Skip to main content

happy.. cantik....



waaaa..
sukanya hati aku tengok orang lain happy..
aku pun happy jugak...
no need to worry..

sonok baca blog Sue..
how her hubby suprised her by being home earlier than planned...
seee...
selepas dia bersedih2 gundah gulana terpaksa tinggalkan her baby back at
Kelantan...
tapi akhirnya.. by next week or maybe dah on the way balik
semula ke Kelantan by now...

best la..
dunia blog nih..
mengenalkan aku dengan ramai orang...
dan aku gembira melihat mereka gembira..

then i read Leed's blog...
something about why women need alot of make up..
and some more.. wearing them as natural as u want
in order to look like u are not wearing them..

sejak dua menjak nih aku suka lak nak main2 dengan colour..
baru cuba2 main warna tuk eyeshadow...
sebab aku baru je beli
set eyeshadow n brush from PinBajuOnline


so baru dok belajar2 pakai..
sebab aku mmg hancus bab2 nak mekap2 nih..
tapi melihat orang lain cantik membuatkan aku juga
ingin cantik..



(sapa tak mau cantik weiii)

so jom kita belajar mekap2..
bukan untuk sapa.. untuk kita jugak..
penampilan itu penting...
so aku akan cubalah belajar
hehe...

pinbaju-online

kotler ada yang teringin nak beli kan..
almaklum..
nak beli yang mahal..
namanya pun baru belajar...
so takkan dah nak beli yang ratus2 ringgit..
so aku tak kisah beli yang murah dulu...
hehe..


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…