sebab aku tahu 
it will take such a long time for me to make a decision...
(camner tuh)


Comments

  1. mmg tak dpt digambarkan perasaan bila habis pantang. Hehe. Syok kan?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…