Skip to main content

habuan orang lepas pantang...





untuk menyatakan bahawa diri ini tlh abis berpantang..
cewahhhh bukan main tuh...
so dengan bahagianya kami telah ke Jusco kemarin..

sonok weiii...
dapat jalan2 tanpa rasa worried...
sebab yolah sebelum nih kan dalam pantang..
so cam abit controlled all the movement..
tapi nih cam best jer...

tapi still need to be careful...
sebab bawak Afi sekali...
plus the twin some more..
takut tak tercekau...

since Hn decide not to go the Rugby tournament kemarin..
so kami pun gi mengadap Jusco... bersama adik aku...
senang sikit nak tengok2kan anak2 aku...

mujur si kecik tuh senang jer dibawak berjalan..
sebabnya dia sepanjang berada di Jusco.. tido jer..
nanti ek aku letak gambar sebab skrg guna my mom's punya laptop..

gambar semua dalam aku punya laptop..

so what we did..
dek kerana sekarang nih Jusco tengah ada sale.. sampai 70%..



so we took the opportunity to beli baju2 raya tuk the kids...
HAAAAHHHHHHHH sudah beli baju raya...

yup..
this time around..
kami plan beli awal...
sebab takut lewat2 nanti..
susah.. mana nak kerja lagi... twin sekolah lagi..
si kecik tuh lagi..
so sementara dah ada peluang nih..
kami belilah dulu sikit2 (eh banyak jugak.. kira cam complete dah)



so shirts for Afi dah selesai...
for the twin pun dah dapat sorang beberapa pasang...



cuma tinggal shoes n baju kurung for the twin...
n maybe Afi kot kalau nak carik selai dua lagi..

Hn pun did some shopping for himself...
so did my bro... (my treat n Hn)

as for me..
nada....
tadak satu pun berkenan di hati...
kan dah cakap aku nih susah sikit kalau nak shopping2 nih..
suka gi shopping tapi tuk orang lain..
tuk aku susah sangat...
that is why..
i love doing online shopping...
sebab mungkin aku tidak perlu membelek2...
dan tidak perlu membuatkan orang lain tunggu aku..
hmm tulah sikap aku yang (memakan diri)
tuk orang lain aku tak kisah ..
tapi tuk diri sendiri aku cukup tak suka 
buat orang lain tertunggu aku memilih itu ini..
sebab aku tahu 
it will take such a long time for me to make a decision...
(camner tuh)


Comments

  1. mmg tak dpt digambarkan perasaan bila habis pantang. Hehe. Syok kan?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...